Mellis blogg

DAG 8, Status: 4 cigaretter.

Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska litet .

Japp, det tog fan inte länge innan jag trillade dit. Jag kunde inte stå emot helt enkelt. Känner mig så fruktansvärt värdelös nu. Hur svag kan man vara egentligen? Det värta är att jag inte ens tyckte att det var äckligt, tvärtom. Däremot är jag så besviken på mig själv, över hur dum och korkad jag är.
Jag vet inte vad jag ska göra, hur jag ska lyckas... allt bara känns så meningslöst just nu....

Fortfarande dag 7 och nu är det panik.

Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Åh, jag bröt ihop för en stund sen och började storgråta! Jag vill röka, jag är så fruktansvärt röksugen nu... Kämpar som bara den!!!

DAG 7 - Infektioner?!

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Idag är en bra dag, om man jämför med veckan som gått. Jag är ständigt sugen på cigaretter men idag hanterar jag det väl. Men, jag skriver av en annan anledning..
Jag har haft en navelpiercing, som jag tog ut för ca 6 år sen, alltså såret har läkt/växt igen för länge sen. Men i morse vaknade jag av att jag hade väldigt ont i naveln, och när jag undersökte det blev jag väldigt förvånad! Det igenväxta hålet hade blivit infekterad!
För att inte gå in på detaljer och äckla er så såg det verkligen inte fräscht ut! Min kompis hade någon teori om att det inte var så konstigt nu när jag slutat röka, då min kropp håller på och "slänger ut" massa gifter..
Vad tror ni?? Kan det vara så att det har å göra med att jag slutat röka?
Har ni varit med om några infektioner eller liknande?

Ha det gott utan cigg! =)

Idag är det tufft... DAG 6

Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Katastrofdag. Jag är sur, grinig och arg. Ingenting fungerar. Tänker bara på att jag vill röka.

DAG 5

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Då var jag inne på dag 5. Jag känner skillnad och märker att det blir bättre för varje dag som går. Dag 1 och två var ju det absolut värsta man kan tänka sig!
Nu kan det gå timmar emellan utan att jag tänker på cigaretten, men när jag väl kommer på det så är den mentala abstinensen stark och jag får kämpa som tusan.
Tidigare skrev jag om en sorg efter cigaretter, idag upplever jag inte lika mycket sorg däremot är jag uttråkad utan cigaretter. Förr så tog man en cigg så fort man gjorde något. Väntade på bussen, ja då tog man en cigg. diskade - tog en cigg, efter måltid - tog en cigg, efter film - tog en cigg. Och det saknar jag! Åh!
Men som sagt, det är bara att fortsätta kämpa.

DAG 3

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Idag är jag inne på DAG 3! Det känns lite bättre, inte alls som igår. Igår var en fruktansvärd dag! Hade aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle må så dåligt. Jag fick utbrott flera gånger och grät hysteriskt. Det var inte abstinensen i sig som var jobbig, snarare sorgen. Sorgen över att jag nu har bestämt att inte röka mer. Det är en stor sorg över att inte kunna njuta av ett bloss igen.
Det värsta jag vet är när folk omkring mig börjar prata om att det luktar illa och hur dåligt det är för min hälsa... DET VET JAG, precis som de allra flesta rökare. VI vet.
Å visst, det luktar inte gott, men det ÄR gott.
Japp så är det.
Nu tar vi några timmar i taget.

DAG 2

DAG 2 DAG 2 DAG 2 DAG 2! åH DET ÄR SÅ JOBBIGT!

Känner mig sjuk??

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Vaknade imorse och kände mig fruktansvärt ynklig...
Tjock i halsen och värk utan dess like! Aj!
Är det vanligt att bli sjuk efter att man har slutat röka???

ännu en dag!

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Det här är tredje gången jag bestämmer mig för att sluta röka och upplever verkligen att det är den svåraste gången av dem alla! Jag kanske inte är tillräckligt motiverad?
Men blir man någonsin tillräckligt motiverad?
Alla vi som röker/rökt vet att det är farligt, och ohälsosamt och allt vad det innebär, majoriteten av oss tänker jämt på att man ska sluta röka och vi vill sluta röka! Motivationen finns ALLTID där! MEN det är svårt ändå!!
Just nu upplever jag att tiden går otroligt långsamt, jag har bara varit rökfri i fyra dagar, men det känns som en evighet..
Jag upplever likaså en sorg över att inte röka igen.. Att inte få ta den goda morgonciggen + kaffet (speciellt nu när det börjar bli varmare...), den goda ciggen efter maten, på kvällen, i solen..
Åh! En stor sorg, det är vad jag känner hela tiden!

Dag 2

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Idag har jag gått in på dag 2. Det är otroligt jobbigt. Jag känner mig förvirrad, yr och allmänt sur och grinig. Idag fick jag höra en fantastisk nyhet so gjorde att jag blev väldigt glad, det enda jag kände var att jag ville fira det med en cigarett!!!
Det värsta av allt är hur tråkigt och meninglöst allting känns.

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se