louisees blogg

Motivation

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hej alla duktiga icke-rökare där ute,
för 2 veckor sen slutade jag röka cold turkey efter att ha rökt i 10 år.
Jag slutade i samband med en ångestattack jag fick efter en stressig period med mycket jobb, resande och alkohol, och efter att ha läst att nikotin triggar ångest så bestämde jag mig för att sluta. Jag har aldrig ångest annars och tyckte upplevelsen var extremt obehaglig, därför jag blev väldigt motiverad till att sluta röka.

Däremot har jag haft jobbiga besvär som yrsel, sömnsvårigheter, tomhet, ledsen, illamående och irriterad.
Det jobbigaste är framförallt illamåendet, känns som att jag vill spy efter varje måltid och känslan hänger efter mig ganska ofta. Någon som upplever liknande och isåfall kom gärna med tips om hur det kan hanteras!? eller när det går över??

I lördags var vi ute alla vänner och drack vin, vi var ca 12 personer varav 8 personer rökte runt om mig konstant, när ena släcktes så tändes den andra!! jag VILLE bara röka.. Det var verkligen sjukt jobbigt, men ett tips som funkar för mig är att tänka såhär: Jag sparar 20 000 per år genom att sluta röka, så när jag känner för att ta en cigg så frågar jag mig själv om den ciggen är värd 20 000kr? Man kan givetvis göra summan hur stor somhelst, men tycker det hjälper när man sätter ett pris på en YNKA cigarett, eftersom den förmodligen kommer göra att man faller tillbaka och kommer i längden kosta dig betydligt mer än 20 000kr! Det gjorde iallafall att jag klarade hela kvällen, och jag mådde sjukt bra dagen därpå :)

Ha en fin dag alla och lycka till!!

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se