Laureens blogg

2x365 dagar plus 1

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra.

jag glömde att gå in här igår och tala om att det var två (2) år sen jag slutade röka!!!!!!!!!!!!!!
Så nu är det två år plus en dag. Det är jätteskönt att slippa röka och visserligen är jag rundare och goare men såååå mycket friskare och piggare. Kämpa på alla ni som är i början av ert slutande - det är värt allt att komma ifrån eländet. Livet är för dj-ligt i perioder men det BLIR BÄTTRE det gäller bara att hålla ut och aldrig släppa kontrollen och ta det där lilla extra blosset. Alla ni som peppade och hjälpte mig när jag slutade ni har redan lämnat den här sidan och vandrat vidare men STORT TACK I ALLA FALL. Det var den här bloggen med dess medllemmar som hjälpte mig att bli rökfri. Vår gemensamma kamp betydde allt. KRAM OCH HEJ. Laureen.

685 lyckliga dagar!!!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

av rökfrihet efter många års beroende... mår som en prinsessa och önskar att alla klarar av att göra sig fri från nikotinmonstret. Laureen

LUSSAN HUR GÅR DET??????????

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

nämen hej Lussan, ett livstecken TACK. Du måste skriva här regelbundet så att jag vet att du mår bra och att du klarar av alla fallgropar som kan komma i din väg. Jag är din skyddsängel, Lussan. Bara så att du vet. Kram Laureen

535 DAGAR

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

JA NI LÄSTE RÄTT, 535 DAGAR SEN JAG RÖKTE.... var tog den tiden vägen. Underbart. Kämpa på alla ni som nyss börjat ert rökfria liv. Det går en dag i taget. När jag läser min logg från maj i fjol var det minsann inte så kul, men det blir bättre och idag känner jag mig helt botad från Mr Nicco. Det gäller att vara lite envis och uthållig i början sen rullar det på lättare och lättare. Många peppkramar till alla kämpare från Laureen.
ps PRINSEN - jag ser att du är tillbaks - stort lycka till - du hade också kunnat fira 535 dagar vi var ganska jämsides där ett tag...DS

1 ÅR och 5 MÅNADER IDAG.

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

JA, så är det och jag har aldrig mått bättre. Vill inte ens längre räkna efter hur mycket pengar jag sparat, eller tänka på hur rosa mina lungor är nu....utan nöjer mig med att det var mödan värt.... Kämpa alla ni nya som har resan framför er. Det blir lättare för varje dag, varje vecka och för varje månad. Kram på er alla . Laureen.

KÄMPA KÄMPA KÄMPA

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra.

Alla ni som är här för att hämta kraft och styrka. Helt rätt. Kämpa på det är värt varje sekund av ansträngning och svettning. Det verkar tröstliöst in emellanåt men rätt var det är så blir det bättre. Efter ett tag kommer ni att tycka att det känns konstigt att ni INTE känner sug efter cigg. Då har det helt enkelt klingat av.....Jag önskar alla en framgångsrik tid med "mycket" abstinens och en massa framgång mot Mr Nicco.
Kämpa och vi rööööööööker iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinte. Kram Laureen

Sömnlösa nätter......

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

finns det några här som pratar och frågar om ibland,
En del undrar hur lång tid det tar innan "sovandet och nattlivet" blir sig likt igen.... I mitt fall tog det 1 år och 4 månader.... Jag slutade röka den 13 april 2008 och har sedan dess inte sovit 6, 7 eller 8 timmar i ett sträck... i går kväll gick jag och la mig runt midnatt och fick faktiskt en smärre chock när jag vaknade 07:50 i morse... det har som sagt var inte hänt på 16 månader. Jag har min sista semesterdag i dag så det var ju ingen ko på isen att jag sov så länge. Hela dagen i dag har jag tänkt på att jag sov en hel natt.... i ett sträck.... det är inte klokt vad små saker kan glädja en om de varit borta tillräckligt länge. jag hoppas att ni andra som har sömnbesvär eller mardrömmar kommer ur det fortare än jag gjorde.
Jag ser också att det är en ny svärm av sluta rökare här nu, kul, ni kommer att ha glädje av varandra, peppning och stöttning är jätteviktigt i början när man tror att världen tillsammans med en själv ska gå under om man inte får en cigg HÄR OCH NU.
Och när ni sen som jag sitter här och läser och kollar runt fortfarande efter 16 månader så känner jag både igen mig och ändå inte på ett sätt. Vad jag vill säga är att tiden faktiskt läker alla sår. Kärleken till mr Nicco fick ett tragiskt slut och det var jobbigt att inte träffa honom mer men precis som i verkliga kärlekslivet så glömmer man så småningom även den fagraste Don Juan... det kommer nya förälskelser.... fast mindre farliga tack och lov och de är i regel ätbara.... mat har ju fått en helt annan betydelse i livet. Ge inte upp ni som kämpar dagligen och tycker att livet är pest. Det blir bättre jag lovar och en dag är det helt obegripligt att man över huvud taget KUNDE röka....Själv känner jag mig som en tvättäkta icke-rökare.
Stor kram på er alla kämpare, och näääääääääääääää vi röker verkligen inte. Laureen

