Iswas blogg

Champix

Igår rökte jag 23 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Har ätit chamix några dagar nu, igår började jag på dubbla dosen. Men känner ingenting, borde jag känna någonting? Igår rökte jag nästan dubbelt mot vad jag brukar. Rökte och var jätte röksugen kanske 5 minuter efter. Någon som känner igen det här? Det kändes lixom inte som att det hände något när jag rökte:S hoppas det funkar bättre om några dagar när jag skall sluta på riktigt.

Champix vs zyban

Igår rökte jag 10 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Imorgon hoppas jag att de har tid för mig på vc och att jag får campix eller zyban utskrivet. Har åtminstone försökt hålla ner på rökningen den här veckan. Tyvärr lättare sagt än gjort, det är galet hur fort man glider tillbaka i gamla vanor! Hoppas att läkaren vill skriva ut bara. Har ätit zyban en omgång tidigare så är lite orolig jag inte får dom igen bara därför!

Jag har rökt :(

Igår rökte jag 6 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Vaknade igår natt av att jag hade jätte ont precis där nikotinplåstert satt och fick plockat av mig det och somnade om. På morgonen såg jag att det var ett stooort sår. Så har fått någon allergisk reaktion och kan inte fortsätta använda dom:( rökte lite igår. 6cigg närmare bestämt när abstinensen blev försvår. Rökte även en imorse. Men skall försöka gå cold turkey nu, är själv skeptisk till att det kommer gå dock. Bläää vad jobbigt allt känns nu!!

....

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Mår mycket bättre. Har börjat träna igen:) och idag när jag gick jämte en vän så kände jag inte som jag brukar att Ååå jag vill med ha en, utan jag tyckte det var äckligt. Luktade vidrigt och kändes bara bläää. Lite Ååå känsla var någonstans i bakhuvudet men det var inte det första som dök upp:)

Tänkvärt

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Dagens tips:

Cigaretter kan inte göra dig avslappnad, de väcker istället kroppens stressmekanismer. Känns cigaretten verkligen avkopplande? Det beror antagligen på att du gör andra saker när du röker, som hjälper dig att hantera stressen men som inte egentligen har något med cigaretten att göra.
Jag fick detta i mail från i coach. Tycker att det ligger något i det. När allt är som jobbigast skall jag nog gå ut med min kopp te och djupandas ist för att sitta inne och plåga mig med att tänka på cigg:)

När du röker gör du det här:

När du befinner dig i en stressad situation isolerar du dig för att röka.
Du tänder en cigarett och andas sedan djupt och långsamt in och ut.
Du tittar tankfullt på cigarettröken och tänker något i stil med "alla andra kan dra åt fanders", "skönt att komma ifrån en stund" eller "å, äntligen lite tid för mig själv".

Därför känns det avslappnande:

Att dra dig undan från en jobbig situation ger dig möjlighet att sätta saker i perspektiv och tänka igenom dem ordentligt.
Att djupt och långsamt andas in och ut är avkopplande. Det är en välkänd och ofta använd avslappningsteknik.

Som rökare kan du skapa avslappnande situationer. Det är du själv som skapar avkopplingen, men du tillskriver det cigaretten. Fortsätt att använda de här tre stressänkande avslappningsteknikerna när du slutar röka - men utan cigaretter - så kan du få ut ännu mer av dem.

!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket lite .

Idag känner jag mig rentutsagt deprimerad och så röksugen! Jag vill helst av allt lägga mig under täcket och försvinna. Känner mig så super ledsen, vill gråta för minsta lilla, sover dåligt, har jätte PMS, finnar, slemmig hosta och fick inte knäppt byxorna i morse, så jag är tjock oxå.

Hejja oss!!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hejja oss alla som har klarat, tänker eller håller på att sluta röka!! (eller snusa). Tänk vilket jobb vi lägger ner alldeles helt själva och vad duktiga vi är:)

Tack

Igår rökte jag 4 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Tack för all uppmuntran jag fick! Den hjälpte mig att komma på banan igen, har inte rökt alls idag. Har haft en galen energi, minstingen väckte mig kvart över 5 idag och sedan dess har vi hållt igång, tagit en promenad, matat ankor och Kanadagäss bäbisar, lagat pannkakor med sylt och grädde (sååå gott:)), storstädat hela lägenheten, tvättat, slängt massor av Gammla lådor och kartonger, vart ute och lekt i sandlådan, och bråkat. Min stubin har vart kort! Stackars barn, men antar att de hellre vill ha en arg mamma ett tag än en cancersjuk eller död. Och de förlåter mig nog i framtiden:) (innan har jag använt mina barn och mitt humör för att inte sluta) när jag känner mig stark och bra så orkar jag peppa er andra, medans de dagar jag har det jobbigt så vet jag ju att det hjälper mig att läsa andras loggar och de komentarer jag får. Jag uppskattar varenda en!!

!!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Bröt ihop totalt igår, grät och hade alvarligt samtal med särbo om vår framtid tillsammans. Jag trodde att alla våra problem skulle lösas bara vi flyttade isär men det gjorde de så klart inte. Igår umgicks jag med rökare, följde med ut som sällskap osv. Och slarvade med nikotinplåster. Och pja, kombinationen och min egen dumhet gjorde att jag tog mig ett återfall:/ Tänker inte ändra min siffra, 10 dagar idag. Utan tänker se mellan fingrarna den här gången. Jag har klarat tio dagar helt utan att röka, gör jag inga fler "misstag" så är ju en gång ingen gång. Bara att hoppa upp på hästen igen och nu vet jag att jag inte kan slarva med nikotinplåster mer, och att jag skall hålla mig ifrån att stå med folk som röker åtminstone några månader. Vill dom röka så är det utan mitt sällskap, jag skall sitta inne och dricka varm choklad under tiden:)
Kram till er allihopa som orkar stå emot!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

En galen dag på jobbet, tung, tuff, mängder av bråk och trots och bara allmänt jätte dålig.
Min särbo förstår dessutom absolut inte hur psykiskt tungt det kan vara att arbeta inom vården. Idag känner jag mig mest jätte ensam, och saknar mina cigaretter. Jag använder nikotinplåster och känner knappt av någon fysiskt abstinens alls. Men psykiskt så sliter monstret i mig.
Kommer inte köpa, så lite glad och stolt är jag över mig själv mitt i allt:) men det är så galet jobbigt att INGEN förstår hur humöret blir när man slutar röka och att en tuff dag gör att man måste få vara bitter och arg och ändå få lite extra pepp och uppmuntran ist för att få höra hur jävla sur man är. Tack och lov att jag kan få gnälla av mig lite här!
Tack så mycket för all pepp och stöttning, det hjälper mig så mycket!!:)

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se