Tokfias blogg

wohoop 3 3 3 3 ! (&%#/))¤ år! Grattis till mig själv :D

Humör nu: Mycket bra.

Hej alla där ute :)

För tre år sedan bestämde jag mig för att sluta röka och se där JAG ÄR FORTFARANDE RÖKFRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!
Mycket abstinens,slit o tårar har det varit men faaaan den som ger sig!
Det är jobbigt,det är slitsamt,det gör ont men det går att sluta!!!!!
När jag hoppade för tre år sedan på sluta-röka-tåget hittade jag underbara vänner här inne, utan dom skulle jag aldrig har lyckats!!!! Så kommentera varandras logg,skriv tilll varandra och abstinensen är lättare att bära!

Det finns faktiskt många som lyckas, jag är en av dom och ni som kämpar och slitar därute är dom blivande ICKE RÖKARE!
Och kom ihåg att sluta röker suuuuuuuuuuuuuuger men att vara rökfri ääääääger!!!!!!

Stor styrkekram till er från tokfia :)

helt sjukt.....

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

...fattar ingenting...nu har det gått över 2 år,2 år och snart 6 mån...och här sitter jag och plågas av,hm skulle kunna kalla det för va? va? vaaaaaaaaaaaaa? abstinensbesvär???

verkar så,har pågått ett tag nu,helt overkligt!!!!
jag börjar tom förhandla med mig själv......fy vad det är jobbigt och åter igen ser man vilken hemsk drog man drog i sig......och lik förbannad skulle jag kunna tända en cigg nu....URK!!!!!!!!!!!!!!!!

men det lär väl gå över det här också..hoppas jag....

helvete vad jag är less på att kämpa
man ska inte äta för mycket då bli man fet
inte röka,dricka,osv då bli man sjuk
inte vara frispråkig då bli man obekväm
inte tycka för mycket då bli man överengagerad

............blääääääääää

men tjurig får jag vara.....ska f*n inte ge mig!!!!!!

Natt-styrke-cyber-kram till er där ute!

2 år idag

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Här svischer jag förbi och lämnar rapport.....det är 2 år sedan jag hoppade på sluta-röka-tåget och nu efter två år är jag fortfarande rökfri !!!!!
Det är ingen enkel match att bege sig in i den här leken och ibland-sällan-är det fortfarande inte lätt ! Jag tror jag kommer alltid att vara en "rökare," tar jag den ena då är det kört!!!!!Men jag är medveten om det och en slav av nikotinäcklet ska jag aldrig mer bli!!!!
Så ni där ute,kämpa på,det går att sluta!!! Gå in och läs t ex Monicas blogg,hon lyckades sluta efter 50 !!!!!! år med cigg,snus,tuggtobak!!! Kan hon kan vi alla!!!!!!

Lycka till,cyberkram

Tokfia

och glöm aldrig att sluta röka suuuuuuuuuuuuuuuuuger men att vara rökfri ääääääääääääääääääääääger!!!!

GRATTIS LISELOTT 1 ÅR!!!!!!!!!!

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Glömde nästan din 1 års dag,tack vare 08:an gjorde jag inte det!
Grattis,grattis,grattis otroligt bra jobbat,kämpat,slitit,gråtit men VUNNIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Du är fri Liselott,du besegrade det!!!!!
Tack för allt ditt stöd under det här året,trots att du haft det jobbigt delade du alltid med dig och hjälpte mig att stå emot nikotinäcklet!
Tack för att du finns och här kommer en nybakad tårta bara för DIG!!!!!
Puss & Kram din Tokfia <3

Och kom ihåg : Att sluta röka suuuuuuuuuuuuuuuger men att vara rökfri ääääääääääääääääääääger!!!!!!!

430 dagar

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej alla glada icke -rökare =)

430 dagar utan cigg visar min mätare.....och lik förbannad besväras jag av....hm...röksug? nån enstaka gång....här och där. Det är ingenting jag inte kan stå emot men jag tycker att det är jobbigt och undrar NÄR slutar jag vara "röksugen?" Eller vad det nu är? Som sagt det gör inte ont,suget (DET) kommer och när man kommer på det är det borta men SUCK!!!!! Som jag har skrivit 100 gånger förut,jag kommer aldrig mer att röka,jag vet att ta jag den där ciggen för "att prova" då e det kört! Jag är fortfarande på min vakt,ska aldrig behöva kämpa med nikotin-äcklet igen och bara tanken att gå igenom dom första dagar/veckorna igen gör att jag mår illa.Huva!!!!!!
Det är det som fortfarande är "kämpigt" annars är mitt liv som icke-rökare underbar!!!!En mycket klok kvinna på bloggen här sa häromdan till mig att att sluta röka också är en förändringspocess.( PUSS GOFIA) Det är inte bara att man slutar röka det är mycket annat som blir annorlunda också.För min del visar sig saker och ting nu,vilken kvinna är jag utan cigg,vad vill kvinnan utan cigg.....i början var jag en kvinna som försökte sluta röka,sedan en kvinna som kämpade att inte trilla dit igen, sedan en kvinna som lyckades att sluta och sedan hittade jag MIG eller är på väg iaf =) Hänger ni med i mitt svammel??? ;-)
Det jag vill säga är att det är inte bara att sluta med rökandet,det händer andra saker också iaf för min del.Jag e definitivt inte den kvinnan jag har varit när jag fortfarande hade en cigg i handen.....
Summa summarum : jag är oerhört tacksam att jag lyckades sluta röka att jag fann den här sidan och alla underbara medkämpare här!
Att sluta röka suuuuuuuuuuger men att vara rokfri ääääääääger!!!!!!!!
Nattkram till er =)

