golden27s blogg

Nytt år- nytt hopp om att förbättra hälsan

Igår rökte jag 8 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Gott Nytt År alla!!
Jag önskar att jag kunde klara av att sluta röka en gång för alla.
Problemet för mig är att jag ger in för abstinsen så känner att jag behöver mer motivation & bättre hjälpmedel denna gången. Munsprayet funkade inte så bra eftersom smaken var alldeles för stark för någon som röker lightcigaretter. Samma sak hände med inhalator så tror att jag ska testa plåster & sugtabletter istället & läsa om Allen Carrs bok. Har börjat dra ned på antalet cigaretter sen en veckat tillbaks och ska sätta ett nytt sluta röka datum. Den främsta anledningen till att jag vill sluta är för hälsans skull. Har haft andningsproblem och vill undvika att få astma eller ännu värre kol. Gjorde ett astmatest för några veckor sen & det var negativt än så länge. Sen hade det såklart varit jätteskönt att ha mera pengar över varje månad.

Hade uppskattat att få fler tips :)
Ha en bra dag!

Återfall

Igår rökte jag 6 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Lyckades bara hålla mig rökfri ett dygn & kände såklart stark ångest när jag rökte första ciggen men tror att jag behöver mycket mer motivation för att kunna sluta. Fick sluta röka böckerna från Sluta röka linjen idag så ska läsa dem innan jag försöker lägga av igen. Under tiden ska jag dra ned på ciggen. Tycker inte munsprayet hjälpte så bra så funderar på att testa sugtabletterna nästa gång. Är dem bättre än plåster?

En dag i taget

Igår rökte jag 2 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket stort .

God Morgon!
Kände att jag behövde skriva av mig lite nu när suget är som värst.
Rökte min sista cigg igår eftermiddag & hoppas verkligen att det var den sista nånsin.

Försöker att tänka på alla fördelarna med att vara rökfri för att förbli motiverad:

- Förbättra Hälsan & Ekonomin
- Ingen röklukt på kläder mm
- Mer tid att lägga på annat
- Inte behöva gå ut i kylan på fester & krogar mm

Dags att hålla sig extra aktiv & ta nicotinell munspray fastän det smakar hemskt...

Uppskattar alla kommentarer :)

Ha en mysig Luciadag!

Första dagen...

Bestämde mig för att försöka sluta igen idag & vill verkligen klara det denna gången.
Känns jobbigt med abstinsen fastän jag använder Nicotinell Munspray & försöker hålla mig aktiv & käka nyttiga snacks regelbundet. Skrev ett inlägg på min facebook status & fick lite stöd från vänner i olika länder så det var roligt. Ringde Sluta röka linjen för första gången ikväll & fick några bra tips så ska kämpa vidare nu...

Ett nytt försök

Hej!

Jag hade bestämt mig för att sluta den 19/5 men det gick inte så bra så ska göra ett nytt försök nu. Har förberett mig mentalt under veckan och har dragit ner ganska mycket under de senaste 4 dagarna. Började ett nytt jobb måndes där nästan ingen på avdelningen röker, så det gör det lättare. Har bara rökt på morgonen och kvällarna och nu känns det bara onödigt. Ser fram emot att bli rökfri...

Nytt slutdatum

Igår rökte jag 14 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Hejsan!

Har satt ett nytt slutdatum och vill verkligen lyckas att sluta på måndag. Ska ladda med morötter, halstabletter och massa info om hur skadligt rökning är och hur hälsan förbättras efter man slutarl. Har inte haft möjlighet att köpa boken äntligen ickerökare för kvinnor men ska försöka få tag i den nästa vecka.
Vill ju helst inte använda mediciner och apoteksprodukter så hoppas att det kan räcka med "will power" istället.

Tänkte också öppna ett konto där jag ska sätta in de pengar som jag inte bränner på cigaretter varje vecka och hoppas att det kan bli motiverande att se hur snabbt de växer och inse hur mycket roligare man kan ha för de pengarna, speciellt nu till sommaren.

Har försökt ändrat slutdatumet på min profilsida ett antal gånger men var tvungen att skriva att jag har använt 0.5 doser snus för att ändringen skulle gå igenom fastän jag aldrig någonsin har snusat. Vet någon hur man kan göra en ändring och sätta 0 i snus rutan?

24/7

Igår snusade jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Hej!

Ville bara förklara vad jag menade med 24/7 i min föra logg. Har bott i England tidigare så använde mig av ett engleskt eller amerikanskt uttryck som betyder 24timmar 7 dagar i veckan. Ledsen om det lät konstigt.

Har inte kunnat sluta röka än så måste läsa boken först och sen kämpa...

Godnatt!

Att röka eller inte röka...

Igår rökte jag 13 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Hade hoppats att jag kunde sluta i söndes men åkte dit igen. Jobbar inom äldreomsorgen så de flesta av mina arbetskompisar röker och det gör det definitivt svårare. Förra fredagen tog jag inte ens med ciggen och klarade hålla mig rökfri under arbetspasset men då jobbade jag med en ickerökare. Men det var verkligen svårt att motstå monstret under alla de timmarna. Det känns som om deet är lättare att jobba när man kan ta rökpauser och komma ifrån arbetsplatsen lite då och då. Jag vet att man kan gå ut sätta sig på balkongen utan att röka men det blir mycket mindre än när man röker.

En stor del av mig vill verkligen sluta men samtidigt känns det jobbigt att motstå monstret 24/7. Tänkte köpa boken Äntligen icke rökare men undrar ifall Äntligen icke-rökare för kvinnor är bättre?

Ändrat slutdatum

Igår rökte jag 20 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej!
Jag hade tänkt att slutta den 8:e men har rökt under de senaste dagarna så måste nu ändra till dagens datum. Igår rökte jag inte på hela förmiddagen men kunde inte klara av suget under eftermiddagen så köpte ett paket igen. På kvällen träffade jag en kompis som röker så det blev en hel del cigg. Insåg att jag hade rökt 20 cigg när jag gick och la mig och bestämde mig för att verkligen kämpa på nästa dag. Vaknade imorse med den värsta halsonten så är definitivt mer motiverad nu. Hoppas verkligen att jag kan bekämpa "monstret idag".

Ciggen smakar inte gott längre- så skönt!!

Igår rökte jag 5 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Rökte 5 cigg igår och kände verkligen ångest. Njöt efter den första eftersom jag hade kämpat emot röksuget så länge, men sen smakade de sämre och sämre. Rökte inga cigg idag förrän jag kom hem från jobbet och den smakade så hemskt att jag lämnade resten av paketet till min granne. Känner mig mer motiverad att sluta för gott nu och ska försöka tänka på den hemska smaken imorgon när röksuget kommer tillbaks. Ska njuta av ett glas vin nu utan några äckliga "nikotinpinnar". Tack för alla tips och stöd som ni har skickat! Det hjälper verkligen.

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se