Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

AnnaVirrePannas blogg

Dags igen.....

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej på er!

Då var det dags att sluta igen. Jag har varit på den här sidan förr. Jag slutade egentligen i november 2010 men har problem att få bort sista ciggen. Den där "bara en".
Har rökt någon dag ibland under försommaren men tycker nu att det får vara nog. Det är så man börjar igen - röker lite - och jag vill inte tillbaka till rökning. Alltså ska jag ta tag i saken. Är inne på dag två nu. Denna dag var lättare än igår. Alltid något.

Glad Midsommar!!!

Anna

En vecka (igen)

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hejsan!

Då har jag klarat en vecka utan ett bloss. Har visserligen gjort det förrut men den här gången tror jag på det. Det känns bra. Det går ganska lätt faktiskt. Har förvisso haft några kraftiga sug men jag har klarat dem. Det är bara att fortsätta i vardagen har jag kommit på. Några zonnic och ett par mint sugtabletter har gått åt, men jag klarar ganska långa stunder utan. Det bådar gott inför sommaren.

Lycka till alla kämpar!

Anna

Nu tusan ska jag klara det.

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Hejsan!

Tack för dom peppande kommentarerna.
Det känns som att gå till tandläklaren att skriva det här, men jag tog tre bloss i morse. Inte så mycket men ändå.
Jag tänker inte ge upp och börja igan, det gör jag aldrig. Jag vill inte röka. Det luktar skit, är farligt och kostar pengar. Så - det är bara att fortsätta att vara rökfri.

Mvh
Anna

Första dagen avklarad

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej på er!

Tack för alla tips om Champix. Tyvärr har jag anlag för depressioner och kan inte äta dom. Jag får helt enkelt klara mig utan.
Första dagen har nu iallafall gått bra. har dock stoppat i mig 4 zonnic, men det är bättre än att röka. Ska försöka att vara utan zonnic imorgon på dagen. Vi har gäster på kvällen och kommer att dricka vin, så då får jag absolut ta till hjälpmedel har jag tänkt mig.
Lycka till alla kämpar och ha en trevlig fredag kväll!

Anna

Omstart igen....

Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Då var det dags igen Jag har varit och rökt, både i måndags och idag, så nu har jag nollat räknaren. Jag klarade 13 dagar. Målet - ett år rökfri - känns långt borta. Någon gång borde jag väl klara av det hela. Jag kommer nu att försöka lägga av med nikotin hjälpmedel också. Har hållit på i ett och ett halvt år. Tänkte sluta valborg och bara ta i nödfall fram tills dess. Kommer nog att ta i yttersta nödfall sen också. Bättre än att röka.
Mitt rökande och nikotin intag är numer på en ganska låg nivå så jag har hopp om att jag kan klarar det. Det vore så skönt att bli fri. Fri från röksug. Det ända sättet tror jag är att sluta. Att hålla på som jag har gjort förlänger bara plågan. Visst har jag kommit en bit, blir inte sugen lika tätt längre, men jag är inte helt av med det. Till sommaren ska jag vara det, hoppas jag.

Anna

En vecka

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Nu har jag klarat en vecka och det går ganska bra faktiskt.

Anna

Då kör vi - igen....

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej på er!

Det var någon som undrade om det vberkligen var så lätt för alla att sluta. Jag kan skriva under på att det är det verkligen inte. Det är faktriskt jobbigt. Jag har hållt på länge och det har varit jskit obbigt., Nu återstår bara den sista cigaretten. Jag har i perioder varit rökfri men inte nikotin fri. Ska försöka att bli det nu också. Jag var idag och inhandlade zonnic dock så att jag har i nödfall. Rökte i morse och det känns inge bra. Jag förstår inte heller hur alla kan vara så duktiga. Jag tycker att det är på gränsen till omöjligt.
Nej - nu får jag skärpa mig. Ska bli rökfri.

Mvh
Anna

Omstart

Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Ja ha - då har jag gjort det igen. Rökt alltså. Ska jag aldrig lyckas sluta helt?
Den här gången tyckte jag verkligen att det smakade skit och jag kände att jag inte vill röka. Ska försöka att ta med mig det när jag blir röksugen nästa gång.
Jag tänker inte ge upp. Det gör jag aldrig. Jag vill inte vara rökare.
Det är bara att ta nya tag. Suck...

Anna

Sjätte dagen

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jag är inne på sjätte dagen och jag tycker att det har varit ganska lätt idag. Jag var röksugen i morse men det brukar jag vara, framför allt på måndagar och tisdagar. Jag motade bort det hela med "Nu ska jag inte ta ett bloss på 500 dagar". Min räknare var uppe i nästan 500 när jag nollade den.
Resten av dagen har gått ganska bra. Trist väder bara. Jag vill ha tillbaka värmen.

Anna

dag 3

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Ok - då har man klarat av dag 3. Jag blev dock hårt ansatt av monstret i morse. Röksugen som attan. Fast - jag klarade det. Jag har nu verkligen bestämt mig för att det ska inte bli något rökande. Jag har ju nollat räknaren och allt. Nu ska det bli "inte ett bloss".
Ha det bra alla!

Anna

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se