Lina_Lulls blogg

Mastodont-sug igår...!

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hej alla!
Jag har varit rökfri i 19 dygn nu, och det är jag sååå glad över! Inte rökt ett bloss, och (tack vare champixen såklart) har inte saknat det så mycket heller, vilket jag hade förberett mig på. Men igår åkte jag o en kompis till Göteborg, och vi gick på stan lite. Då kom ett röksug som inte var av denna världen! vart jag än vände mig, stod det nån och rökte... Vart jag än tittade så rökte folk! Trodde jag hade blivit galen nästan, och en Väldigt kort sekund började jag tvivla på mitt beslut, och att jag KANSKE skulle köpa cigg... Shit vad röksugen jag var! MEN jag stoppade mig själv genom att köpa en tidning, (älskar modetidningar) och en pingvinstång att suga på istället! =) Jag var inte alls beredd på detta vansinnessug, men som tur var klarade jag av det denna gången. När jag kom hem märkte jag att jag hade missat en champixtablett, och förstod att det var därför.
Puh, vad jag är glad att jag inte föll för suget....

snart 6 rökfria dygn!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Mitt femte dygn som icke-rökare har gått, och det känns helt enkelt skitbra! Liiite jobbigt ibland, men överlag går det jättebra.
Oj, kan inte skriva mer nu, skriver mer imorron! Kram på er!

Mitt tredje rökfria dygn!

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Tre dygn har gått sen mitt rökstopp nu. Hittills går det bättre än jag trodde. Har lite yrsel och humörsvängningar, men inget att tala om ÄN iallafall... Ibland känns det jobbigt, men också väldigt skönt!
Idag belönade jag mig med att köpa sb-tolv (munskölj mot dålig andedräkt), och en dagcreme. Kändes extra bra!

Ett dygn!

Igår rökte jag 10 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej! Nu har jag varit rökfri i ett dygn! =) Är medveten om att det kommer bli svårt och så, men champixen (ja, jag vet att jag tjatar om den:) har hjälpt mig bra idag. När jag ändå blivit röksugen, har jag tagit en läckerol, ett glas vatten, och tagit den där "lilla pausen" ändå, fast utan cigaretter. Det funkar hittills bra!

To night is The Night...!

Igår rökte jag 10 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej!
Ja, ikväll är alltså den Stora kvällen med stort S för mig! Kvällen som jag både längtat på och bävat för i snart två månader... Klockan 21:00 ska jag fimpa min sista cigatett. Jag känner mig väl förberedd, och motiverad. Samtidigt sprider sig en slags diffus nervositet inom mig. En känsla av sorg, och oro, paradoxalt nog känner jag mig upprymd och förväntansfull också! Jag är beredd på att det kommer bli mycket svårt, kanske väldigt länge. Kanske helt outhärdligt smärtsamt till och med. Och det är jag orolig för, men samtidigt känner jag och tänker- Det får göra ont. Det får bli ett rent helvete. Jag känner mig ganska beredd på att ta detta.
Nu har jag tagit champix i en vecka, och känner att jag nästan inte alls är särskilt röksugen, ialla fall inte fysiskt.
Så det känns ju i alla fall positivt, det kommer nog hjälpa mig till en stor del. Ja, det var väl det jag hade att förtälja nu... Men SNÄLLA - HÅLL TUMMARNA FÖR MIG...!
På återseende!

Mina Skäl

Igår rökte jag 14 cigarretter.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jag har nu samlat ihop mina skäl till varför JAG ska sluta röka. (Om fem dagar!). Obs! Dom ligger inte i ordning!)
Mina Skäl:
* Att slippa ohälsa och riskerna för sjukdomar och skador som rökningen kan orsaka
* Att slippa vara slav, slippa vara beroende under giftet.
* Att få bättre kondission
* Att slippa stå och skämmas på rökrutor eller bland folk, och slippa mitt självförakt.
* Att få pengar över till annat
* För att jag inte vill vara en dålig förebild för barn och ungdomar, särskilt inte mitt lilla syskonbarn!
* Att bli fräschare, lukta godare, åldras långsammare, få finare hy, vitare tänder, mm.
* Att öka min självkänsla och självförtroende
* Jag vill inte bidra till de smutsiga tobaks-bolagens framgångar.
* Jag vill leva längre, och få mer tid till annat
* Jag vill kunna sova bättre, och bli piggare på dagen.
* Jag är rädd, för min kropp har börjat säga ifrån.
* Jag vill få nöjet att en gång för alla få sparka ut Herr Nikotin ur mitt liv.....Och portförbjuda honom!

