27yearsofpains blogg

Ojj 81 dagar

Igår rökte jag inte och snusade 4 prillor.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Ojj har inte kollat här på ganska länge, men ville logga in för att se hur många dagar jag låtit bli att röka, och det är 81 dagar!!

MEN sista veckan har jag faktiskt blivit sådär jobbigt röksugen igen, helt oförklarligt, jag sitter faktiskt och funderar på att börja, ja bara lyxa i ett par dagar... men vet det är idiotiskt men faktiskt vet inte om jag kommer göra det eller inte... jag har haft extremt lite pengar och gått på sparlåga sista tiden, kanske är det anledningen, man vill trösta sig med allt.. jazztobak kanske hehe

44 dagar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Ja man vill inte ge dåligt motiverande till de nya som slutar men börjar bli jäkligt trött på detta ständiga sug, somen stor hunger hela tiden som gror. Visst det är toppar och dalar, men på sistonde hela sista veckan har varit botten.

Jag har ju inte varit utan nikotin på något sätt det kanske är det som är felet, har snusat mycket och nu även nikotin tugummi av starkaste sort men det känsn som det lixom hjälper inte iallafall.. GRRR tar jag en gigantisk prilla så hamnar man i en mys-stund en halvtimme nästan dåsighet men tandkött och läpp tar stryk av detta så dom lyxtripparna går bara att göra några gånger om dagen.

40 dagars tesen får jag nog säga att den är sann ändå. jag har blivit VAN vid att INTE röka, nu gäller det bara att vänja sig av med själva nikotin begäret och det kan nog vara SVÅRARE än själva nikotin beroendet, iallafall för mig.

När nyhetens behag att ha slutat röka har lagt sig, börjar det riktiga testet

Härligt att se att det är många med mig som krigar här på denna bloggsida, ge inte upp!

33

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Var tvungen att logga in här nu för att se hur många dagar jag hållit upp! Redan 33 dagar minsann!
Mitt huvudsakliga mål har varit 40 dagar, så en vecka kvar nu så är det upp till bevis vad andra har sagt att man struntar i ciggen efter det, känns tveksamt.. men att ta en cig nu och börja räkna om dag 0 och gå igen allt detta skit igen, njaaaa det finns inte ens på kartan..

Har åkt på den andra värstings förkylningen seadn jag slutade, så kanske har man fått lite snål skjut ngra dagar, men tycker det går ganska bra nu, jag ska inte vara för mallig dock, lider svårt emellanåt, är förvånad hur svårt det faktiskt är, en medvetenhet som tär energi varje vaken stund i stort sett, otroligt kass sömn, otroligt trött mestadels utan anledning även om jag sovit ok..

MEN som alla vet fördelarna är överlägsna!

Har börjat minska på snusandet nu med, har inte tänkt fastna i det, men det hjälper en på traven vid extremt sura mornar och villrådiga kvällar..

23..

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jag överlevde förra svackan, fortfarande räknas dagarna upp, dvs still going strong..

Så ska man ut o festa ikväll och tjata om hur enkelt det är att sluta röka mellan ölen till alla så dom spyr haha ;-)

20 dagar..

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Ja inte trodde jag att detta skulle påverka mig så negativt.. den sista veckan har jag känt mig som i en total depression, helt jäkla dödstrött hela tiden, totalt apatisk, och brottas med abstinens mest hela tiden.. ledsen utan att veta varför, livet är skit. Har levt i en bubbla sedan ajg slutade i stort sett, går inte ens ut, har ingen lust eller ork eller motivation, allt är meningslöst förutom att stå emot en cigarett..

Känner dock ett stort HAT mot hela tobaksindustrin, Al Quaida borde flyga in lite flygplan i deras hus, dessa vidriga as som skor sig på människors död, dom förtjänar verkligen inget annat än döden allijävlaihopa!

Tänker vinna till varje pris, men ska det vara såhär resten av livet e det ju ingen ide o leva, finsn ingen livskvalite i detta för fem öre..

12e dagen rökfri

Igår rökte jag inte och snusade 4 prillor.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Jaha, 12e dagen utan cigaretter, det börjar nästan gå på rutin allredan ;-)
Det känns som det värsta är bakom en nu, glömmer bort cigaretter under längre och längre perioder och det är mycket enklare nu att slå bort tanken samtidigt som målmedvetenheten att bli rökfri bara blir starkare för varje dag.

Det blir inte mer cigaretter för mig, det kan jag nästan säga med säkerhet nu.. men man ska aldrig säga aldrig...

Ha det bäst!

1 vecka + nästan 1 dag

Igår rökte jag inte och snusade 6 prillor.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

mer än en hel vecka utan cig nudå, de sista dagarna har gått ganska bra, klart man tänker på cig allt som oftast och det blir ju ganska rastlöst då och då.. 40 dagars målet, slutet i den mörka tunneln har jag fått höra det måste jag uppnå.

7 dagar * 20 jag har alltså hoppat över 140 cigaretter.. 140 cigaretter det låter så äckligt!!!! Vad har man hållit på med egentligen...

Vad snälla ni är som svarat i min logg, blir jätteglad!

Ha det bäst nu och ge inte upp alla ni som försöker, glöm inte att försöka duger!

Rökfri 6 dagar efter 27 års bolmande 1pkt/dag

Igår rökte jag inte och snusade 6 prillor.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Jaha, då skedde det som jag trodde var så totalt omöjligt, sluta röka... rökrfri 6 dagar snart..

Jag har en bild av mig själv att jag har den sämsta karaktären i världen, men efter ca ett halvårs ångest för denna hemska last och den ständiga Apan på ryggen fimpade jag förgott förra veckan, tog mitt sista bloss 4 på morgonen i Torsdags innan jag somnade..

Jag har rullat egna cigaretter sedan lumpen, handrullat, en riktig inbiten tobaks-räv som stundom i stort sett kedjerökt .. Jag var utan cigaretter 4 dagar när jag var 25 förutom det har jag ALDRIG varit utan, helt sjukt svagt.. jag har rullat fimpar i kristider, jag har letat tobak på golvet.. jag har kritat tobak i kiosker.. känn på den hehee

Nu har jag hållit upp i nästan 6 dygn! DÄREMOT har jag provat allehanda motgifter som Nikotinplåster, nikotintuggummi, lössnus, portionssnus .. inget har fungerat förutom snus (jag har aldrig snusat tidigare)

Jag är tvungen att göra detta, snusa. Det känns som kroppen mår riktigt dåligt av denna avvänjning, problem med toalett total rastlöshet, ett sug hela tiden men det är inte oöverkomligt, man glömmer bort det emellanåt.. faktiskt jag trodde det skulle vara svårare, det är både enklare än jag trodde och svårare än jag trodde, som att hela livet genomgår ett avgörande test nu..

SÅ tänker jag att jag kan ju inte ta en cig nu då börjar ju slutaröka räknaren om från noll igen och alla dessa lååånga dagars slit förgäves. Som det känns nu kommer jag aldrig mer att röka, varje minut är rekord!!! Tänker på vaktposterna i Stalingrad 1942 i 40 gradig kyla, fan detta är ju lekstuga i jämförelse.. komigen!

SÅ hittade jag denna sida och tänkte jag skulle logga detta här, lever ensam och ingen vet egentligen riktigt vad jag går igenom, behöver ventilera detta på något sätt, de jag berättar det för är ju inte direkt intresserade, halvdöda grattis ungefär.. men ser ni FAIL i denna logg har jag misslyckats, men det ska FAN INTE HÄNDA!

Uff ut och hämta luft

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se