Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

mia2s blogg

semester återfall

Igår rökte jag 8 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Ramlade dit på semestern. 3 månader gick ju strålande men efter ett enda bloss var det helt kört igen. Måste verkligen försöka sluta igen och "hoppa upp på cykeln". Jag mår verkligen inte bra av att röka, blir trött, handlingsförlamad och uttråkad. Nu gäller det att bita ihop och börja om från början, jag tror jag börjar nu! Gud vilka vedevärdiga dygn jag har framför mig. Det måste gå.
Stort grattis till er alla som slutat och gör vad som helst, men ta inte den där ciggen som jag gjorde! Paula, lycka till, nu förblir vi icke rökare!

Nu ska några kilo bort!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Har trots allt varit och köpt ett stort paket dietdrink och håller just på med min första. Ska försöka klara av 5 dagar med bara drinkar för att få bort socker suget. Är lika nervös inför detta som inför rökstoppet! Tänk att man ska vara så rädd för att misslyckas att man knappt vågar pröva! Jag kanske loggar in vid lunch och redan ätit något onyttigt eller en 3 rätters middag...Men det är väl bara att börja om igen då! Såg Skippers program härom kvällen och den tjejen fick börja om sin 5 dagars kur 3ggr men klarade det till sist och hennes drinkar var nog riktigt äckliga (min var som oboy). Ska både springa och träna styrka idag också heja heja. Vi är så många som springer nu så vi skulle nästan kunna anmäla oss till nåt stafettlopp! Förresten- en sak får jag äta, ingefära! Ha en bra dag alla kämpare!

Hjälp!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Nä nu får det vara nog med vikten! Har någon provat nån naturdiet drinkmix? Eller Anna Skippers protein start? Jag kan inte vänta flera månader till på att ämnesomsättningen ska komma igång! Snälla har ni tips?

Tvungen att logga in!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Vilken är dagens viktigaste cigg? den på morgonen/efter maten? Nej, det är de där jä... sommar ciggen! Har inte haft några större problem alls innan, men hjälp vilket sug nu i hettan! Har varit så nära flera ggr i kväll - är så dum att jag har en hel limpa liggande hemma också! Känner ingen annan av semester ciggen? Ja det är väl bara att tugga ingefära (skär min i skivor och äter upp) och krydda maten ordentligt i kväll.

Räddningen-ingefäran!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Sommarvärme, grillning,vin och cigg - det är inte lätt att reda ut detta att få bort ciggen från sommarkvällen! Tack och lov för ingefäran! Lycka till alla kämpar i sommarkvällen -DET ÄR JU ÄNDÅ HELT UTESLUTET MED ETT BLOSS NÄR VI KOMMIT SÅ HÄR LÅNGT ELLER HUR!!!

Grattis Paula!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Åhh vad skönt att höra att vikten kan gå tillbaka igen! Jag gick upp 3-4 kg och ligger stabilt där, inga byxor passar och jag tränar flera ggr i veckan...
Var på stan i dag (letade byxor) och blev så tacksam att jag är icke rökare - nästan ingen rökte och de få som gjorde det såg plågsamt medvetna ut om att de nästan var ensamma om att röka.
Någon undrade om boken äntligen icke rökare för kvinnor - jag slutade röka med hjälp av den och det var verkligen enkelt bara man följer alla råden. Det tar ett tag innan man börjar fatta hur grundlurad man har varit. Denna loggen har också varit till oerhörd hjälp, den perfekta kombinationen. Njut av vår sommaren där ute allihopa!

Livet är härligt!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Rökfri 2månader, nikotinfri 6-7 veckor.Nästan alltid pigg glad fräsch full av energi och vilja, istället för enorm trötthet apati orkeslöshet irritation och stress-fantastiskt! Jag mår verkligen toppen, men emellanåt slår begäret till nu när våren kommit. Det var ju gott att ta bloss i solen, vid grillen till vinet etc. Det är bara att bearbeta dessa situationer också. Av erfarenhet vet jag att jag inte kan ta minsta bloss utan att bli fast igen och inte vill jag byta tillbaka till mitt gamla liv! Håll ut alla nya -det är underbart att vara rökfri! Ingefärsroten och Allen carr lutar jag mig fortfarande mig emot, allt begär försvinner då. Nu är det väl dags för trädgårdsjobbet igen ska jag eller inte mossriva i år?

16 dagar utan er!

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag har inte slutat skriva för att jag börjat röka igen (inte en chans) utan datorn la av - saknat er! Vad roligt att det går så bra för er och så många nya det kommit!
Visst får man en hel del mer gjort som icke-rökare men gud vad mycket man får gjort som icke-internetare! Det är ju jätte ofta som jag snabbt bara måste "kolla" nåt på nätet och sen blir jag sittande. Ska sluta klaga på att jag aldrig hinner nåt - det är ju bara att kasta ut datorn så får jag tid!

Förkyld!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Pang bom superförkyld (tror inte det är ingefäran). Jag som skulle träna och gå ner i vikt... Tror det underlättar icke rökandet att fokusera på nåt annat än bara att inte röka, banta tex... Nu har jag faktiskt gått upp ytterligare ett kilo men det kanske bara är muskler. Men traktordäcket runt midjan är och förblir där det är. Det verkar absolut nödvändigt att lägga om kosten och jag som avskyr grönsaker...

3:e nikotinfria veckan

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Tack och lov för ingefäran (tror det var Monica som gav tipset)!

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se