GRATTIS GRATTIS GRATTIS MONICA =)

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Grattis till !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 ÅR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! utan cigg och tuggtobak!!! Vilken otrolig resa du har gjort och vilken fantastisk förebild du har varit och är!!!!
Istället för blommor ska du idag få massvis med snö och några minusgrader så att du äntligen kan göra dina snöänglar och testa din nya höftkula,se om den duger.......
SVISCH..........här ska du få!
Jag önskar dig en underbar dag 08:an du är bäst!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kramar i massor din Tokfia <3

I ´m back.....

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej alla gamla och nya!!! =)
Länge sedan jag skrev men jag tappade bort mitt lösenord....Nu har det gått över ett år sedan jag hoppade på sluta-röka -tåget och min resa är inte slut än.....Visst,jag har inte rökt och ska inte göra det men känner ändå att jag skulle falla dit om jag skulle ta DEN ciggen bara för att PROVA!!! Usch,aldrig aldrig aldrig vill jag uppleva igen den första rökfria tiden,at sluta röka suuuuuuger men att VARA rökfri äger!!!!!!
Jag ser att det är fortfarande gamla kvar och gamla nya under ett annat namn,vissa kan bara inte gömma sig..... ;-)
Och alla här som har börjat sin resan : lycka till,det går att sluta,läs bara monicas blogg om hon kunde kan alla så det är så!!!!!!!
Men resten då,har alla klarat sig?!Flyger alla nu själva???Har dock inte sett ett enda flygplan hemma hos mig....Lotta min tvillingssjäl, Millis,Laureen,Lena ,Paula,Helenet, KAKI........,Monica min älsklings-kärring och Liselott min gofia brukar ju flyga med mig,och dom som jag glömde att nämna,förlåt..... =) Men ni kan väl höra av er,berätta lite??????
Hej så länge i sluta röka träsket,VI E BARA BÄST!!!!!!!!!!!!

12.jan - 12. oktober

Humör nu: Mycket bra.

Vad ska jag säga .....nio mån...lika länge som att vara gravid...men jag är rökfriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!! Och att vara det det äääääääääääääägeeeeeeeeer!!!!! Vet inte vad jag ska skriva, det blir bara konstigt,har sovit en timme inatt,bodde på ett hotell där kommunen hade en HUNDUTSTÄLLNING,hundar överallt och inte bara det,de skällde också hela natten!!!!!!!!!
Ska skriva mer nästa månad......hihihi....
Ha det så bra alla nu och KÄMPA PÅ,
KAN JAG KAN NI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Peppkram Tokfiaaaaaaaaaaaaaaaaa =)

HELENET,LENA,KAKI,LAUREEN VARS ÄR NI? OCH ALLA ANDRA =)

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Undrar vart alla tog vägen???? Är ju inte vinter än....så ni har väl inte gått i ide....eller så flyger ni redan själva???? Jag hoppas iaf att ni mår bra och att alla som jag glömde att nämna nu förlåta mig..... ;-)
Här i tokfialandet leker livet, den 12. okt firar jag 9 mån men trots att jag vet att jag aldrig mer kommer att röka så finns nikotin-äcklet kvar i mina tankar, "DET" blixtrar till ibland men - tack och lov - inget mer!
Att sluta röka suuuuuuuuuger men att vara rökfri ääääääääääääääääger!!!!!!
Peppkramar från mig till er =)

Här kommer det...mitt obligatoriskt inlägg varje 12. ;-)

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej alla kämpar!!!!!
Ska svischa förbi och vill skicka xtra energi till er idag,energi för att stå emot nikotin-äcklet!!!!! Till alla som står i början av sin nikotinfria resa och för alla som har kommit en bit,till de som har fått bakslag och för de som är rökfria!!!!!
Själv är det idag 8 mån rökfrihet,helt otroligt men har fortfarande behov att komma in här! Mest för att läsa hur duktiga ni är hur ni kämpar och samtidigt är jag så glad och tacksam att jag har kommit så långt! Visst är jag en icke-rökare nu men lik förbannad kör man ibland sina inre dialog.... :-)
Men röker,det ska jag aldrig mer!!!!
Vill passa på och gratulera min anti-röka-tvillings-själ LOTTA,hon slutade samma dag så hon firar också 8 rökfria mån idag,GRATTIS!!!!!!!!!!!!!
Hoppas ni alla där ute mår bra,KÄMPA PÅ!!!!!!!!!!!!!
Kram Tokfiaaaaaaaa =)

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se