Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Sussie79s blogg

I’m back!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Då var det dags igen för det här sluta röka men denna gång hoppas jag verkligen att det håller i sig. Nu är det ingen graviditet eller något som kräver att jag ska sluta utan nu kände jag bara att jag fick nog. Jag och min nya pojkvän skulle spela bowling och hans vinst var att jag skulle försöka sluta röka. Tyckte det var en utmaning och självklar så förlorade jag men jag tänkte att nu kör jag!

I måndags kl. 17 tog jag min sista cigg. Tycker att det är lättare att sluta på em/kvällen då man vinner många rökfria timmar på sömnen. Dagarna sedan dess har gått relativt bra även om humöret inte har varit på topp. Blir ganska irriterad när folk ska peppa mig och säga ”fan vad du är duktig” då blir jag irriterad och brukar säga ”ja men vi ska inte ropa hej ännu”. Igår var en fruktansvärt jobbig dag. Jag bestämde mig för att gå och träna på kvällen då jag är livrädd för att gå upp i vikt också. Träningen gick bra men var jävligt tung. Det var gruppträning. Men återigen blir jag irriterad. Ledaren skulle göra ”High five” hela tiden och även fast jag var artig och gjorde det så kokade det i mig. Jag tänkte ”kan jag bara snälla få stå här på min kant och träna i fred” sen all denna pepp ”kom igen nu då!!! Lite till orkar du!!!! Nä det gör jag inte mother fu**er jag är totalt slut. Kanske borde jag köra styrketräning istället där man får köra sitt eget race

Idag är en jobbig dag....

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Idag är jag inne på min 20:de dag som rökfri, men jäklar vad sugen jag är idag!!! Tycker jag hittar på allt möjligt för att det ska släppa men det hjälper ju ta mig tusan inte... Jaja bara bita ihop och hoppas att det känns bättre imorgon.

Veet ni vad det bästa är när man ska sluta röka?

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jo vet ni vad det bästa är när man ska sluta röka? Att sova!! Jag slutade röka kl 15.30
söndagen den 6 Januari. Jag gick och la mig samma kväll när kl var 21.00 detta innebar att jag första kvällen bara behövde vara röksugen ett par timmar. Det klarar man. Andra dagen känndes det absolut ok, hade då varit rökfri i 16 timmar på morgonen när jag vaknade och då tänkte jag automatiskt "ja, men nu har jag ju hållt uppe i 16 timmar, då borde jag klara en timme till osv. Andra kvällen gick jag också och la mig tidigt, just för att slippa abstinens.

Så mitt råd till alla som ska sluta. Ta vara på sömnen! Man blir oftast inte röksugen i sömnen.

Det här går ju som en dans, än så länge....

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Idag är det min 10 dag som rökfri! Jag känner mig redan som en FRI människa, ciggen är inte det första jag tänker på när jag vaknat, ciggen är inte det jag tänker på när jag har ätit. Ibland kommer jag på mig själv, oj bu var det flera timmar sen jag tänkte på cigarretter. Ibland ser jag framför mig hur jag tar ut en cigg i paketet, och tänder den. Då känns det faktiskt inte som om jag måste röka. Hoppas det här håller i sig nu, så det inte blir ohållbart om typ en vecka...

Gravid och rökfri

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Japp, nu var det tre år sedan jag skrev här :-) Fick såklart ett återfall efter 6 månader förra gången jag var här och hade slutat röka. Felet vara att jag då trodde att jag kunde feströka utan att falla tillbaka, men ack så fel det blev. Ja ja, det var då och nu är nu. Så här ligger det till nu:

Jag är gravid i vecka 18. vet att jag borde ha slutat redan första dagen jag fick reda på att jag var gravid, men tyvärr gick det inget vidare. För varje ciggaret jag rökte blev dock ångesten större. I julklapp önskade jag mig en hjärtljudsmaskin så jag kunde höra att det var liv i mage och att jag inte hade orsakat syrebrist. Detta fick jag och efetr varje ciggaret nästan lyssnade jag så att allt stod rätt till i magen. Mina andra barn 6 och 3 år har även dom tjatat på mig att jag ska sluta röka och det har hängt som ett svart skynke över mig varje gång jag har gått ut på balkongen för att ta en cig. Jag vill ju vara med när mina barn tar examen, när dom skaffar sina första pojkvänner, vara med att uppleva mina framtida barnbarn, men röker man finns det ingen garanti för detta.

Nej, jag beslutade mig helt enkelt förra söndag efter jag hade rökt min sista cigarett i paketet kl 15.30 att nu får det vara nog!!!

Nu har jag varit rökfri sedan dess, det har gått förvånandsvärt bra, men ibland sätter suget in. Tänker då på min yngsta flicka som går runt till alla och säger: min mamma har slutat jöka :-)

2:dra dagen

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Åh vad jobbigt allt är. I förrgår fick jag en utmaning av min sambo. Han erbjöd mig 1500 kronor till gekås i Ullared (när jag ska dit 7 december) Egentligen var det inte så mycket pengarna som lockade utan att jag har tänkt att sluta för mina barns skull. Jag vill inte att dom ska ha em mamma som får lungcancer eller Kol. Jag vill uppleva mina barnbarn så därför är detta det enda alterbnativet. Om man då kan tjäna lite pengar på det så varför inte? Saken hör till den att min sambo och jag har egen ekonomi, därför känns det väldigt bra att få 1500 ocm jag lyckas sluta. Sen har jag tänkt att jag ska lägga undan pengarna jag hade tänkt köpa cigg för. Detta resulterar i att jag kan bränna 3000 spänn på Ullared. Men jäklar vad jobbigt det är nu. Jag brukar gå till ciggpaket och lukta ner i det, sen hålla en cigg i handen bara för att känna känslan. Då brukar suget gå över ett litet tag.

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se