björkhagas blogg

Ännu en dag!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Började dagen med att vakna röksugen och var rädd att dagen skulle fortsätta så. Hade en mycket gnällig 10-åring som inte kunde sova igår kväll. Vaknade därför lite taggig. Tack och lov gjorde den inte det. Har sett till att hålla mig sysselsatt och mellan varven har jag läst lite i Allen Carr´s bok. Skulle egentligen ha sprungit med tjejerna idag, men det hade varit några mycket tråkiga händelser i vår närhet, så vi gick och pratade i stället. Just nu lycklig för att jag slutat röka. Förhoppningsvis i tid. Löpningen tar jag imorgon bitti.
Var rädda om er. Kram

Rökfri fem dagar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Idag har varit en mycket bättre dag. Jag har visserligen inte gjort så jättemycket men har ju faktiskt semester egentligen. Fem dagar avklarade. Slutade i torsdags morse så imorgon bitti är det ju faktiskt hela sex dygn sen jag rökte. Känner nu att det faktiskt finns en chans att jag fixar det denna gången. Har slutat flera gånger i sådär 3 dagar och sen trillat dit igen. Har dock slutat varje gång jag blivit gravid och ammat, men börjat igen. Så onödigt. Denna gången kommer jag inte att testa att röka igen. Jag vill aldrig röka igen.
Pengarna jag sparar ska gå till mig och ingen annan. Tror jag ska spara ihop så mycket så att jag sen kan gå och tokshoppa. Eller kanske en resa? Bra sak att ha att fundera på medan man slutar i alla fall. Imorgon blir det solning för hela slanten. Ha det bra och hoppas ni får en bra sluta-röka-dag imorgon. Kramar

Jobbigt, men lyckades!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Har haft en jobbig dag idag. Blev sittandes i nästan tre timmar sammanlagt på AF. Gissa om jag blev röksugen av att sitta där och bara vänta. Jag hade som tur var barnen med mig så jag kunde inte köpa några cigg. De hade blivit jätteledsna då.
Nu är jag i alla fall hur stolt som helst för att jag faktiskt klarade det. Har trots mitt stundtals stora rökbegär ändå lyckats vara relativt trevlig hela tiden. I morgon ska jag definitivt ha en lugnare dag. Ska se över vad jag stoppar i mig också. Har redan gått upp nåt kilo trots träning. Kämpa på ! Vi SKA fixa det !
Kram

Har slutat igen

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Har slutat röka igen. Någon gång ska det väl gå att sluta för gott. Har varit rökfri i 3 dygn och några timmar. Har varit trött idag. Kanske beror på några glas vin igår kväll. Funkade ganska bra att dricka utan att röka. Gick och lade mig en stund nu på eftermiddagen och somnade nog till i en halvtimme. Kändes faktiskt lite bättre efter det. Har börjat träna varje morgon innan barnen vaknar. 30min löpning/ gång varje morgon så att jag kanske slipper gå upp så mycket i vikt. Har även varit och köpt ett hopprep.
Ska springa Lidingö 15 km i september så det gäller att träna hårt. Det är detta lopp som är min lilla extra morot till att sluta röka. Finns ju egentligen hur många anledningar som helst, men de har inte hjälpt så mycket tidigare. Jag tror att jag är mer motiverad denna gång också då jag har flera jag känner som faktiskt har lyckats sluta röka. Har även denna gång låtit bli att ta nåt nikotinläkemedel. Tror bara att det gör att röksuget varar längre. Tar en dag i sänder.

Dag 2

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Nu har jag klarat 2 hela dygn. Ja, faktiskt hela 3 när jag vaknar imorgon bitti. Har haft ett väldigt ojämt humör idag. Röksuget har kommit i omgångar. Trötthet och huvudvärk likaså. Igår hade jag ont i hela kroppen så framåt eftermiddagen gav jag upp och kröp ner i sängen och sov en stund. Trodde att det skulle bli svårt att sova sen till natten men icke- jag sov som en stock. Har bestämt att jag ska försöka att göra det jag vill och när jag vill och har lust. Inbillar mig att det ska göra det lättare att inte åka dit igen. Känner att imorgon kan vara lite avgörande då jag kommer att vara själv hemma hela dagen. Det finns alltså ingen som ser om jag fuskar lite grann. Tänker absolut inte göra det men tror att det blir jobbigare imorgon. Vilken dag är värst? Dag 1, 3,7 eller 12?
Nu ska jag sova så har jag fortare klarat att vara rökfri hela 3 dagar. Kram

Nu försöker jag igen

Igår rökte jag 10 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Nu har jag bestämt mig för att försöka sluta igen! Har försökt 2 ggr innan. Den första gången klarade jag 3 dagar. Sen blev jag uppsagd från jobbet och då gick det åt pipan. Nästa gång lyckades jag hålla uppe i 3 veckor och sedan skulle jag bara smaka. Trodde jag skulle kunna göra det utan att trilla dit. Har sedan rökt mer eller mindre varje dag. De senaste månaderna har det dock börjat bli mer och mer cigg per dag. Nu vill jag inte må som jag gör längre. Hostar och är slemmig. Mådde så bra förra gången jag slutade.
Ska köra Tjejvasan i år dessutom så jag behöver lite kondition för att fixa det. Denna gången vet jag vad som gälller- inga smakprov här inte. Jag har slutat för alltid.

