vivens blogg

646 dagar

Humör nu: Mycket bra.

Jag räknar inte längre dagarna och veckorna eller månaderna, men ser ju på min logg att det är 646 dagar sen jag slutade röka. Otroligt att jag efter 30 år som rökare kunde sluta! Denna gång var det av någon anledning enkelt att sluta och är så stolt och glad över mig själv. Och alltid luktar jag gott! I stället för nikotinhjälpmedel använde jag Läkerol Salmiak och dessa tar jag fortfarande ibland vid behov men det gör ju ingenting. Vill förmedla till er andra kämpar här att kunde jag sluta så kan ni, det lovar jag!

504 underbara rökfria dagar

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Ja, tänk att det kan vara underbart att INTE röka, det trodde jag aldrig! Jag är inne på min andra rökfria sommar nu, och nä, jag saknar inte ciggen alls. Det kan t o m gå dagar utan en tanke på rökning. Så håll ut alla kämpar, det går bättre och bättre dag för dag, det är så sant som det är sagt!

427 dagar

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Ja tänkt att det nu gått 427 dagar sen jag var en rökare. Så mycket vinster det finns med att inte röka som man inte vågar tänka på när man sitter fast i nikotinet. Efter 30 år som rökare så finns det såklart stunder när jag känner av ett röksug. Dessa stunder passerar dock fort och jag blir nästan full i skratt när jag kommer fram till att nej, jag VILL ju inte röka, aldrig i livet att jag skulle ta ett enda bloss. För en månad sedan köpte jag en mountainbike så nu har jag och maken en ny hobby :)

1-års firande!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jippie, idag är det ett år sedan jag fimpade för gott. Tänk att jag klarat av ett helt år utan nikotin! Ett år då jag istället börjat springa och åka skidor. Ett år då jag upptäckt att det finns så mycket som smakar och luktar så gott. Ett år då jag inte haft dåligt samvete en enda sekund över att vara rökare och ha ångest över KOL och cancer. Efter ca 30 år som rökare så är detta storartat och jag är SÅ stolt över mig själv! Kämpa på alla ni andra, det blir lättare och lättare för varje dag, så är det!

9 månader!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Snabbt inhopp för att avlägga en rapport om hur det känns efter 9 månader utan nikotin. Det känns fantastiskt! Jag har inte känt av något röksug alls på flera veckor nu och jag är så himla nöjd. Kämpa på alla ni som är i början på denna resa, det BLIR bättre och bättre!

Firar 222 dagar idag!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra.

Otroligt att jag nu klarat 222 dagar utan en enda cig! Fortfarande kommer det stunder då jag känner mig väldigt sugen men de stunderna går fort över och sen går det ett par veckor utan att jag tänker en tanke på att röka. Håll ut alla ni som är i början av processen, det BLIR bättre, jag lovar! Den största vinsten är helt klart att slippa det dåliga samvetet och ångesten över att förstöra sin kropp.

203 dagar

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Idag firar jag 203 rök- och nikotinfria dagar men dag 199 var jag utsatt för den största frestelsen hittills under dessa dagar. På tur till Danmark med ett festande gäng, varav några rökte. En kille bredvid mig frågade om han fick en cig av en av rökarna och fick till svar att det bara var att ta. Oj oj så nära det var att jag tog en cig. Rökmonstret i hjärnan dök upp och försökte hitta på en regel "när du är i Danmark får du röka". Efter 199 dagar, det är sanslöst! När jag vaknade nästa morgon var jag så jäkla glad att jag INTE rökt, vilken lättnad! Svårare än så kan det inte bli, och jag klarade den kvällen och kommer att klara även kommande frestelser!

Firar 6 månader idag!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jippie, idag firar jag 6 månader som helt rök- och nikotinfri! Otroligt efter ett 30-år långt förhållande med cigaretterna. Jag mår så bra utan att röka och visst kan suget plötsligt dyka upp, men det försvinner lika snabbt igen. Varje dag känner jag mig numera lycklig över att slippa röka och inser vilket fängelse jag suttit i. Ännu mer nöjd med mig själv blir jag när jag tänker på min väns far som ligger för döden. F d storrökare, rökt 40 cig utan filter per dag när det var som mest. Nu obotlig lungcancer och kol. Det vill jag inte uppleva och att bli en rökare igen finns inte på kartan.

Kämpa på nu alla sluta-rökare, bara tiden får gå lite så är det ingen kamp längre!

Det går som på räls

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Då har jag passerat 5 månader som rökfri och klarat av resan till USA utan problem. SÅ skönt att inte behöva sitta på flyget och längta efter att vara framme bara för att få röka. SÅ skönt att vara på hotellrummet och slappa på kvällen och inte behöva gå ut en sista gång innan läggdags för att röka. SÅ skönt att inte behöva tänka på var man fick röka eller inte röka. Underbart! Att vara rökfri, det är som att komma ut ur ett fängelse och vara fri!

Snart 5 månader

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Ja, nästa vecka firar jag 5 månader som icke-rökare. Otroligt. Efter 30 år och otaliga försök så har jag nu lyckats. Jag är inte längre röksugen, tänker inte ens på det. Helt otroligt. Nästa vecka flyger jag till USA och hade egentligen tänkt sluta röka i samband med det, men jag slutade visst lite tidigare än jag först tänkt ) Semester och vindrickande till trots, här är jag, rökfri och fräsch!

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se