Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

bobos blogg

GOTT NYTT ÅR!!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Ikväll vid tolvslaget har jag varit rökfri 1 år.....alltså 1ÅR!!!! Det är stort för mig. Då för ett år sedan var jag inte så tuff när jag berättade för alla att mitt nyårslöfte var minsann att sluta röka. Jag förstår att ingen trodde på mig för jag var den värste nikotinisten av alla......men idag är det ingen som småflinar när jag säger att jag bestämt mig för något!! =) hahaha.
Nu sätter jag full fart mot min två årsdag & när nikomonstret står längs vägen är det en rak höger som gäller för jag vill aldrig mera röka.
Till er alla säger jag att man kan sluta med giftpinnarna men det kan vara väldigt jobbigt & helt sjukt svårt stundtals....men det går...bara man vill!!
Tack till alla som har stöttat mig & peppat mig här inne på denna sidan....NI är mina hjältar!!!

Stora Nyårs Kramen Till Er!!
/// bobo =)

Ser att det är 251 dagar nu =)

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Är inte inloggad här så ofta längre & nu när jag väl är det står det 251 dagar......kan inte fatta det. =)
Jag önskar alla nya slutarökare ett stort lycka till.....har ni bestämt er + att ni har den "rätta" viljan så kommer det att gå kalasbra för er.....det är faktiskt ganska lätt då.
Kan jag.....så kan alla.....SLUTA!!!
Go go go
Kram bobo

6 månader! Tjoho!!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Då har jag varit rökfri i hela 6 månader........det är så HÄRLIGT!!!!
Nu mår jag & min kropp sååå bra. Jag har varit avundsjuk på alla som märker bättringar efter bara några få dagar / veckor efter att de slutat röka......själv har det nästan tagit detta halvår....men nu mår jag oförskämt bra istället. =) Om ngr. veckor går jag på semester & det har hela tiden varit en "skräck" för mig.....inte för att va ledig men just detta att man solar, badar, grillar, tar ett glas vin & så den där ciggen, ja ni förstår nog vad jag menar, men jag är inte rädd för det längre. =) Jag vet att jag kommer inte att röka!!!! Har sparat fyra kartor champix just för semestern men dom kan jag slänga nu!!!
Jag önskar er alla en skön sommar & låt inte nikotinmonstret ta hem segern utan se till så att ni står som vinnaren!!!

153 dagar!!! =)

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Tänkte fira 150 dagar men min dator bara krånglar så jag får fira 153 dagar istället & det går precis lika bra!!!
Kan inte tro det själv....jag har haft min första rökfria vår på 20 år & nu blir det första rökfria sommaren oxå hoppas jag.......det känns så underbart. =) Det tog nästan 5 månader innan "cigg tänket" försvann, tänk vilken inbiten rökare man ändå varit. Det finns bara en grej jag inte gillar & det är vikten!!!! Har dock börjat ta tag i den nu.....det är ju semester snart. =) Till alla er som funderar på att sluta.....gör det!!! Ni kan! Det är det bästa beslut ni kommer att fatta någonsin. Jag hejar på er!!!

PS. Miamaria, min dator har bara krånglat så msn är borttaget för tillfället, därför hörs jag inte av via messenger. Men jag tänker på dig & lovar höra av mig. Nu firar du snart 3 månader för du röker väl inte?? DS

Kram från bobo

16 veckor / 112 dagar!!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Fortfarande fyller jag i nollan i "rökrutan" bara för att det känns såååå bra!!!
Tänkte precis att jag nog snart får börja avsluta mitt beroende av denna sida. Det finns inte så mkt. att skriva om längre för jag är ingen rökare.......men hur ska jag klara & inte träffa er varje dag???? Ni har blivit mina bästa kompisar!!! =)
Vi har gjort så himla mkt. kul hela våren......blåkulla, bålbränning.......som blev svampbobo....som blev badboll.....som blev viktklubb......ja jisses vad jag har skrattat....så tårarna har runnit & jag har fått ont i min "badbollsmage"!!!! Jag ÄLSKAR ER ALLA men mest av allt ändå dig Miamaria för vi har liksom följt varandra sen start!! =)
Låter som värsta avskedet detta men NÄR ska man logga ut härifrån????
Vill oxå säga till alla nya sluta rökare......denna sidan är bättre än alla mediciner i världen. Gå in här & skriv, skriv, skriv & läs, läs, läs så blir det ROLIGT att sluta röka!!!! Och KAN JAG sluta så KAN NI!!!! Jag lovar!!!!
Hahaha......vi hörs säkert imorgon.....för än finns det ingen Allen Carr bok mot sluta röka linjen loggen....eller??? Stora kramen från lilla bobo

Något irriterad!!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Kom precis hem från en fika hos en kompis som var trevlig nästan hela tiden. Hon frågade hur det går med mitt rökfria liv & det är ju alltid roligt att berätta om så det gjorde jag! =) Då säger hon så här....När du har varit rökfri i två år så kan du börja feströka! Jag satte kaffet i vrången & bara tittade på henne. Huuuuuuur kan man säga ngt. så korkat till en storrökare som "bara" har hållt upp 105 dagar??? Jag kommer ALDRIG att kunna röka bara lite då & då för då är jag fast i skiten igen......men det kunde hon inte fatta!!!! Jag tror bara det är ni här inne som förstår hur man funkar som fd. rökare. =) Tur att ni finns & tack för att jag fick gnälla av mig lite (igen)!!
Ha en riktigt skön fredagskväll!!! =)
bobo

Tillägg!!!

Skrev innan om viktuppgång, grinighet mm & att det är värt det. Glömde säga att allt det går över efter ett tag, det är just därför det är värt det & man står ut!!! Vill ju inte skrämma er! =)
Kram

Har den i min hand!!!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

103 dagar rökfri.......och nu har jag den i min hand........f-n................vad här ska läsas, för det är ingen cigg om ni trodde det....hahaha......det är ju Allen Carrs bok!!!
Erkänn....ni tänkte att bobo har åkt dit nu!! Nää, men jag måste veta vad det är ni (nästan alla) har läst så nu ska jag läsa den fast jag inte är en rökare längre, vad tror du om det Miamaria?! =)
Måste ju klara av att peppa er som håller på att sluta så då kanske Allens bok har många kloka ord jag kan skicka vidare till er!! =)
Ni är skitduktiga allihopa.....fortsätt kämpa......ni kommer aldrig att ångra denna resa!!!! Man är grinig, ibland en pest för omgivningen, man svettas både dagar & nätter, man får dålig hy, man går upp i vikt, man......nej jag ska inte nämna fler saker för det jag har räknat upp är ju inget peppande alls...hahaha....så har jag mage & säga att allt detta är värt det....men det är verkligen det, vänta ngr. månader så vet ni oxå!!!
Nu ska jag fortsätta att städa, tvätta, byta i sängarna & vissla på en glad melodi för nu för tiden luktar allt gott när man städat!!!! Bara en sån enkel grej är härligt....det ni!! =)

100 dagar!!!!!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Strålande sol & + 16 grader.
100 dagar! =)
Idag känner jag livet i mig............det är när allting är härligt!!

99 dagar!!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Borde väl vänta med att skriva till i morgon för då firar jag ju hundra......inte år men......RÖKFRIA DAGAR!!!!!!!!!!!
Men jag kan ju börja fira lite idag.....för 99 dagar är inte illa det heller!! =) CILLAN var är du?........vi har ngt. att fira imorgon.....glöm inte det!!! =)

Kämpa på alla.......hur jobbigt det än är så kommer ni aldrig att ångra er!! Pepp, pepp, pepp!!

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se