anna_toves blogg

Nya tag

Igår rökte jag 7 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jag är på rätt sida igen! Rökfri hela dagen lång! Tjehoov! Jag tänker inte ens klaga på mig själv för de senaste dagarnas urspårning. Varje cigarett jag inte röker är en vinst. Sen har jag skaffat en gratis meter, som talar om hur många minuter, dagar, kronor, liv och cigaretter jag har sparat på att inte röka. Jag är uppe i 15 timmar utan cigaretter. Men fatta vad många gånger jag har ändrat sluta-röka tid de här senaste dagarna. Oj, säger jag. Jag creddar mig själv för att jag inte ger mig. Utan bara på det igen. Det är mycket ballt.

typiskt

Igår rökte jag 3 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Sur som en ättika på mig själv att jag ändå rökte en cigg i natt och en i morse när jag vaknade. För att jag inte kände mig själv väl nog för att faktiskt slänga paketet med de sista ynkliga ciggen i... Sur för att jag förhandlade bort logiken med att vara rökfri totalt. Ganska imponerande egentligen hur jag fick till det...

Mot friheten!

Igår rökte jag 10 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Det här är början på resan!

Idag har jag rökt 2 cigaretter för att känna efter hur det egentligen känns i min kropp när jag röker. Jag blir stressad, det är svårt att andas, hjärtat slår snabbare, jag blir yr. Det känns ganska meningslöst att röka och jag frågar mig själv, varför gör jag det här?

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se