Emmys blogg

501

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

501 dagar................... *smakar på orden*
Det känns så konstigt att logga in här och få det svart på vitt att jag idag har varit rökfri i 501 dagar. :)
Idag vet jag att jag aldrig kommer sitta med en cigg mellan fingrarna igen oavsett vad livet hittar på, den tilliten trodde jag inte att jag skulle ha för mig själv men nu finns den där som en pelare att luta sig emot och det känns tryggt.

Än en gång, tack alla som stöttade när det var svårt och svart och peppade alla framsteg! :)

Emmy

Över ett år har gått :)

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra.

377 dagar som rökfri...... fy fanken vad skönt det känns!! Alla ni som kämpar på, håll ut!!! Det kommer att bli bättre och bättre tills du vaknar en dag och inser att du har hittat tillbaka till dig själv igen och att du faktiskt är ickerökare. Det är värt allt slit och alla känslomässiga bergochdalbanor, jag lovar. :)

Kämpa på!!! Ni fixar det!!

BINGO!!!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Var med min Farmor på bingo igår i Strägnäs och jag måste säga att jag hyser stor respekt för dessa äldre som orkar sitta i flera timmar och samtidigt hålla koll på vilket spel som är härnäst. Jag var helt slutkörd i huvudet efter 2 timmar och då höll bingon på i ytterligare 1,5 timmar!!
När vi sitter där och är inne på vad som känns som hundronde spelet så inser jag att min ruta börjar fyllas på ganska snabbt och sedan när jag tittar på siffertavlan så ser jag numret som saknas och seg i kolan som jag är så ropar jag BINGO för full hals innan utroparen hunnit ropa ut numret så jag roade en hel skolmatsal med pensionärer med min "Ungdomliga iver och goda syn" Pinsamt, men va faan, jag bjuder väl på det. Farmor vann oxå ett spel så vi var två nöjda gamblare som åkte därifrån på kvällen.

Nått som däremot slog mig var att det var så många äldre som rökte och mest kvinnor. En kvinna i 50 årsåldern satt och hostade så jag trodde att lungan skulle titta upp och hur hemskt det än känns att säga det är jag så glad över att jag slapp undan i tid för jag vill inte hamna där. Jag vill bli som den nyss fyllda 85 åriga damen som satt snett brevid mig eller som min Farmor, pigg och fortfarande nyfiken på allt vad livet har att erbjuda.

Tills nästa gång!! :)

Snart......

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

har det gått 6 månader sen jag slutade röka. Fan... jag är riktigt stolt över mig själv! :)
Är här inne ibland och smygläser hur det går för er alla och jag beundrar eran kämparglöd, vilja och alla lösningar ni kommer på för att inte falla för sug och frestelser. Ni är så duktiga!!!

En annan rolig sak är att jag äntligen kan gå in och ändra mitt datum för när jag slutade röka, mätaren har legat 10 dagar före sen i september men nu visar den rätt och idag är det exakt 175 dagar!!! :) Yay!!

Just nu längtar jag nått otroligt till sommaren och alla grillkvällar i goda vänners lag, ljusa sommarnätter och även efter ett och annat myggbett men jag längtar verkligen inte efter cigg. :)

Ha det bäst!
Emmy

5 månader.....

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Tiden går fort ibland och vips så har 5 månader passerat! :) Jag kommer knappt ihåg hur det var att röka och iofs så är det bara bra och jag behöver inte längre påminna mig själv om att jag har slutat när jag ser någon tända en cigg.
Det skönaste av allt är dock att jag helt och fullt verkligen känner att jag aldrig vill röka igen, det finns inte med som alternativ bara.

Håll ut alla ni som kämpar med tankarna och "pirret" i kroppen, det kommer att bli bättre och det är värt allt!! :)

Grodor....

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket dåligt .

Ok att det kan hoppa grodor ur munnen på oss alla i tid och otid men ibland fäller vissa människor kommentarer som får en att undra om dom hade glömt hjärnan hemma den dagen.

Jag har innom loppet av 4 dagar fått kommentarerna "Är du lite gravid?" och "Din rumpa har blivit större". Båda kommentarerna fälldes konstigt nog av män som borde ha vetat bättre iom att dom känner mig, och jag tror inte att dom sa det för att med mening såra mig, men ändå sitter jag här nu med tårar som vägrar sluta rulla!! Som jag skrev i mitt förra inlägg, JAG VET att jag har gått upp i vikt och tack, men NEJ TACK, jag behöver inte informeras om detta faktum ytterligare!!
Jag gör redan någonting åt saken i form av att leva mitt liv som jag gjort de senaste 5 åren med regelbunden träning och nyttig mat i måttliga mängder. Sedan att min kropp verkar ha fått en egen agenda och ändrar form som den vill är faktiskt inget jag kan påverka om jag inte ska svälta mig själv eller bosätta mig på gymmet. Motivationen kan tryta för mindre och när sådanna hära kommentarer landar i knät på mig så gör det inte saken lättare, just nu har jag världens ångest över att jag inte kan träna eller orkar gå ut och gå pga en dunderförkylning och det är verkligen inte sunt tänkande.

