Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Yennihs blogg

länge sedan sist

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

På sista tiden har jag varit ganska risig. Förkylningarna har avlöst varandra under vintern och astman har varit värre än någonsin. Jag har till och med vaknat tidigt på morgonen med hosta och andnöd. Jag har fått astma av en vanlig promenad till jobbet (tar tre minuter...) Jag har fått fruktansvärd astma när jag ansträngt mig, och den älskade ridningen som jag äntligen börjat med igen funkar inte på grund av astmaattacker. Jag har varit skiträdd! Tänk om det är kört! Tänk om det är KOL, cancer, emfysem? Och jag har bara mig själv att skylla!
Hur berättar man för sina barn att man kommer att dö???

Men nu får det vara nog! Hade planerat att sluta igår (1 april) men ciggen tog slut dagen innan så jag slutade då istället. Det skulle jag aldrig gjort tidigare, utan sett den sista dagen som en självklarhet att röka.
Jag använder nikotinplåster och allt känns ganska bra. Mest irriterad blir jag av att jag hela tiden tänker på rökningen. Så fort det blir reklam på teven börjar tankarna. På morgonen, vid lunch etc etc. Men har man rökt i så många år (typ 30, OMG!!!) så går det väl inte att bryta en tankebana på bara två dagar :) Jag får väl se det på detta vis; förut hade jag också tänkt på det, men faktiskt gått för att röka, för att sedan få ångest. Nu är ju ångestdelen borta!

Nu ser jag fram emot att få ordningen på andningen så att jag kan rida ett helt pass utan att krevera. att sova en hel natt utan att vakna av hosta och andnöd, att känna mig fräsch generellt, att få mer pengar i plånboken, att kunna umgås med mina barn när vi åker till fjällen över påsk utan att behöva springa ut på balkongen för ett bloss.

Hejja mig!!
Hejja oss alla!!

Nya tag...

Igår rökte jag 4 cigarretter.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Jaha, då börjar vi om från ruta ett igen då...

Klarade mig under hela min semester. Var inte ens sugen på att röka, så trillade jag dit rejält på sensommaren. Vips så var jag uppe i nästan samma förbrukning som tidigare...

Men nu tar jag nya tag! Plåstret på och tuggummi i väskan.

Återfall eller uppenbarelse?

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

För en vecka sen rökte jag två cigaretter på en fest. Puckat jag vet, men det kändes så rätt just då. Som om att jag var busig och tjuvrökte för världen...

Det här gav det mig:
INGENTING!
Jag kunde inte/ville inte ens dra halsbloss.
Smakade inte gott,
Gav mig ingen kick.

Det enda jag kände var dagen efter, när jag inte kunde få snuskmenthol/röklukten ur munnen snabbt nog. Efter det har jag nästan känt mindre röksug. Som om att jag aldrig ens rökt.

Så just nu är känslan mest... Vad fan har jag hållt på med i alla dessa år???

Schampo och kaffe :)

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

I morse kände jag för första gången på mycket länge doften av mitt schampo :D Och då hade jag inte ens tvättat håret den dan, utan dagen före! Och kände även doften av kaffet. Jag sprang runt i huset och luktade på saker som en galning. Det kändes underbart! Som att vakna.
Astman har också blivit bättre sedan jag fick nya medicinerna. Har inte fått ett anfall på flera dagar nu.
Jag har gått ner 1,8 kg med LCHF och idag fyller min älskade dotter 18 år!

Livet leker just nu och jag tänker njuta av varenda dag som rökfri. Jag är helt övertygad om att det finns en anledning till att det heter rökFRI

Styrkekramar till er alla!!

Läkarbesök...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Var till läkaren härom dagen då min ansträngningsastma blivit så mycket sämre på sistone. Jag får snabbare och tyngre anfall när jag anstränger mig. Fick en ny medicin samt kortisonkur utskrivet.

Och så fick jag ta ett spirometer-test. Något jag har varit orolig för. Inte för själva testet, men för resultatet... Men testet visade att jag hade lungkapacitet som en 20-årig! (vill tillägga att jag nästan är dubbelt så gammal som det...;) Blåste 120%!!! Woop Wop!

Nu ska jag bara få ordning på astman så att jag kan börja träna riktigt igen. Vågen är inte lika snäll som spirometern... (plus 6 kg. BLÄ!)

Trevlig sommar på er alla!

Är sååå stolt...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

över att vara inne på tre-siffrigt!

Känner dock inte speciellt mycket mer dofter, men det kan ju bero på astman? Den har för övrigt blivit mycket sämre sedan jag slutade röka :( Varje dag får jag tungt att andas och behöver ta medicin.
Jag skulle verkligen behöva börja träna igenom då vågen envist tickar uppåt. MEn sedan jag sprang på löpbandet sist vågar jag inte ge mig på det igen. Då fick jag gå in i omklädningsrummet och jag trodde nästan att jag var tvungen att be någon köra mig till sjukhuset. Då hade jag sprungit hälften så mycket som jag tidigare sprang utan medicin...
Kanske ett samtal till farbror doktorn skulle vara vettigt?

Det är förresten underbart att se alla "nya" som tagit det braiga beslutet att sluta röka. Jag minns när jag först kom in på loggen. Åh vad jag avundades alla som hade klarat flera dagar, t.o.m. flera månader.
Nu är jag där själv! :)

Grattis till oss alla!

Kliar mig i huvudet...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Letar och funderar... Vart 17 tar alla pengar jag sparat vägen???
Det borde finnas närmare 5500 i min plånbok, men den är tom. Var har dom tagit vägen ;-/

Man kanske ska börja dra i handbromsen när det gäller saker man unnar sig för att man slutat röka. Man kanske inte kan säga " Det där har jag råd med nu när jag inte röker längre" hur många gånger i månaden som helst... ;)

Tuff dag idag

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Idag har det varit jobbigt. Har tänkt på rökning konstant, men har INTE övervägt att köpa cigg. Känns skönt!

Men en tuffare utmaning väntar. I mitten av maj åker jag till USA för att träffa en kär släkting som läkarna gett ca tre månader kvar att leva. Cancer...
Jag har inga associationer med USA som icke-rökare. Jag har rökt där, mina nära och kära har rökt där och flera av mina vänner. Sen den stressade situationen med avsked och sorg.
Men ändå känner jag... Jag vill verkligen inte röka!! Hur 17 kan man överhuvudtaget tänka på det när man ska träffa nån med cancer (hjärntumörer och lungcancer).

Behöver styrka! (på fler sätt än ett...)

Idag...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Idag ska jag gymma! Sådeså!
Sen ska jag på kalas och äta tårta! Sådeså!
:D

Ynk...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

59 dagar som rökfri, men det känns som att majoriteten av dessa dagar har jag varit förkyld... Less nu! Feber, astma, snorig och tar nässpray tills jag blöder näsblod.
Pigg och kry... My ass!!!
Träningen och därigenom viktnedgången har helt avstannat. Inga ambitioner att göra nånting. Lever livet som i ett vacuum just nu.
Jag vill gärna skylla detta på att jag slutat röka, men tro det eller ej... jag hade säkert haft denna downperiod även som rökare...
Jag ska nog ta en Ipren, bita ihop och vänta på sommaren :)

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se