Det är detta jag kommer på nu i alla fall...=)

Behöver pepp!

Igår rökte jag 14 cigarretter.

Hej. Det är nio dagar kvar till mitt rökstopp. Känner mig ganska motiverad, men samtidigt rädd- både för att
leva utan trygga Herr nikotin och dels för att champixen som jag börjar med ska göra mej deprimerad. (Står som rätt vanlig biverkan). Hm... Samtidigt ser jag fram emot att sluta. Men behöver nog lite peppning, nån som vet hur jag ska tänka för att inte tappa modet, nu när jag förberett mig så länge (snart två månader) och champixen ligger i medicinskåpet, och det bara e 9 dagar kvar.... Kan ju inte ge upp nu..

Det närmar sig...!

Igår rökte jag 16 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Idag är det 17 dagar kvar till mitt rökstopp. Önskar faktiskt att... DET VAR IDAG!!! Så jag bara slapp vänta, vänta, vänta... Och fick börja ta tag i det nån gång! Flera gånger har jag övervägt att sluta tidigare än mitt satta datum 31 Augusti, men fått höra av andra att det är bättre att jag tar det datumet som jag nu är mentalt inställd på. Och dom har nog rätt. om tio dagar ska jag börja ta champixtabletterna, oroar mej för att bli alldeles djupt deprimerad, då det står i fass att man kan bli det. Och jag har ju extra lätt för att bli just deprimerad, har till och med haft problem (långt tidigare ifs) med självmordstankar, MEN jag är ju frisk nu och har vart det ett bra tag, så jag tänker köra gärnet ändå. INGENTING ska få stoppa mej den här gången!
Kram på er alla!

Trappa ner när man ska sluta med champix?

Igår rökte jag 17 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej!
Sitter och läser i boken från Cancerfonden "Att sluta röka". Och jag läser fortfarande och gör förberedelser varje dag inför mitt rökstopp sista augusti. Jag känner mej motiverad- men det är en sak som jag inte kan klara så bra, trotts att jag försöker- att trappa ner. Innan jag bestämde mej för att sluta röka kunde jag trappa ner ordentligt om jag tex inte hade så mkt pengar, eller av andra anledningar. Jag har ju förstått att det kan vara bra att trappa ner innan. Men jag klarar det inte så bra, liiite ibland bara. Jag ska ju sluta med hjälp av champix (Hurra, min läkare har äntligen gått med på att skriva ut det!=)), och tänker att det kanske inte behövs trappas ner så jättemycket när man ska annvända det, men jag vet inte.
Finns det någon som slutat/slutar med champix, som vet det?
Nu ska jag läsa lite till, om att vända herr Nikotin ryggen!=)

Bakslag svider...

Hej!
Det gick inte. Eller jag KLARADE det inte, häromkvällen, då jag skrev att ikväll slutar jag... Jag hade med hjälp av slutarökalibjen och mej själv satt och förberett mej på rökstopp den sista augustioch inte häromdagen, jag fixade det inte, och jag har vart jätteledsen över det! Men sen kom jag på att det var ett sånt där riktigt INFALL som JAG aldrig lyckas med. Jag hade inga pengar, nästan precis slut på cigg, och tänkte väl typ "Det här e ett bra tillfälle". Men jag var inte ALLS mentalt förberedd, och dessutom hade jag bestämt att sluta med champix den här gången, och det ska jag fortfarande. Fortfarande den sista augusti som gäller. Tänker ABSOLUT inte ge upp, även om jag kände mej värdelös i ett par dagar. Jag har fortfarande siktet inställt på samma mål, och ska akta mej för att ta förhastade beslut nu innan rökstoppet, så jag inte tappar självförtroendet helt inför det!
Kram på er!

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se