Känns lite löjligt att skriva om detta här, men samtidigt är det skönt att bara låta orden forsa fram ur fingrarna och själv få se tankarna svart på vitt. Klart att tanken på att börja röka igen enbart för att gå ner i vikt har flugit igenom huvudet men den försvann lika fort då jag inser att det bara är skitsnack från gammla spöken och det är ju iallafall possitivt. :)

Våga ge mera komplimanger! Det kan man aldrig få för många av :)

Tills nästa gång.
Må Gott! :)

Månad 4 flög förbi. :)

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra.

Och så hade det plötsligt gått 4 rökfria månader, snart är det ju faktiskt 5 när jag tänker efter..... det 30 februari för att vara exakt. :)

Var i Thailand i 3 veckor med pojkvännen och jag hade lite funderingar om hur det skulle gå med värme, god mat, slapp stämmnig och allt för billiga goda drinkar. Men ajg använde mig av det som någon av er tipsade om, att föreställa mig situationen innan jag åkte och det gick gallant!! Jag jagade dock ingefära på små Thailändska marknader för att kunna tugga på om suget skulle bli jobbigt men det var bara lite "pirr i kroppen" de första 4 dagarna, sedan hade jag vant mig i situationen. Kan säga att de stackare som sålde ingefäran till mig bara skakade på huvudet åt att det var allt jag skulle ha. *skrattar*

Dock satte all den goda maten och de smarriga drinkarna sina spår runt midjan så nu är det till att följa i Laureens fotspår och ta tag i träningen och kosten efter jul och resa. Har nog gått upp runt 5 kilo sedan jag slutade röka men det känns som att det är helt värt det. Glädjade är att det mesta har satt sig på bröst och rumpa och jag som alltid varit en plattröv skattar mig lycklig över detta!! :)

Fortsätt att kämpa alla ni där ute i cyberrymden!! Ni fixar detta!!

Tills nästa gång!
Må gott. :)

Herregud!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hihi!!!
Insåg just att imorgon har det gått 100 rökfria dagar, min "stoppräknare" räknar 10 rökfria dagar förmycket, men nu är dagen äntligen här!! :)

Till er nya på denna sida vill jag säga "Ni klarar mer än vad ni tror och lite till!!!" Det är värt huvudvärken, snurrigheten, de lätt aggresiva topparna eller vilken åkomma ni nu har för att förbli rökfria. Kämpa på!! :)

Tills nästa gång!
Må gott! :)

Nu igen....

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Jag vet just nu inte om jag ska skratta eller gråta! Mötte han som städar här i husen när jag kom hem precis och vi har alltid småpratat lite och nu var inget undantag. Han frågade hur det var och jag sa att jag är genomförkyld så jag skulle pallra mig hem och sova, då frågade han om det inte var dags att sluta röka och jag sa med stolt röst att "På onsdag har jag varit rökfri i 3 månader". Då tittar människan på mig och säger "Jaha, ja du har ju gått upp lite. Kanske ca 3 kilo eller nått sånt" Jag försökte lite fint att avbryta hans svada med att säga att man inte ska diskutera en kvinnas vikt och speciellt inte framför henne men den vinken verkade gå helt förbi och han fortsatte. Till slut fick jag säga till honom rakt ut att "DU, jag vill faktiskt inte höra vad du har att säga om min vikt"

Det är andra gången det här händer mig nu och jag fattar inte varför vissa tror att det är heeeelt ok att ta upp ett ämne som faktiskt är ganska känsligt för många??? Fattar dom inte att det är kränkande??? Speciellt nu runt jul när det har varit mycket mat och godis.

Att jag sedan länge har problem med mitt förhållande till just mat kan ju inte dom veta men vanligt, hederligt hyfs borde dom ha! Jag fajtar min matdemon dagligen och det var en av de saker jag visste skulle bli jobbigt när jag slutade, för jag har använt ciggaretter för att mota bort ångesten efter att jag har ätit och nu varken kan eller vill jag röka. Demonen sitter där och viskar att jag kommer bli såååå tjock och jag slår tillbaka med de medel jag har lärt mig men när jag får sådanna kommentarer är det jäkligt svårt att hålla demonen stången.

Tills nästa gång!

Jul

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Vill bara säga tack för de peppande kommentarerna, dom hjälpte mycket och nu har humöret börjat vända lite åt rätt håll igen. :)

Önskar er alla hårt kämpande människor en éxtra fin jul, för det är vi värda!!! :)

Tills nästa gång.
Må gott! :)

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se