mys blogg

nytt försök

Igår rökte jag 8 cigarretter.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

mitt förra försöka att sluta gick inge bra men jag jag tycker inte att det gör så mycket, lyckas man inte första gången är de bara att försöka igen men tyvärr anser inte personer i min omgivning det. Jag har i dag bråkat med en vän om att jag ska sluta ocj han anser att jag inte kan och att jag inte kommer att lyckas men jag förklarade då (för 1000 gången) att jag behöver uppmuntran och posetiv respons, jag behöver höra att jag är duktig även om jag inte slutat röka helt ok hållet, jag har nu gått ned från 20 ciggaretter om dagen till högt 7, vissa dager röker jag inget alls. men de får jag inge beröm för jag får bara skit när jag röker och det gör mig som till en barn unge som ska trotsa!
hur ska jag få min omgivning att berömma mig? kräver jag för mycket?

nu gäller det!

Igår rökte jag 5 cigarretter.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

imorgon gäller, då vörjar mitt nya liv. jag har bestämt mig och vet att jag klarar mig utan cigaretter!
Det känns riktigt bra nu, jag vet att jag kan klara det men jag vet även att det blir mycket svårt, många små stunder när man vill röka och jag vet att jag kommer känna att jag behöver röka, men de ska jag inte.. Jag känner mig verklign redo nu, jag trodde inte att man kunde göra det men jag är verkligen redo!

de sket sig!!

Igår rökte jag 10 cigarretter.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jaha, de gick ju som jag trodde. jag klarade inte det!!!! Blir så otroligt besviken på mig själv, varför går det inte baar att sluta men att ändå vaar glad?

blä

Igår rökte jag 15 cigarretter.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska stort .

Varför blir man så sur och nere när man ska sluta, eller minskar på cigaretter?
Orkar inte, allt känns så jobbigt och jag har inte ens slutat, ska göra de imorgon men som det känns nu kommer det aldrig att gå!!!
Hur gör man för att klara av att sluta?

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se