Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

juntros blogg

200

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

200 dygn snart. Det är alltså 165 kvar till 1 år, dvs. mer än halvvägs genomfört. Dagarna går och veckorna likaså. Tåget rullar på och vi börjar väl få lite bättre rull på tåget nu när ytterligare vagnar kopplats på och börjar tag form. :) Exempelvis Maja och Jennie! Gerdawilhelmina2 och RoxyJulietta finns väl här i bakgrunden misstänker jag precis som alla giganter som följer upp och pappar på.

Imorgon går jag på jobb igen vilket kanske ger struktur till min dag och förhoppningsvis minskar uttråkning och ger mer utmaning utan att för den skull stressa mig.

Peppkramar till alla

195:e dygnet

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Ikväll ska vi till vänner och äta paj, fira in nyåret. Det är vänner sedan länge och numera kollegor.

Jag har i övrigt tagit det lugnt idag med. Temat för denna jul/detta nyår har varit återhämtning eftersom jag har mått ganska halvdant rent fysiskt.

Året som kommer ska fokusera på att skapa effektivitet men balans i arbetet. Behöver hitta den där lagom-nivån lite bättre. Krav i balans med kontroll och aktivitet. Viktigt med återhämtande aktiviteter. Så jag ska ta mig till badhuset och simma oftare samt gå på gympan. Behöver komma ihåg att stretcha också ;-)

Det finns nog en hel del att kika på som kan gynna mig själv och min återhämtning. :) Allt sådant kommer också att göra att det blir lättare att stå kvar i rökfriheten.

Gott slut 2018 och God start 2019

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Familjen firar ut det gamla med bingolotto och nyårsdikt och mys!

Ta hand om er och fortsätt hålla er rökfria! Välkomna alla som planerar att välja bort nikotinet/ciggen från imorgon.

Rökfria tåget 2018 stannar till och nya vagnar kopplas på! Det rökfria tåget för 2019 har således ett antal helt fräscha vagnar som är nyrenoverade men behöver någon som designar inredningen. Du får ha det precis som du själv vill ha det i din vagn, men den måste vara fri från tobak/cig. Om man röker kopplas vagnen bort och man får försöka komma ikapp tåget genom att resa sig upp borsta bort dammet och springa ikapp sin egen vagn.

Du klarar det - om du hela tiden väljer att göra något annat än röka. Det är inte lätt men så enkelt är det att du inte tänder nästa cigarett. Kanske går du ut och går en rask promenad , kanske ett träningspass, kanske mindfulnessövningar, eller läs en bok, lös korsord - ja - vad som helst utom att röka eller byta ut beroendesubstans (nikotin) mot en annan etc. Men det enda du väljer att låta bli är att tända nästa cig.

NU avslutar vi 2018 och inleder 2019!!!
Tillsammans!

191 dagar genomförda

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag kan inte idag säga att jag tycker mig ha förlorat något på att sluta röka. Ja, jag har haft dagar som har varit jobbiga och tankarna kan komma mer intensivt på att en cig vore lösningen på ”problemet” exempelvis stresskänslan, ångest, mm. Kortsiktigt kanske det har stämt tidigare, men jag vet också på lång sikt att det bara skapar än mer av detsamma. Försätter en i en ond cirkel. Vinsten är större än förlusten med hästlängder. Jag har aldrig varit bra på att ge upp, så att ge upp ciggen var eg. Inte ett alternativ. Välja att inte röka är en annan sak. Men att ge upp innebär att jag tillskriver ciggen något positivt - något som ger något bra, så jag har inte gett upp ciggen. Jag har valt att inte ge upp livet, genom att röka. Att inte ge upp livets svårigheter genom att gömma effekterna av dem bakom rökridån.

Ordet aldrig - fungerar inte heller så bra för mig. Att aldrig röka uppnår jag genom att jag väljer i varje situation att göra något annat än röka, exempelvis andas, stanna upp en stund och tillåta känslan inom att få finnas där men inte låta den styra vad jag gör utan att väga för- och nackdelar med detta och betänka de långsiktigare konsekvenserna. Förhoppningsvis leder det till att jag aldrig mer kommer att röka. Det är tillåtet att röka, men jag väljer en annan väg.

189e dagen

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Dagarna går. Vi närmar oss nyår. Vi som är rökfria nu, fortsätter väl året ut med att välja bort rökandet och så kanske lyckas vi motivera några fler att våga sig på att hoppa tåget. Det är inte lätt att sluta röka och ändå är det så enkelt att vi bara väljer att låta bli att röka. Det är inte lätt, men så enkelt. Behöver inte göra det mer komplicerat än så. Jag har inte varit så aktiv i skrivandet här. Men jag har varit till loggen och läst och skriver min egen privata dagbok. Nu känner jag mig mer redo igen att finnas för andra icke-rökare.

Pepp pepp alla nya och gamla, alla som tvekar och alla som inte vågar hoppa på tåget. Kram

6 månader 1 dag o 15 timmar

Igår rökte jag inte.
Nikotinsug nu: Inget.

Tiden går och jag håller ut i mitt rökfria liv, det närmar sig slutet på 2018 och ett skifte till 2019. Vi kan antingen fortsätta tuffa på i rökfrihet eller om man inte har hoppat på tåget - ta ett bestämt kliv och haka på en vagn på tåget.

Vi kan göra det! En dag i taget, en timme i taget och en stund i taget!!

179:nde dagen

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Det tickar på det där räkneverket. Jag tippar på. Närmar sig jul och nyår. Det brukar bli lite nytt liv här då.
Dags för mig att förbereda mig inför lite körsång om några timmar.

Kämpa på med icke-rökandet!! You can do it!!!!

4 månader o 22 dygn!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Skrev nåt inlägg som censurerades (spammärktes) och har sedan inte skrivit. Jag håller igång rökstoppet ändå!
Kram

3 månader och 23:e dygnet på 4:e månaden pågår

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Kom på att det var ett tag sedan jag skrev. Dags att visa sig o uppdatera sig om läget. Här har det dykt upp några tappra som slutar med cig och snus! Härligt beslut! Det är värt det!!! Man får plus på det mesta - naturligtvis lite jobbigt med känslor o tankar och en del förändringar i våra beteenden. Men det fungerar!

Fortsätt kämpa!!!

Pärleporten - here I am

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Nu är jag framme vid pärleporten = 100 rökfria dygn.
Personligen tycker jag att det är något att fira! Sista veckan har varit svår. Av någon anledning har jag haft bråkiga tankar som säger att jag bara kan ta en cig - bomma en av någon jag möter. Men det där vet vi svaret på att det går bara inte. Därför väljer jag aktivt bort det. Men inte alltid lätt, men just så enkelt är det.

Jag tänker fira med att åka till min dotter en stund idag och hälsa på och träffar således också barnbarnen.
Jag vaknade och kunde inte somna om, men somnar rätt tidigt på kvällarna. Så det är ingen fara

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se