Mjau84s blogg

Rökfri 1,5 år

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hej alla kämpar
Vill bara berätta att jag nu varit rökfri i 1,5 år. Jag lyckades sluta när jag blev gravid och det är jag så himla glad över. Det är underbart att vara rökfri. Stressen har minskat. Jag mår bättre, inte lika mycket förkyld. Jag flåsar inte som en hund. Jag lyckades sluta med hjälp av plåster, vill verkligen tipsa om de. Och sluta inte för tidigt för att ni tycker det är "dyrt". Kostar ju ett halvt paket cigg om dagen ungefär. Gå igenom alla stegen i programmet på paketet.

Jag kan ärligt säga att idag tänker jag ibland på cigg, men det går över nästan direkt. Jag vet att om jag tar en enda är jag fast igen. Det vet jag från alla de gånger man har lurat sig själv efter att man "slutat" röka och sen bara ska ta en. Det blir ju aldrig en. Och varför ska man ta en? Så jäkla onödigt.

Hoppas Ni klarar det nu, man måste bara hitta motivationen. För mig var det min dotter i magen.

Nu är jag inne på mitt 5e dygn = ) Detta ska jag klara

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Då går man in på dygn fem, denna dagen har varit svårast, alltså fredagen. Vaknade med ett jäkla humör och kände mig verkligen röksugen men det har gått. Bad karlen om en fotmassage om jag lyckades hålla mig o det peppade mig. Imorgon har jag klarat mig hela veckan så då blir det en helkropp ; ) och en god middag. Hur går det för er andra, hör inget ifrån er????

Andra dygnet

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Nu har jag passerat andra dygnet som rökfri. Det går bra men jag saknar mina cigg ibland, som nu när jag ska gå sista rundan med hunden, känns helt meningslöst när man inte får röka, är inte roligt att vara ute känns det som. Men känns underbart att inte lukta rök. Min granne skulle sluta samtidigt men det höll inte ens en halv dag för henne, hon ringde vid lunch i måndags för "att höra hur det gick?", ville väl se om jag misslyckts o hade cigg för hon hade handlat sen så fort hon gick utanför dörren. Jag skulle så gärna vilja att hon försökte någon gång, men hon gör aldrig ett uppriktigt försök, så hade man kunnat stödja varandra.
En annan sak som jag har märkt, jag är så jävla trött hela tiden, har sovit två gånger idag, sen jag gick upp halv 12!!!
Nu är det dags för bingen igen, imorgon är det dag tre, den säger alla att den brukar vara jobbig.
Hur går det för er andra? Berätta gärna

Första Dygnet avklarat

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Nu har jag klarat mitt första dygn utan ciggen, har använt mig av plåster som jag tycker hjälper en bra. Blir himla sugen ibland, mest efter att man har ätit något eller är ute med hunden. Har även kännt mig ganska omotiverad till allt idag, men känns lite bättre nu på kvällen. Upptäckte den första positiva saken redan igår natt efter ett par timmar. Hade vaknat och var uppe en stund vid datorn, och när jag skulle gå och lägga mig så slapp jag borsta tänderna igen och tvätta händerna för att få bort röklukten och förpesta min sambo.Så skönt det var.
Har kännt mig väldigt slemmig i halsen idag, men annars går det fakiskt bra, brukar gå bra dem första dagarna och jag är mycket mer jämn i mitt humör fast jag har nog fräst till ett par gånger. Märkte direkt när jag hade duschat och glömt sätta på mig plåstret igen att det inte var så lätt då, så en eloge till er som inte använder hjälpmedel.
Kramar Sara

Nu var man här igen

Igår rökte jag 10 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Nu är jag tillbaka här igen och ska ta nya tag. Började röka under våren igen 2008 och har slutade och började fram och tillbaka, sen i somras har jag rökt konstant. Har försökt hitta tillbaka till denna sida några gånger men inte lyckats och det är jag glad över att jag gjorde nu.
Gick upp för en timme sedan efter att jag legat och kliat sönder mina ben ännu en natt, satte mig vid datorn och tog en macka då jag var hungrig, gud vad många gånger jag tänkt att jag ska röka sen jag åt upp den men kommer på att jag slutat.

Jag vill sluta för att:
Jag vill inte dö pga ciggen
Jag vill inte ha ont i min lunga
Jag vill få ett bättre humör, jag blir snäll när jag slutar röka
Jag vill spara alla dessa pengar som man lägger på att röka
Jag vill bli med BARN

Då påbörjars vecka 4

Igår rökte jag inte och snusade 4 prillor.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jaha, blev paff när jag kom in här efter varit borta ett tag att detta är min rökfria dag nummer 21, det låter mycket. Jag var tvungen att ta en paus härifrån för jag tänkte mer på cigg när jag satt här och alla snackade rökning. Fast jag har fuskat 3 ggr hittills. 8 cigg har jag rökt sen jag slutade, den sista tog jag i fredags efter att min hund nästan blev dödad av en 55 kg rottweiler. Då tände kompisen en cigg o jag sa bara ge hit en med gråten i halsen, men den var inte så god.

I måndags så rökte jag

Igår rökte jag inte och snusade 2 prillor.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

I måndags när jag träffade min väninna så tog det ungefär 2 min innan jag rökte, hade suttit o längtat på tåget efter den där hemska ciggen. Det smakade inte så gott men inte heller illa. den var inte lika härlig som jag hade tänkt mig. Under dagens lopp rökte jag väl 5 st när vi var i burlöv, men efter det har jag inte rökt igen. Det som händer i burlöv stannar i burlöv = )
Fast det känns som att jag går och väntar på att få röka igen hela tiden. Imorgon kommer hon kanske och hälsar på mig igen.

morgondagen

Igår rökte jag inte och snusade 4 prillor.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Imorgon så ska jag träffa en gammal tjejkompis som jag inte sett på ett år, vi har även bott ihop och har hur många minnen ihop som helst, saken är bara att hon röker förtfarande och jag kan nästan säga till 90% att om hon bjuder på en cigg imorgon så kommer jag att ta emot den. Ska iaf inte gå o köpa några egna.
Men om jag tar den där ciggen, har jag pajjat allting då? Har klarat mig i en vecka nu ju. Är det ngn som har fuskat lite och sen klarat av att fortsätta?

Apotekets slutarökalinje 2

Igår rökte jag inte och snusade 1 prillor.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Ringde själv upp slutaröka linjen till sist, och dem bad så jättemkt om ursälkt, hon visste inte varför ingen hade ringt för det stod i deras dator att dem skulle göra det, men det är ju mänskligt att fela, tur bara att det inte var någon som verkligen behövde det där samtalet.

Apotekets slutarökalinje

Igår rökte jag inte och snusade 1 prillor.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Idag kl 13 så skulle dem ifrån apotekets slutaröka linje ringa hade vi bestämt, men icke sa nicke. Det tycker jag är dåligt, en motivation denna veckan har varit just detta samtalet, att få kunna säga att man har klarat det så här långt. Har någon annan någon erfarenhet av dem??

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se