Cathens blogg

Hur

Hur går det för er?
Jag hoppas ni lever livet, UTAN nikotin :-)
För det gör jag :-))
Kram på er alla duktiga där ute!

Jo

Det känns lite bättre idag. Gårdagens dysterhet har blåst iväg och just nu känns det bra, solen skiner ute. Lite för kallt för att va ute och njuta men solsken höjer humöret.
Ja, tänk att det står 70 dagar ! ! ! SÅ många dagar sen är det jag rökte.....helt otroligt!
Andningen känns lättplätt nu för tiden, inga huggande i bröstkorgen, ingen slemhosta på morgonen och framför allt: Jag kan skratta utan hostattack!
Det är små små grejor som man nästan inte märker förrän man börjar tänka efter.......som varmare händer o fötter också.
Ni som står i startgroparna, jag lovar det ÄR värt lidandet, ångest o sorgen som man får första tiden. Det går över, för varje dag blir det bättre.
Håll bara ut!

tung suck

Idag är en trist dag!
Satt bredvid min kompis när hon va ute och rökte, inget sug alls. Nästan så jag inte såg att hon rökte, inget vattnande i munnen eller nått!
MEN det är trist ändå.......fast jag inte är röksugen......men å andra sidan fanns det trista dagar för två månader sen också, det är väl bara så att man är snabb att skylla på rökstoppet så fort det dyker upp nått.
Det blir nog en bättre dag i morgon!

vilken

Domino-effekt det här med att sluta röka blir!
Jag har nu tappat räkningen på hur många som frågat vad medicinen heter (Zyban för min del), hur det har gått och hur jobbigt är det egentligen.
Nyss ringde dottern som pluggar i Uppsala, hennes lärare ville veta va jag hade ätit :-)
Dottern har skrytit över att jag slutat, kul!
Men alla i min närhet vet ju vilken storrökare jag alltid varit, och när dom nu ser att JAG slutat utan att bli nervvrak eller tokig (tokigare), så förstår dom ju att det GÅR att sluta!
Sen att jag inte varit så sällskaplig av mig första tiden, det har dom förstått. Det tar jag igen nu :-)
Egentligen handlar det om att man TÖRS ta steget........har man som jag rökt i hela sitt vuxna liv så är det verkligen svårt att se tillvaron utan ciggareten i näven........det krävs mod och viljestyrka och lite medicinsk hjälp.
MEN DET GÅR!

nu börjar

jag nog fatta att jag verkligen ÄR rökfri! Jag har inte rökt på över två månader.......helt otroligt!
Måste bara sätta det på papper så att jag ser att det är verklighet. Jag som trodde att jag skulle bli den sista rökaren här på jorden när alla andra lyckades sluta :-)
Men det går tydligen att lära gamla hundar sitta:-)
Idag har jag knappt snuddat vid "rök-tanken".....tänker inte längre på om jag har ciggareterna med mig när jag går utanför dörren......jag ÄR verkligen fri!
Nu gäller det bara att aldrig komma på den där idiotiska tanken på att "kolla om jag kan röka EN"......nänä, det vet jag ju aldrig skulle gå.......

Alla kämpare

Ni vet väl vilken jobb vi gör när vi säger NEJ till nikotinet?
Sitter och tänker på dom två månader som jag nu varit rökfri, och inser vilket kämpande det varit! Men ändå har tiden gått fort och jag har verkligen njutit av att se dagarna ticka iväg och bli fler och fler röfria dagar.
Ingen nattlig hosta länger, inga harklingar........ja det är mycket som hänt med kroppen när jag börjar tänka efter. Ska nog sätta mig och skriva en lista så jag har nått ifall jag skulle börjar tvivla på mitt beslut någon gång!
Och ni som står i startgroppen, sätt igång med erat rökfria liv NU!
Den där "perfekta" dagen för att sluta röka kommer aldrig.....det är nu eller aldrig. Finns ingen anledning att vänta längre......ge din kropp en chans att få repa sig och fungera som den ska.

dofter

Har varit ute i skogen flera timmar, bara vandrat omkring och tittat på grönskan som kommit.
OCH njutit av alla dofter! Helt otroligt va det luktar. Jag som i hela mitt liv trott att jag haft jättebra luktsinne.......jo pyttsan.....det känner jag ju helt klart nu att jag INTE haft!
Där ser man vad man kan lura sig själv.........

sitter här

Sitter här med kaffemuggen, och kom på mig själv med att upptäcka att jag inte tänkt på att röka sen jag klev upp! Det va först nu när jag kom in här på bloggen som jag kom på det!
Tänk att det finns ett liv efter cigaretterna!
Det hade jag inte trott för två månader sen.....jag som gick med en cig i munnen jämnt!
Ja, det ÄR en lyckokänsla! Men visst kommer det en saknad titt som tätt, men numera är det inte rök-sug utan mest situations-känslor som jag kommer på mig själv med att sakna.
Men det dom ska bearbetas dom också :-)

Tack

Tack för era kommentarer!
Jag har bestämmt att jag måste ringa läkaren i morgon och höra vad han tycker. Det känns väldigt olustigt att ha det här suget att vilja röka när jag VET att jag inte vill det! Igårkväll låg det cigaretter ute på bron, det va inte mina, men jag va inte ens i närheten av att vilja ta en! Så det tyckte jag va "friskt" :-)
I morgon är det 8 veckor........herregud, det trodde jag nog aldrig att jag skulle överleva!

En dag till

Så klarade jag en dag till.......även om jag hade förhandlingar mest hela dagen med mig själv.
Idag regnar det ute så jag behöver inte fundera på att sitta ute på bron med morgonkaffet.
Men jag begriper inte vad som tagit åt hjärnan, jobbar på högtryck hela tiden för att hitta EN enda lämplig anledning till att få röka! Herregud det är ju snart 8 veckor sen........va har hänt nu???
Hm.......jo det är klart......jag slutade med Zyban förra helgen.......men kan det verkligen göra så mycket?

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se