Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Ninitas blogg

i stället för nikotin - geléhallon eller plåster

Igår rökte jag 8 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Är fortfarande superförkyld, och det smakar verkligen äckligt att röka.
Millis, kanske är det som du säger en bra idé att skaffa hem någon slags nikotinersättning, att ta till om det blir kris.
Vad jag oroar mig för lite är vikten. Är nöjd med min vikt nu, tränar bra och vill inte gå upp. Är rädd för att stoppa saker i munnen istället för att röka, men vill för allt i världen inte göra det. Fast å andra sidan är geléhallon inte lika skadligt som cigaretter...
Jag ser fram emot att träna utan att bli begränsad av att jag röker, att inte slösa pengar på cig, pengar som man kan göra tusen roligare saker för (köpa kläder, presenter o smink, resa, osv), att få fina tänder och fin hy. Vinsterna är många.

Snälla ni!

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Tack för stödjande ord!
Jag har satt datum till den 30 augusti som den dag när jag ska vara rökfri. Jag försöker förbereda mig mentalt. Träffade en kompis i dag som har rökt i massor av år och som nu har varit rökfri i flera månader, och jag blev inspirerad av henne. Hon har klarat det, och hon berättade om hur suget visst sätter in ibland, men att hon håller ut och kämpar på.
Jag ska försöka klara mig utan medicin och utan nikotinhjälpmedel, läser igen Allen Carr och tror verkligen att det ska fungera bra den här gången.
Jag vet att min svaga punkt är fester, eller när man ska dricka det allra minsta alkohol, då sticker omdömet i väg och det är lättare att tro att jag ska kunna röka och sedan inte göra det nästa dag. Självbedrägeri. Så jag inser att rökslutet också innebär att jag inte ska dricka alkohol på ett tag. Inte för att det är nån uppoffring, sommaren innebär alltid mer fester och grillning och alkohol i kombination med det.

Nya tag

Igår rökte jag 10 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Är tillbaka här igen efter en sommar när jag återigen trillade dit. Det finns tusen saker att skylla på, livet som drabbar en osv osv. Men nu tar jag nya tag. Har satt datum och förbereder mig, vill verkligen detta. Har dessutom drabbats av en ordentlig höstförkylning och det är äckligt att röka.

16:e dagen

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra.

Varför har jag inte slutat tidigare, när det nu går så bra för mig att sluta? Visst vet jag att alla år av rökande är "i onödan", men ännu mer i onödan känns det eftersom jag har slutat så här, utan nikotinläkemedel och utan att ha drabbats av svår abstinens.
Visst poppar tanken upp i bland, på att röka, som igår när jag gick förbi en kille som stod i solen och rökte. Men tankarna är inte så efterhängsna och sedan viftar jag bort dem på ett par sekunder.
Jag hoppas att alla ni kämpar får en fin valborg med brasa och kanske nåt gott att äta och dricka. Jag ser fram emot grillning ikväll, komplett med marshmallows till de yngre, och lite brasa och vårsång. Ha en skön dag!

Hej alla kämpar

Igår varken rökte eller snusade jag.
Nikotinsug nu: Inget.

Trettonde dagen, och det går fortsatt förvånansvärt bra för mig. Har i helgen haft lite extra sötsug, i går åt jag mer än dottern av HENNES lördagsgodis!
Men fortsätter med träning/promenader/cykling och tror att jag fixar detta utan en alltför dramatisk viktuppgång.

Tionde dagen!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Tionde dagen i dag utan cigaretter, och det år fortsatt över förväntan bra. Jag har ingen annan förklaring än att jag var väl förberedd mentalt, att jag har turen att inte ha drabbats av sjukdom, som flera av er andra. Jag tränar mycket, och har möjlighet att löpträna/cykla/promenera mycket, vilket jag tror är en ovärderlig hjälp för mig.

Om min målbild

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Innan jag slutade röka, för en vecka sedan, skrev jag en målbild om min första dag utan cigaretter, och om dagarna som följer. Målbilden har jag läst sedan dess, och jag vet inte, men det känns som om den hjälper mig.
Jag har inte använt nikotinläkemedel, och hittills har jag inte haft några värre abstinenssymptom än yrsel, och lite konstig sömn, men inget allvarligt ändå.
Jag njuter av att det går bra, men kan inte riktigt slappna av, och väntar på katastrofen...Hoppas att den uteblir, men inser att det inte går att ropa hej alltför tidigt.

Strax en vecka - och det går bra

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Ett par dagar sedan jag skrev, har jobbat i helgen och ångat på, men det går faktiskt förvånansvärt bra att vara utan cigaretter. Har inte tagit till någon nikotinersättning, förutom en massa godis i lördags, men annars går det faktiskt över förväntan! Jag är jätteglad, och förvånad, över det.
Roligt att se att flera nya, i olika stadier av att sluta, har hittat hit!

Det här går ju bra!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jag vet inte om jag har draghjälp av solen, eller om det är den mentala träningen och förberedelsen, men detta går verkligen bra! Inga sug större än att de går att parera, faktiskt.
Jag har varit utomhus kopiöst mycket de här dagarna, sprungit, promenerat, cyklat osv, och det hjälper faktiskt. Också tränat lite mental träning.
Det är nästan så att jag väntar mig ett bakslag av det större slaget!
På jobbet i går hade jag med mig ingefärsrot, och testade det, gott med något starkt och så blir man inte sugen på något sött hela tiden. En bra idé.

Vaknar stup i kvarten

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Min tredje rökfria dag, och det går fortsatt bra.
Dock upplever jag lite konstiga fenomen på natten. Jag sover som en stock, men vaknar däremellan ungefär varje timme och stirrar på klockan. Det brukar inte hända mig, jag brukar sova natten igenom utan att vakna. Sedan är jag ungefär fem grader varmare i kroppen, har varit frusen tidigare men nu tycks kroppstemp. ha stigit lite, får ta av täcket.
Yrseln verkar ha försvunnit, i allafall för stunden.
Jag tror att träningen och promenaderna verkligen hjälper mig, det känns så.

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se