Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Jezzs blogg

2 år eller 730 dagar i frihet!

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag har inte varit inne på loggen på exakt 1 år, skrev samma dag som jag firade mitt första hela år som rökfri. Tre dagar efter gick min käre far hastigt bort och mycket ställdes på ända. Jag är ändå så glad och tacksam för att jag inte använde pappas död som en ursäkt inför mig själv att "röka lite grann". DET hade varit väldigt enkelt, min syster röker och min mamma som slutat sedan många år gick direkt ut från sjukhuset och tände en cigg (inte för att jag dömer henne, alla gör som de vill).
Men vad, VAD hade gjort situationen bättre?? Då hade jag garanterat suttit här på ruta ett igen, och inte sjutton hade sorgearbetet varit lättare.

Idag så här på min alldeles egen 2 årsdag känner jag bara lycka och tacksamhet för att jag inte röker längre!! Jag ska läsa runt lite här bland inläggen och skickar massa pepp till er som är i början av er resa. Det blir bara bättre!

Kram

Firar ett år idag!!!

Jippie!! Är så stolt och glad att jag tagit denna milstolpe. Nu vet jag att jag aldrig mer behöver röka, det är ju bara att fortsätta låta bli :-)
Ett år alltså, det är stort! Jag har funderat över vad det är som har varit annorlunda denna gången, vad det är som skiljer från alla de andra försöken att sluta. På något sätt tror jag att det var precis rätt tillfälle att sluta när jag gjorde det. Hade inte alls planerat eller bestämt datum eller så utan det var nog mer av en tanke som fått gro utan min inblandning... Så igår för ett år sedan bara bestämde jag! Idag är sista dagen jag röker :)
Visst har det varit en tuff resa ibland, men ändå lättare än jag minns från tidigare försök att sluta. Lite som att jag faktiskt rökt färdigt.
Och, en stor skillnad från tidigare försök: INGET FESTRÖKANDE!!! Det är alltid det jag har åkt dit på förr eller senare.

Ville egentligen mest titta in och dela min glädje med er alla här på loggen, jag vet att jag inte hade klarat mina första sex månader utan mina dagliga besök här. Tack alla ni som funnits här hela tiden, ni har en särskild plats i mitt hjärta!!

Kram och stort lycka till till er som är i början av er resa, (känner ni vad gott ni luktar :))

7 månader

7 månader har passerat. Det känns ju fantastiskt bra måste jag säga. Hela semestern med altanhäng, vin och uteserveringar utan att frestas ger mig en känsla av att det kan vara på riktigt. Jag ska inte röka mer och tanken på det gör mig GLAD!!!
Fortfarande tänker jag på cigaretter varje dag, även om det kanske bara är för att konstatera att jag inte varit röksugen på hela dagen :-) Men faktum är att det inte stör mig så mycket.

topplista över vinster:
Ett skönt lugn i kroppen
Mycket mer tid
Slipper skämmas
Mer pussar och kramar från barnen
Luktar gott
Lättare att andas
Kapat 1 minut på min kilometertid på löprundan
Vita tänder
Mer pengar
Varma händer och fötter
Fin färg i ansiktet
Fräsch mun
....
....

Ja, det finns säkert fler :-) Jag kan iallafall säga att nackdelarna med att ha slutat är INGA alls!

4 månader

Hemma från semestern och kan stolt meddela att det inte röktes ett endaste litet bloss. Visst kom attacker av sug på soliga uteserveringar med rosé i glaset. MEN! Det går ju över sååå fort. Är så glad att jag kan fira 4 månader helt rökfri idag! Jippie!!!!!

Tack för allt pepp ni alla ger genom inlägg och kommentarer, denna sidan är GULD värd <3

Nej tack, jag röker inte!

Jag känner en gnagande liten oro ibland då och då... Konstigt kan man tycka när det gått så pass lång tid... Till exempel kan fredagssuget komma över mig nåt alldeles kolossalt. Känner på nåt sätt att jag förlorat något när jag inte kan belöna mig med cigg. Sedan skulle jag inte vilja röka egentligen, för jag vet att det skulle smaka skit och inte ge mig någonting. Då skulle jag sitta efteråt och känna mig ännu mer tom.
Nä, det är nog helt enkelt känslan av att inte veta hur jag ska belöna mig. Förut var det så självklart att ta en cigg så fort man hade klarat av nåt, de flesta av de kopplingarna har jag brutit men en del sitter kvar. Fredag=cigg, sol=cigg, semester=cigg.
Imorgon ska jag på semester tillsammans med en vän, detta har jag varit orolig för... Självklart ska det bli fantastiskt kul men ska jag klara härliga uteserveringar, goda drinkar och en väninna som nog innerst inne skulle önska att jag kunde feströka...? Måste öva mig på frasen -"Nej tack, jag röker inte!"
Antar att när alla dessa situationer har gåtts igenom tillräckligt många gånger utan cigg är väl de kopplingarna också borta...
Ha en trevlig rökfri Valborg alla duktiga kämpar!!!!

