zigge65s blogg

340 dagar, 340 dar, 340...?!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jaha. Tänkte jag skulle in och kolla hur aktiviteten är på sidan som hjälpte mig så mycket för (håll i er) snart ett år sedan! Ni tappra som äntligen bestämt er: Grattis! Bättre julklapp kan ni inte få. Inte era nära och kära heller!
Själv slipper du anpassa ditt liv efter giftpinnarna. Vad skönt det är att inte behöva planera rökpausen, t.ex. så att man hinner med en cigg mellan parkeringen och ingången, gå 5 minuter tidigare än alla andra och vänta in dem med en cigarett i käften. Så jobbigt det måste ha varit?!
De nära slipper ha en stinkbomb inpå livet. Det är först nu man förstår hur j-vla illa man luktat!! När någon arbetskamrat varit ute och blossat, kommer in och ställer sig bredvid en får man ju kväljningar. Vidrigt!
Med ett paket om dagen kan du nästa år dessutom kosta på familjen julklappar för dryga 18.000... Pengar du annars hade rökt upp.
Tag nu steget alla som funderat och tvekat. Det finns bara fördelar med att kasta bojan.
Kämpa på!
Kram Thomas

1 månad är avklarad!!!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Det här är ju inte så svårt! Själva suget är löjligt. Det är bara vanor och känslan av att någonting fattas. Kan det verkligen bara bero på Champix? Vad jag kan minnas av tidigare försök att sluta, mådde jag mycket sämre, hade mycket värre humörsvängningar, kallsvettig, irriterad och bara letade efter anledningar att få börja röka igen.
Igår var det en månad sedan sista blosset drogs och allt är bara gôtt!!!
Kämpa på kära vänner!
Kram Thomas

4 veckor

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Idag har det gått fyra veckor utan ett bloss! Det enda jag ångrar nu är att jag väntat så länge innan jag slutade. Vad har man väntat på? Antagligen ingenting.. Man har varit så nikotinförgiftad att man inte insett all skada man utsätter kroppen för.
Nu frågar alla: "Hur går det?" Vad faan svarar man på det? Man kanske har klöst sönder varenda tapet, skällt ut hela kvarteret, dunkat huvet blodigt mot väggen. Och man svarar: "Bra."
Och det stämmer ju! Så länge man inte rökt går det väl bra?
Ha en trevlig helg alla kämpande ex.nikotinister!!!
Kram på er alla

3 veckor

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Ja, herregud... Så rätt de hade. De som pratade om 3-veckorsabstinensen.
Som tur(?) var hade jag en släng av magsjuka i samband med 3-veckorsdagen (fredags), vilket gjorde mig - kanske - något mindre sugen. Men det räckte till. Jisses... MEN JAG TOG MIG IGENOM DET!!!
Var ute på lördagskvällen och spelade gitarr på ett 50-års kalas. Började vid 6-tiden och var färdig runt midnatt.

Me, Myself, I

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Thomas, 42år har rökat i nästan 30 av dessa. Bor tillsammans med sambo och två döttrar i Västergötland. En tredje dotter bor hos mamma.
Jobbar med kundsupport. Stora hobbyn är gitarrspel. Är ute och "trubadurar" en del tillsammans med en kompis. "Jag har sjungit på krogar och i parker" (Lundell). Skönt att dessa numera är rökfria!!

2 Veckor

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Visst är det märkligt? När man pratar med folk upptäcker man att ett stort antal av dessa är tidigare rökare som lyckats sluta. Och det slår aldrig fel - ALLA säger att det var så lätt, så lätt.
Är de från en annan planet, eller har de lyckats förtränga alla våndor som vi tycks genomleva som försöker sluta idag? Jag kommer klara av detta. Idag är det två veckor sedan mitt sista bloss och jag kommer minnas 11/1 '08 med glädje, men aldrig kommer jag säga till någon att det var utan ansträngning.
Kämpa på, loggers!
Kram Zigge

Idag är jag stark!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Dag 13
Idag är jag stark! INGENTING ska få mig att dra i mig den där skiten igen!
Tack alla ni som loggar. Det är nog den bästa nikotinersättning som finns. I alla fall nära... ;-)
Kram Zigge

Rökfri! (?)

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej!
12:e dagen utan cigaretter och jag lever fortfarande. Jag lever nog till och med mer idag än för två veckor sedan. Har märkt att jag inte hostar när jag vaknar. Tidigare har man omedelbart försökt "bedöva" detta med morgonens första cigarett. Och den tog man innan man knappt öppnat ögonen!

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se