Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Jånnapånnas blogg

Midsommar pepp

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Glad midsommar på alla er som har slutat röka håll i håll fast vid ert beslut.
enda sättet. att bli rökfri är att ha en stor påse tålamod med sig självoch alla lustigheter som poppar upp i huvudet,allt från ilska, tårar svettningar o den där irritationen över att inget rullar ... det går över ...Allt går över

puss på er alla o en glad Midsommar

Grattis JånnaPånna

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Idag har jag varit rökfri i två år TVÅ ÅR!

Snacka om välstädade lungor ;0)

snart 550 dagar utan panikpinnarna

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

hej alla ni som slutar röka eller redan har gjort slut.
jag gjorde slut för 550 dagar sedan snart.. och visst deppar man i början som i alla relationer som tar slut. Det är ju lite sorgligt och ensamt till en början .. Men som i alla destruktiva relationer mår man sååå mycket bättre när man väl lämnat den och vågar göra annat =)

Jag skriver inte så ofta här längre för jag behöver inte lika mycket stöd längre .. men känner ändå att sriva av mig lite grann pga livet är lite motigt just nu igen, och då var det ju ofta då ciggen kom fram... Jag jobbar deltid och har alldeles för mycket tid att tänka o mala på allt ovettigt i mitt liv... jag har vart så trött ett tag seg molande huvudvärk o Olust... härrom dagen var jag på vårdcentralen efter att ett fästingbett blivit ilande rött efter 4 veckor ...

O JO... penecilinkur mot Borreilainfekton fick jag illa kvickt utskrivet av läkaren... Jag hoppas energin och lust snart kommer åter.. under tiden firar jag 550 rökfria dagar i helgen ;0)

psst

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

imorgon är det 500 dagar av bra val, rökfria dagar friska andetag.. Vilken Lördag!

sommaren av frisk luft o klart sinne

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Tjoho alla loggare

Så nöjd över att jag är sprickfärdig.. livet är precis som när jag rökte fast utan röklukt slemhosta eller oron för cancer sjukdommar rynkor eller bara vara utan ciggen.. jag väger som jag gjorde när ja blossa, jag tränar mera för jag kan o kroppen vill .. kroppen mår prima efter operationen i juni.. springer simmar cyklar njuter!!

Ja, jag är så tacksam över hälsan <3
mina jobbiga passagerare sitter tyst och stilla på min buss utan att bråka, de vill åt samma håll och det är skönt för det är ju ändå jag som kör ;0)

lite inre ro o reflektion

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

för ett år sedan var det en kamp mitt i ett nervigt rökslut ca ca 60 dagar.. kroppen i obalans dels pga rökslut, men dels pga en gigantisk stor cysta som satt på en av mina äggstockar. över tränade muskler och en ond rygg..

Ja nu sitter jag i samma soffa hemma under en av mina semesterveckor.. 422 dagar sen jag sluta röka och jag känner mig som en ICKE-RÖKARE nu. ja, jag är en ickerökare nu mera och det är en grym feeling jag har 4 st ärr på magen och en 10x10cm cysta mindre i magen och igår magnetröntgen av ryggen och ett väldigt lyckat kiropraktorbesök.

med detta vill jag säga till er som står mitt i abstinens helvetet o grinar över ett mindre kaotiskt virrvarrtålamod till dig själv, acceptera stirret o håll dig på vägen - du styr .. du är chauffören på din buss.. byt inte färdriktning för passagerare vill åt ett annat håll.. de klev på fel buss !

Operation i buken o tankar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra.

hej hej bloggare o alla kämpar som vill, är på gång redan slutat..
Jag slutade röka 2: maj 2013. Det var en tuff vår försommar sommar och höst.. Det menar jag inte att allt var ett helvete från maj till oktober men det var den tiden som jag konstant upptäckte nya känslor, eller nya vägar att hantera alla möjliga olika situationer och känslor som dök upp.. det var ett ständigt reflekterande analyserande peppande av mig själv, tröstande på nya sätt... MEN det gick bra och för mig var tricket nog självrespekt och tålamod med min egen frustration och känsla av maktlöshet och tomhetskänslan so infann sig just också framgångsreceptet...

Att acceptera att jag har ingen kontroll alls över vad som sker, eller de känslor som svallade alla kilon som kom (mest i skallen) ingen blir fet eller tjock av att sluta röka! Man blir fet av dåliga prioriteringar. att äta en skål med godis varje kväll o moffa socker i oändlighet gör vem som helst extra mjuk, men kan man acceptera att det får vara så en bestämd period, och ta en strid i taget.. Ja fine .. inga fel med det inga värderingar läggs i det..

Jag åt mera när jag slutade.. ville egentligen inte, men jag orkade inte slås på två fronter, och nu drygt 1 år senare. nu är jag inte speciellt tjock faktiskt ca 1kg + ser jag. :0)

Är dessutom nyopererad i buken efter läkare hitta en 10x9cm stor cysta på äggstocken .. det var en omtumlande vecka med en del tankar och smärtstillande, min sängkompis var en rökande kvinna i medelålder .. vi talade mycket, fick bra kontakt =) hon fick en inflammation efter sin operation, och blev ytterligare inlagd.

Själv mår jag bra och fick höra av läkaren att jag har ett starkt friskt vältränat hjärta <3 med en vilopuls 36slag/min det är en sänkning med ca 18-20 slag sedan ja rökte

SEGER =P

nu önskar jag alla er gamla som nya en Glad Midsommar

wow 400 dagar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

fy tusan .. asså bara vips så gicj 399 dagar utan cigg .. Bästa jag gjort i hela mitt liv ! vad glad jag blev av att se räknaren idag =P

1 år rökfri personbästa ;0)

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt.

Jag har nått ett stort mål och jag är stolt och glad för detta år... <3 JAG KAN

glad påsk.. !

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt.

Glad påsk till er alla! jag är så nära nu 352 dagar hihi snart blirre 1 år <3

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se