Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

miablos blogg

2 år som icke-rökare

Ska det vara på dagen är det den 16 maj som jag firar 2 år som icke-rökare, men jag kom på det idag och tänkte att jag tittar in här innan jag glömmer bort det....för det är så det är nu, rökning upptar i princip ingen tid eller tankeverksamhet alls. Kan bara konstatera att det är såååå skönt att inte röka, att inte behöva tänka på att ha cig/tändare, bli stressad när man inte får paus, lukta illa etc etc. Ja ni vet alla nackdelar, och det finns verkligen inga fördelar med att röka. Tror man det är det bara inbillning.

Visst var det tufft att sluta, men i augusti förra året fick jag en del av min belöning, då kom vår son Manne till världen!

Blir jag nånsin sugen? Nej, faktiskt inte. Däremot har tanken vid enstaka tillfällen slagit mig att "det vore gott med en cig", men i nästa ögonblick vet jag att det är totalt menlöst och när jag känner doften vet jag att det inte alls är "gott". Jag slutade med hjälp av champix, Allen Carr och denna logg! Jag hade rökt i 20 år, mer än halva mitt liv. DU KAN OCKSÅ!
kram på er alla som kämpar, vi hörs igen om ett år! :)

Lite över ett år...

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Ja det var den 16:e maj som jag firade ett år som rökfri! Sköööönt... Men monstret har faktiskt visat sitt fula tryne några gånger under våren, speciellt när uteserveringarna öppnade. Tack och lov inte speciellt svårt att stå emot, delvis tack vare att jag inte dricker alkohol som i sin tur är tack vare bebbe i magen. Att sluta röka var en förutsättning när vi skulle försöka bli gravida. När jag sedan läste Allen Carr förstod jag att det verkligen är helt meningslöst att röka, bebbe eller inte! :)

I augusti kommer vår lilla älskling!

Stor kram till alla er som fyllt ett år här under våren, ni vet vilka ni är! Lycka till alla ni andra som ska eller har slutat.

7 månader - och tillbaka i bergochdalbanan

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Idag firar jag 7 månader som icke-rökare och kan berätta att det nu är bebis på gång! Tidigt än, bara v. 6, men hoppas varje dag att allt ska fungera. Det här var en STOR anledning till att jag till slut bestämde mig för att det var slutrökt. Som sagt, det är lite bergochdalbana igen, men nu av helt annan anledning! :)
Tyvärr röker sambon fortfarande, men han har lovat att ta nya tag vid nyår. Röklukten är ännu äckligare nu kan jag lova.

Jag HEJAR på alla som kämpar. Kan bara säga HÅLL UT, det är definitivt värt det. En stor applåd till er "gamlingar" som fortfarande är här och peppar. Jag lovar att titta in och säga hej ibland!
GOD JUL på er allihop!
kramar

6 månader!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Yes! Jag är gryyyym!!! Igår var det 6 månader sedan jag hade min första rökfria dag och nu är jag verkligen icke-rökare. Kom igår hem från en vecka i Egypten där resan betalades med sluta-röka-pengar, hur grymt är inte det?? Trodde att jag kanske skulle bli röksugen på semestern, men faktiskt inte. Så sköööönt!
Däremot har sambon trillat i diket och ligger kvar och sprattlar.. :) Kom på honom för ungefär 3 veckor sedan (luktade rök) och nu är han rökare igen på heltid. Men han vill försöka ta sig upp på cykeln igen så det är bara att heja på.

Jag har sett att flera av er "gamlingar" är kvar här, så skönt att se att det går bra för er också. Pluttan dök ju in för ett tag sen såg jag, GÖTT.
Är ni verkligen säkra på att ni inte kan ändra stoppdatum? Jag är säker på att jag ändrade mitt, för först var planen 19 maj, men sedan blev det 16 maj och då ändrade jag... Kommer dock inte ihåg exakt hur jag gjorde..

Ha det gott alla och glöm inte att vi som slutat nu är FRIA, vi har inte förlorat ett dugg!
kramar

5 månader idag!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

HURRA! JAG ÄR FRI! Jag vill aldrig mer röka!
Grattis i efterskott till Laureen och Millis, Liselott du har väl också haft jubileum, och Tokfiaaaa som skriver varje månad. Monika H och Carina S, grattis till er också! :) Och Lisalisa får jag inte glömma!
Vi visar verkligen att det GÅR att sluta röka och förbli rökfria, hoppas att vi kan ge lite hopp till alla er som just nu kämpar hårt! Lovar att det är värt fighten. Och har man rökt länge är det ändå relativt kort lidande att gå igenom när man slutar, det gäller att hålla ut när suget sätter in och känslorna svallar. DET GÅR ÖVER. Min bergochdalbana tog nästan 3 månader men nu har det varit stabilt ett tag.
Kämpa på, det går att ta kål på monstret! Och sen inser man att det verkligen är totalt meningslöst att röka!
KRAM på er!