100

HUNDRA DAGAR!!!!!! :)))
Shit vad bra!!!!

Tungt

Har hoppat ner i ett svart hål... Är sugen som bara den.
Försöker tänka att som rökare kommer jag vara dömd till evigt röksug. Att fortsätta sluta borde ju rimligtvis leda till att jag slipper röksuget nångång. Undrar bara när man kan VETA att man klarat sig...?
Hejar på er allihop!

3 månader!!

Tre månader, 90 dagar.... Jösses! Och det känns fortfarande så himla bra!!
Unnade mig själv en dyr fin klocka som en uppmuntran. Visst kostade den liiite mer än vad jag sparat på att inte röka, men jag ska ändå bära den som en symbol för alla pengar jag tidigare bara eldat upp. Fan vad galet!
Sugen efter en cigg kommer och går, ibland superstarkt och ibland mer som en svag påminnelse om ett annat liv. Det går över väldigt fort så det är inte särskilt jobbigt. MEN, det har fortfarande inte gått en hel dag utan att jag tänker på cigaretter, inte nödvändigtvis med saknad, men ändå...
Vet iaf att jag inte hade klarat mig så här långt utan alla er här på loggen! Det är så skönt att veta att man inte är ensam!

Kram

68 dagar på räknaren

Kanske är det faktiskt så att det är på riktigt den här gången, jag har kanske verkligen rökt min sista cigarett. Det är någonting annorlunda denna gången. Kanske är det bara jag som har bestämt mig? Jag har ju slutat röka otaliga gånger. Varit rökfri i lååånga perioder när jag varit gravid men ändå alltid trillat dit igen. På samma sätt varenda gång. Med en idiots envishet har jag försökt övertyga mig själv om att jag kan feströka. Och det går ju bra, en gång, två gånger, men sen sitter man där en söndag med ett par cigg kvar och tänker; äh vad fan! Jag kan ju ta några bara idag... Sen är det igång igen!
Att "tillåta" sig själv att röka ihop med alkohol leder ju bara till alldeles för mycket alkohol eller rakt ner i rökträsket igen.
MEN!! Den här gången har jag druckit vin hemma ihop med mannen utan att röka, jag har varit ute och partajat utan att röka och igår klarade jag ännu en milstolpe. Var hemma hos min rökande väninna för att pimpla lite bubbel och prata skit. Det är ju inte så att man umgås för att röka men vissa personer förknippas mer med rökning. Det är liksom det man gör när man träffas (sjukt). Iaf så rökte jag inte, jag hängde med henne ut och luktade lite, men det var egentligen inga svårigheter att låta bli...
Så, mina vänner någonting är annorlunda med denna gången... Någonting känns RIKTIGT bra!!!

Stor solig kram till er alla!!!

Jag klarade det!! :)

Igår var det party för första gången sedan rökstopp. Till råga på allt party med två rökare... Upplagt för oro och under dagen igår små gnagande tankar om att "det är ju inte hela världen om jag röker EN kväll" "det är ju många som kan röka lite ibland" osv osv
Men, men trots allt behöll jag mitt förnuft :) Tänkte att det är lättare att låta bli än att göra om allt från början igen. Lura sig själv är ju faktiskt ganska löjligt, jag VET ju att feströkning leder till rökning. Har ju hoppat ner i den gropen tillräckligt många gånger...
Dessutom kändes det bara befriande att inte röka. Jag följde med ut, mest för att det är rätt tråkigt att sitta ensam inne när de andra fnissar på balkongen, men kände mig inte frestad. Håret luktade pest efteråt, konstigt att jag inte kände det när jag rökte... Blää!!
I alla fall var det en STOR milstolpe för mig att partaja utan cigg! Jag klarade det och nu tror jag att jag kan klara allt!!!!!

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se