På tal om vinster!!!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

I dag var vi ganska tidiga ute på golfklubben så vi hann med en sväng inom shopen.... såg bl a ett nytt set klubbor som jag skulle kunna tänka mig att köpa. Men mina nuvarande är inte sååå lastgamla så jag bestämde mig för att det var ganska onödigt.... På första utslaget hann jag precis tänka att jag faktiskt kunnat köpa ungefär 3 hela golfset VARJE ÅR om jag inte hade rökt. Så i samma stund bestämde jag mig för att när semestern börjar i slutet av juli så får det bli utprovning av ett nytt set. Kom inte och säg att inte golf är en materialsport....
Igår kväll var vi nere på stan en sväng, träffade två unga jättetrevliga tjejer på uteserveringen, varav en av dem rökte. Hon undrade om det inte var tillåtet att röka utomhus för det fanns inga askfat.... kunde ju inte låta bli att tala om att jag inte visste eftersom jag inte röker längre, (har hört någonstans att det ska bli rökförbud även på uteserveringar...??!!). Hon undrade då om jag aldrig blev sugen, och jag måste erkänna att det handlar om microsekunder som jag skulle kunna tänka mig att röka igen, för övrigt är jag så himla tacksam för att eländet är över, inte minst när jag cyklar upp för vår ENORMA backe till där vi bor, utan att ens flåsa nämnvärt.
Med andra ord det finns en massa vinster att göra, även om jag vet vad Kyllan menar med att man inte är glad, även det går ju över när man till sist inser att rökningen är en falsk polare, och att man måste hitta ny glädje någon annanstans, fast en liten deppis måste vi nog alla igenom, för det är trots allt ett starkt gift som ska ur kroppen och det känns.....på mer än ett sätt.
Alla ni som firar 6 månader, 75 dagar eller bara en otrolig rökfri dag - GRATTIS. Många kramar Laureen

Invägning!!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra.

hej alla, jag kommer inte ihåg om man skulle väga in sig på lördagar eller söndagar. Nu har jag i alla fall precis duschat efter dagens golfrunda (jösses, jag trodde jag skulle smälta bort....det var hysteriskt varmt).
och ställde mig på vågen. Och jag säger bara en sak, det har inte hänt ett dugg.......!!!!

Startvikt: 71 kg
Mål: 65 kg

Nuvarande vikt: 71 kg
Mål: 65 kg.

Vill gärna tro att veckans promenader och hör och häpna 4 km joggande (jag har inte sprungit rejält på 10 år men med bonusdottern framför i slingan lyckades jag hänga med hyfsat....) har gjort att jag inte gått ner i vikt men blivit mindre. Jag känner mig inte lika pluffsig och svullen så jag hoppas att det syns på vågen nästa helg.
Kan någon skriva om hur man räknar ut BMI???
Och jag är väldigt tacksam över att jag inte röker. Att klara 4 km jogging när man passerat 50 tror jag är en omöjlighet som rökare.... det kändes fantastiskt fräscht att göra det. Fortsättning följer.
Stora kämpakramar till alla från Laureen

393 dagar!!!!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

OBOY VILKET VACKERT VÄDER, SOLEN SKINER I DA´ , OBOY INGA TUNGA KLÄDER, eller hur han nu sjunger det hela den här Peps Persson.... jag säger bara en sak 393 dagar..... Har inte varit här på en evighet men idag när datorn bröt ihop och det kom en kille hem för att spåra felet och han säger: Det här Silk Quit är det något ni vill ha kvar.... då sa jag Nä det var när jag slutade röka men det är mer än ett år sedan så du kan ta bort det. Kaxigt va????? Jag hann se lite i ögonvrån att det var uppe på ca 18.000.... i sparade rökpengar. Är det klokt???? Ska aldrig mer säga att jag inte har råd med något....
Ser att det är många nya kämpare, Babs, Göta, Gunni och Coffe och inte minst Pevan som cyklade av vägen i Halmstad av alla ställen, ja du Pevan här är det farligt...... vill jag lova, mr Nicco lurar i varje hörn,
Men jag tycker att ni är jätteduktiga allihopa, kämpa på, plötsligt en dag känner ni WOOOH, nu har jag tagit mig förbi det värsta....det blir bättre. Jag håller med Millis, min sluta-kompis, som sa häromdagen att det enda som retar en nu är att vi inte slutade ännu tidigare....Men bättre sent än aldrig.
Ha det bra och hoppas att vi får riktigt varmt och skönt framöver, finns inget bättre än att sitta på en uteservering och se en massa röka som galna ... och själv är man helt cooool. För det är ju faktiskt helt "ute" att röka... det här får jag förmodligen äta upp men jag klarar det med..... Så alla ni som bestämt er för ett rökfritt liv, nääääääääääää vi röker inte. Kram på er alla Laureen

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se