Flyger in...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

...och säger HEJ!!
Allt är bra med mig, blir i princip aldrig röksugen nu. Det kan fortfarande komma impulser, men jag vill inte kalla det sug. Och det går över på en sekund.
Jag läser om er som kämpar i början av er rökfrihet och kan bara säga att DET ÄR VÄRT DET, men det gäller förstås att hålla ut. Såhär i efterhand kan jag säga att min bergochdalbana tog ungefär 3 månader (obs att det också ingår toppar i den!), men nu är läget verkligen stabilt. Och efter att ha rökt i 20 år är det ändå ganska kort tid! :)
Måste propagera för Allen Carr om ni inte har läst "Äntligen icke-rökare", den har verkligen hjälpt mig med hur jag tänker om cigaretter och rökning.
Kämpa på allihopa!
kramar

Pluttan 100 dagar!!

Idag firar Pluttan 100 dagar!
GRATTIS till ett brabra jobb att bli ICKE-RÖKARE!!
Många kramar till dig, nu tar vi 100 dagar till!

100 dagar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Tänk när jag började skriva här, då kändes 100 dagar så ofantligt långt borta. Men nu är jag här!
Att sluta röka är bland det bästa jag gjort hittills i mitt liv! Nu känner jag att JAG ÄR FRI, jag har sluppit ur fällan! (Alla Carr-fans vet vad jag menar...)
Det går bra att flyga själv och allt känns verkligen stabilt. Jag vågar knappt säga det, men det verkar som att bergodalbanan tog ungefär tre månader men att den nu planat ut. Jag tror att jag skymtar stoppet när jag kan kliva ur! :)
Det som gjort att jag kommit hit är: champix, min älskling och DENNA LOGG! Hade kanske gått ändå, men vilket stöd det varit att kunna logga in och läsa och skriva. Jag är fortfarande här ganska ofta och läser hur det går för er och nu passar jag på att skicka GRATTIS till alla veteraner som jubilerat i veckan. Skickar PEPP och HEJA-rop till nya och "nygamla" som fightas för fullt med "det".
GRATTIS i förskott till Pluttan som firar 100 på onsdag, GRATTISKRAM till dig!
Vad BRA vi är allihopa!
KRAAAAM

3 månader!!!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Ja vad ska man säga, 13 veckor idag! Ska man räkna datum är det tre månader imorgon men det struntar jag i. Dessutom kommer jag att ha fullt upp imorgon så då hinner jag inte skriva.
Senaste veckan har jag kännt mig stabil och jag hoppas och tror att det kommer fortsätta. Jag känner mig lugn och har inget röksug eller vilja att röka. Men vilken bergodalbana det har varit!
Jag är så stolt över mig och sambon som ju slutade snusa samtidigt som jag slutade röka. Nu planerar vi en vecka i Egypten i okt-nov för våra sluta-med-nikotin-pengar. Det känns som en gratisresa!!

Nu känner jag mig redo att "flyga" lite själv också. Jag lovar att titta in då och då för att se hur det går för er. Och om jag hör "det" locka kommer jag genast tillbaka och hämtar kraft här!
Tack alla för allt stöd ni gett, Millis, Laureen, Liselott, Lisalisa (har säkert glömt flera, men ni har ju varit med från början) och speciellt Pluttan som ju slutade samtidigt som mig, FAN VAD VI ÄR BRA!! (Och kör hårt på planen, det ska jag).
Ha det gott!
kram

tillbaka på jobbet...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Ja, usch vad segt....haft semester i 5 veckor och kunde haft lika länge till. Senaste veckan har varit lite tuff. Jag har inte varit röksugen eller haft rökimpulser, bara allmänt kännt mig låg och nere. Det har inte varit långt till gråten. Känner igen det från några av era loggar, så det är väl "normalt".... Men man tycker att det borde vara över nu. Hörni veteraner, när tyckte ni att ni blev "normala" igen och det höll i sig? Är det efter 3-månadersgränsen?
Ha en bra dag allihopa!

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se