Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

pyrsts blogg

Första dagen

Igår rökte jag 5 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Första dagen som rökfri. Vi var ute och åt en lång söndag lunch med ett annat par, där hon röker men han gör inte det. Det var bra, det fick mig att må bättre av att jag slutar även om maken fortsätter. Just nu hade jag i vanliga fall kommit hem och rökt dagens första cigarett. Istället skriver jag det här blogg inlägget och hoppas på att jag kommer må bättre, flåset blir lite bättre, och jag lever ett ärligare liv där jag inte bara säger att jag inte är en rökare, men där jag faktiskt lever som en icke rökare. Detta ska gå vägen!

Nu gäller det....

Igår rökte jag 4 cigarretter.
Nikotinsug nu: Inget.

Jahapp då ska man försöka... Efter att ha rökt från och till i 30 år, så ska jag nu försöka lägga av. Har en väldigt lustig relation till ciggaretter. Jag röker endast på kvällarna. Mitt liv fungerar utan cigaretter hela dagen. Känner starkt mot cig rök hela dagen, men närk kl närmar sig 6 så kommer behovet. Jätteskumt. Så då smygröker jag 3 -4 cigg, mellan kl 7 o 12... Barnen vet inte att jag röker - är fast övertygad att rökande föräldrar ger rökande barn. Men min man stor röker. Och det är ju det som är problemet. Han vill inte sluta. Han har lovat i alla år, att snart snart. Men nu har snart kommit känner jag och då deklarerar han att han vill inte. Och då kommer det blir SKIT SVÅRT för mig, för cig finns där hela tiden....

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se