Alexis blogg

Här går det bra...

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Kommer in på min logg och vad får man se. Goá människor som gratulerar mig att jag varit rökfri över 100 dagar! Hade i ärlighetens namn inte ens tänkt på att det var över 100 dagar. Ja idag 114 dagar =0) Har nog haft för mycket annat att tänka på den senaste tiden! Tack ni rara människor som påminde mig om min bragd! Trots 2 kämpiga månader med renovering hemma, boende i en kappsäck, byggjobbare som ränt i huset 7-4 varje dag. Tårar, ilska, och bråk som blivit just pga detta så är man fortfarande med i matchen. Och tro mig den ska jag vinna. INTE NICO!!!! Den matchen ska vi alla vinna! Vilken utdelning vi får i slutändan! Nu har lugnet lagt sig hemma. Barnen har fått tillbaka sina rum, vi börjar få upp våra saker igen. Och vad fint det blev! Så skönt allt känns just nu!

Har börjat lite sakta ta tag i min vikt. Så jag var ute och gick med stavar. Mjölksyra herrejösses den fick man smaka på haha men WOW inte ett enda pip i lungorna. Förr kändes lungorna som små mandariner som luften skulle fyllas på i, men nu känns dom ju som meloner. Hmm vilken jämnförelse men ni förstår vad jag menar hoppas jag! Jaha nu är det dax att sussa. Sverige förlorade mot Canada så nu kom en muttrande make upp från tv-n! God natt alla kämpar!

Kram från Alexi

Huj vilken pers!!

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej på er alla kämpar! Känns att det var ett tag sen jag tittade in här. Har haft fullt upp här hemma.En total renovering av huset invändigt. Bott i en kappsäck 2 månader. Har haft målare, snickare, golvläggare, rörmokare springandes i mitt hem från 7-16 varje dag. I onsdags förra veckan fick jag tillbaka min nyckel. Det var såå skönt! Inte en enda cigg har jag tagit. Det känns otroligt bra med tanke på att jag av tidigare erfarenheter tagit tillbaka ciggen i mitt liv så fort något blivit jobbigt!

Ha det bra och kämpa på allihopa!!

Alexi

Det gick ju som en dans!

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jaha då var man helt fri från giftet nu. Har använt nicotinplåser så länge dom rekomenderat att man ska använda dom (har haft en benägenhet att sluta förtidigt med hjälpmedlet vid tidigare rökstopp) Så denna gång gick jag hela vägen och wow det gick som en dans. Har ju haft lite jobbigt varje gång jag skulle minska på nicotinmängden 21mg till 14 mg. 14 mg till 7 mg dom två dagarna var kämpiga. Men när jag nu skulle gå från 7 mg till inget gick det kanon bra! Så Nico, ännu en gång har Jag vunnit!!! Du blir bara mindre och mindre viktig i mitt liv!

Känns bättre

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Igår gick jag från 14 mg till 7 mg nicotinplåster. Var en jobbig dag igår. Kroppen ville ha mera gift men icke, där vann jag. Idag känns det bättre. Kroppen har accepterat sina 7 mg. Så nu är det bara att kämpa på för även med hjälpmedel åker man iaf lilla bergodalbanan! Nu inväntar jag den stora kampen om två veckor. Då kroppen inte får det minsta gift i sig längre. Vet redan nu iaf att nikotinplåstret hjälpte mig och att jag fullföljde alla veckor som det står att man ska göra tror jag är väldigt viktigt! Jag ska klara detta...... Jag är den starkare av oss!!

Sista steget nu

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Jahapp, då var jag nu nere på 7 mg nikotinplåster. Ska använda dom nu i 2 veckor sen ska jag klara mig utan giftet helt!

Lättare tack vare er

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Vad skönt det känns när man går in här och läser stödet från er! Tack ska ni ha! Idag verkar kroppen vant sig med den lägre dosen av plåstret. Det enda som känns lite jobbigt nu är att suget efter något ätbart (helst onyttigt självklart) Ska försöka dricka lite vatten oftare som Lena tipsade om =0) Ha lite morötteroch annat nyttigt tillängligt att knapra på. God natt på er!

Nikotinplåster funkar för mig

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Många tycker att hjälpmedel bara förlänger lidandet. Men har man prövat utan hjälpmedel förrut och trodde då att jag höll på att dö tills jag kom till doktorn som då talade om att det är abstinensbesvär pga mitt rökstopp "pinsamt" Då gör det inte så mycket att det kanske tar lite längre tid men att det då kanske är större chans att lyckas. När jag sist höll upp i ett halvår använde jag nikotintuggumi den första månaden. Drömde att jag rökte, var deppig, tyckte det luktade såå gott när jag gick bakom någon som rökte. Och den gången gick det inte.

Som att springa in i en vägg...

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

En lördagsmorgon i mitten av januari ringer min pappa hem till mig. Mamma ligger på sjukhus. På fredagsnatten kördes hon till sjukhuset med brusten kroppspulsåder. Hon slutade andas två gånger i pappas armar men han fick liv i henne innan ambulansen kom. Hon svävade mellan liv och död den natten och dagen därpå. Den känslan var det värsta jag någonsin varit med om. Mamma hade rökt i 50 år hon är 63 år och är idag rökfri och på bättringsvägen =0) Pappa hade rökt i ca 40 år innan han fick en hjärtattack och slutade då att röka. Fick göra en bypass operation.

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se