Poes blogg

MInsta motgång..Eller MEDgång för den delen...

Igår rökte jag 10 cigarretter.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Ja.. så här är det att minsta motgång, eller något som överhuvudtaget genererar nervositet, kanske tillochmed en MEDgång.. ger mig en anledning att tillåta mig röka! Sedan, med facit i hand vet jag ju hur korkad jag är och hur fel det är och hur ONÖDIGT mitt agerande varit!! Jag har precis sett ett otroligt intressant program på tv2, som handlade om droger.. det var forskare i Storbrittanien som listat de 20 farligaste drogerna, Långt ner , dock inte sagt at den drogen var ofarlig låg Exctasy, desto högre upp på listan låg t. ex TOBAK!!!

Alla verkar ha sådan självdisciplin!..utom jag..

För att lyckas sluta röka måste man ju ha en jävla självdisciplin, något jag sett hos många här när jag kollat runt bland loggarna, jag tror att jag är den enda som inte har tillräckligt - faktiskt!

Kan inte låta bli att le, om än bittert, men skönt ändå

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

0 cig är en lögn eller vad jag ska säga, jag kastade nämligen de 2 halvfulla paket jag hade kvar, hade sån fruktansvärd huvudvärk igår och ville aldrig mer se en cig i hela mitt liv.. det känns ju så mycket enklare när man mår dåligt.. men på kvällen, när huvudvärken, efter ett gäng värktabletter, börjat ge med sig, var jag -skam att erkänna - där och rotade i askkoppen efter tillräckligt långa fimpar..och sög i mig.. FAN vad skämmigt, men, lika bra att erkänna!!! SÅ var det med det!

Nujävlar får det vara nog!

Igår rökte jag 10 cigarretter.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Fy fan vad trött jag är på att VARA BEROENDE av någonting SÅ värdelöst som cigaretter och att det tar sån stor del av min tid och mitt liv, ciggen styr faktiskt till stor del min tillvaro! Jag förnekar dessutom för mina barn och mina närmaste att jag ens röker, trots att jag de facto gjort det i 17 ÅR!!!, så, nu VILL och MÅSTE jag sluta!! Tänker att det kanske kan underlätta om jag skriver om det?.. hoppas det..

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se