Rökfri 3 dagar

Igår varken rökte eller snusade jag.
Nikotinsug nu: Ganska litet .

Fortfarande rökfri efter 3 dygn. Som mest har jag klarat 3 veckor och sedan åkt dit igen. Hoppas att jag lyckas bättre denna gången. Börjar känna att det är lite lättare att andas nu. Är dock fortfarande väldigt rosslig i rören.
Ska gå ut och gå en runda i den vackra vårsolen. Kanske kan jag känna doften av vår.
Skulle egentligen behöva ut och springa men det är snorhalt på vägarna. Det får räcka med en promenad idag.
Målet är att kunna springa milen under 1 timme. Det kommer aldrig att gå om jag inte slutar röka.
Kämpa på alla där ute. Kram

En underbar dag

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Idag har jag haft en helt fantastisk dag. Ingen huvudvärk eller nåt annat. Känner mig som en ny människa. Vädret är vackert och jag kan andas och känna mer och mer dofter.Visst har jag varit röksugen, men det har gått över ganska fort. Har till och med varit med min jobbarkompis på "rökpaus". Hon rökte. Inte jag. Känner mig stolt och glad. Idag känns det verkligen så där att "det här fixar jag". Behövde helt klart en sån här dag. Så alla ni som har en sådan dag jag hade innan med huvudvärk, trötthet m.m, det kommer andra dagar strax efter som är bra. För varje dag sedan dag 6 har det kännts lite lättare. Nu ska jag ta med mig en kopp kaffe ut i solen och se om jag kan få lite färg på kinderna. Är ju fortfarande gråblek tyvärr. KÄMPA PÅ!! Tänker på er alla på loggen när jag jobbar och undrar hur ni har det. KRAM

Jobbigt

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Just nu är jag jättesugen på att röka. Lungorna värker för varje andetag och jag skulle vilja lindra det lite. Har tänkt att om jag tar en cigg så kanske det blir bättre. Jag vet ju samtidigt att har jag väl börjat med 1 cigg är det stor risk att det snart blir flera. Har snart klarat hela första veckan, så det vore ju synd att åka dit nu. Jag beundrar verkligen Er som har klarat både två, tre och flera veckor. Känner att det är viss skillnad på typen av röksug nu och för några dagar sen dock. Jag är inte längre röksugen hela tiden som jag var då. Idag kommer det och går. Längtar efter att boken jag beställt ska komma så att jag kan läsa några favvo-sidor när röksuget blir jobbigt. Flera stycken på jobbet har nu också funderat på att sluta, så jag har tipsat dem om boken. Skönt att kunna inspirera flera till att sluta. MÅNGA SOLIGA HÄLSNINGAR!!

Upp och ner

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Så har man klarat 6 dagar trots att jag varit helt upp och ner i humöret. Minsta lilla motgång så gråter jag. Inte för att jag tycker synd om mig själv och tänker tråkiga tankar. Nej, tårarna bara kommer. Ibland blir jag arg för minsta lilla osv. Dagen har trots allt varit bättre än gårdagen. Huvudvärken har hållt sig i schack idag. Periodvis har det faktiskt kännts riktigt bra. Får jag bara sova lite i natt så löser det sig nog. Jag ska fixa det här. Har jag klarat mig så länge vore det ju väldigt synd att trilla dit nu. Jag är fortfarande gnällig som en 3-åring. Jag vet ju att ni allihop går igenom ungefär samma sak eller har gjort det för ett tag sedan.
Har läst andras loggar och förstått att dag 5 och 6 varit ganska jävliga för en del andra också, men att det blir bättre när man klarat första veckan. Känns skönt att veta. Nu känns allt mycket bättre än både igår och i förmiddags. Monstret har kanske insett att det inte kommer att bli någon matning. Nu ska jag se om jag kan hitta Carr´s bok som talbok så att jag kanske kan ha den med mig när jag går ut och går. Solen gick visserligen i moln lagom till jag kom hem men ken kommer kanske snart tillbaka. Det är ju hursom helst varmt och skönt!! Hoppas att ni har sol hos Er!! Ha en skön kväll! KRAMAR

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se