Johanna_Ns blogg

Hej på er!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Länge sen jag var inne och skrev nånting. Vardagen har varit fulltecknad med allt möjligt, jag har varit på träningsresa i utlandet, välbehövligt och börjar nu äntligen se resultat av att leva ett liv som icke rökare :-) Konditionen blir bättre och jag återhämtar mig snabbare, utlandet bjöd på extremt mycket träning, frivilligt förstås men väldigt roligt och testa ens egna gränser.

Hur går det för er andra med era rökstopp?
Imorgon har jag varit rökfri i 5 veckor, jag ska ärligt erkänna att jag inte tänker så mycket på hur länge jag varit utan cigg, jag tror inte riktigt jag "hunnit" fundera, jag har varit så upptagen med min vardag och omställningar i livet, (byter jobb om någon vecka, åker utomlands över påsk och har börjat träffa en man, så kanske att mitt liv faller på plats av sig självt.

Stor kram till er alla, önskar er en magiskt fin helg!

Röka igen?

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Fy skrev ett långt inlägg som inte sparades! Nåväl, sammanfattar mitt senaste inlägg med att jag haft några dagars ågren och lågmäldhet. Ikväll var jag så nära att bara köpa ett paket och blossa på igen, en stunds meditation, (jo om man nu vill tro så)
Igår kväll kom tårar av helt andra orsaker, les spå mycket, och i situationer för tröst så hade en cigg kommit väl till pass, men nej. Inget återfall och jag vill inte att nikotinet ska vinna över mig. Jag vill INTE det innerst inne, men det är sjukt jobbigt, på jobbet dagtid går det så bra men nej inte kvällstid, vankar av och an och vet inte vad jag ska distrahera mig med.
Jag hade hoppats att jag märkt av min icke rökning mer än jag gjort med lukter, smak etc. men nej denna gång kommer det trögare. Träningen är densamma som när jag rökte inte heller där något direkt framsteg, jag har skapat mig nya vanor, citronvatten på morgon, Cleanse tabletter från Pukka för att mage och kropp ska vakna eller ge den hjälp på traven, men ändå så visar vågen 2 kg mer!! Fy har ju bara varit utan cigg i knappt 2 veckor! Fortfarande rökfri trots motgångar. Gör vad jag kan! Alla ni härinne - keep going! Kan jag - kan ni!! KRAM!

8 dagar rökfri

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

En dag av bakslag.
Halsbränna som är minst sagt tufft och gör ont! Hänger kanske inte ens ihop med mitt icke rökande, vad vet jag...
Slutade ta sugtabletter tillfälligt och använder plåster istället.
Inget sug eller saknad av ciggaretter, men jag känner mig låg och inte alls bekväm i min kropp eller psyke. Lyssnar på vemodig musik och tillåter mig att ha en mindre bra dag, de kommer ju emellanåt.
Försöker få nåt gjort på jobbet men det går liksom inte idag, jag tror att jag får tillåta mig till en icke produktiv dag, är det okej?!
Ni vet känslan av att bara vilja ligga i sängen och inte göra nåt alls.
Önskar er alla en fin måndag, imorgon kommer det kännas bättre.
Stor kram!

2,5 dygn röfri

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Hej på er alla!
Okej nästa inlägg, 2,5 dygn rökfri, söndag morgon/förmiddag tog jag min sista cigarett. Om jag saknar den nu? Njaa, men jo jag gör ju det :-)
Kom nyss hem från träningen och jag sitter och reflekterar mycket ikväll hur jag byggt upp mitt rökande med belöningar. Bara förra veckan, kom jag hem från träningen, duschade, åt och satte mig på balkongen och "njöt" av en cigarett som någon sorts belöningen efter allt jag presterat under dagen. Även hem från träningen var det mer än vanligt att jag tog ett bloss. Nåväl stunden på balkongen var en stunds återhämtning om man nu kan kalla rökning för det. Först tränar man och sen suger man i sig gift i lungorna, hur dumt är inte det egentligen?! Nåväl nu är den ritualen inte längre kvar, vad gör man av tiden nu? Blir helt konfunderad här hemma, bor själv så jag kan inte riktigt snacka med en sambo heller.
Försöker skratta åt eländet, just ikväll går det bra, ganska stort sug efter den där cigaretten men valde bort den, inga inköp av cigaretter har heller gjorts, dock gillar inte riktigt magen all Nicorette sugtabletter, men det får det vara värt. Önskar er alla en fin tisdag kväll!

Nytt kapitel i mitt liv

Igår rökte jag 2 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jag är helt färsk på detta forum! Jag hoppas kunna hitta likasinnade och stöttning via detta forum. Jag har rökt i så många år att jag ärligt tappat räkningen, jag minns dock tydligt att jag sista terminen i gymnasiet gick till ICA blott 18 år gammal fyllda i november, mitt inköp av cigaretter var våren 1998, jag skulle ta studenten.
Stressen i skolan, utanförskapet och behovet att synas var absolut inte orsaken till mitt inköp av cigg, men jag kan inte skyla på någon, jag har inte fallit för grupptryck eller påverkan utifrån, mina föräldrar har inte rökt, jo kanske innan jag fanns men inte under min uppväxt.
1998 köpte jag så mina cigg och sedan dess blev jag fast. Kunde inte sluta.

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se