oktober 2018

Hjälp!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Jag mår så fruktansvärt dåligt i dag. Ledsen,trött. Har varit utan cig i 13 dagar,är det inte meningen att det ska bli lättare,inte svårare?

863 dagar

Humör nu: Mycket bra.

Ja, här sitter jag en himla massa dagar efter rökstoppet och bara njuter! Kan ibland undra hur ett bloss skulle smaka men jag tror det skulle kännas väldigt äckligt! Finns inte på kartan att jag skulle göra allvar av den tanken för här gäller nu som tidigare nolltolerans.
Har sparat en massa pengar på rökstoppet och senaste investeringen är en ljuvlig liten valp. Mycket bättre än giftpinnar.
Kramar till alla och en extra till mina vänner här ❤️

skönt

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej det är nu 4 månader sen jag slutade röka och, det känns underbart. Jag mår mycket bättre har inte tabletterna champix mer har ej haft dem på lite över en månad. Så det känns bra. Jag är stolt över mig själv. Ha en bra dag

Absitensbesvär

Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Hej, allihopa! Jag mår skit psykiskt. Jag har varit rökfri i 37 dagar. Men abstinensbesvären är så jobbiga... Jag har svårt att andas ibland och känner mig så himla ledsen från ingenstans? Säg att det någon som har varit med om samma sak!? Jag känner mig så ensam i det här. Jag vill inte röka men samtidigt vem vill ha ångest och oro?? Mvh Bella

Tio bakslag

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jag slutade röka tvärt i bali den 14 juli 2018. (Rökte ca ett paket om dagen då) avvänjningstiden var bland det värsta jag varit med om, men efter ca 3 veckor började det bli bättre. Efter det hade jag ett svårt sug ungefär en gång per vecka. Sen gick det ungefär 2 veckor utan att jag knappt tänkte på det. Jag kände mig äntligen FRI. Jag skulle aldrig över min döda kropp röra en cigarett igen. Men sen helt plötsligt, den 15 september 2018, så fick jag världens humörsvängning och sprang och tog några bloss. Jag tyckte det kändes så onödigt och larvigt på något sätt, så jag såg det som ett bevis på att jag tagit rätt beslut att sluta. Sedan dess har jag varit ett känslomässigt vrak (kanske pga andra anledningar än cigaretterna också men är olik mig själv i humöret) och har fallit tillbaka ca 10 gånger sedan dess. Det är som att en demon bara tar över mig och så hetsröker jag medans jag hinkar vin, och känner mig så "lättad och levande" men vaknar upp nästa dag med VÄRLDENS ångest och skuldkänslor. Vad händer med mig?! Vill bara bli helt fri.

Visst stinker stinkpinnar

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Med mitt luktsinne som har återuppstått från det döda så känner man verkligen cigarettrök från enorma avstånd. Är det så en som aldrig rökt har upplevt det eller är man hyperkänslig nu när luktsinnet just kommit tillbaka? För om det är så här förstår jag inte hur folk har stått ut med rökare (och det har de väl kanske inte), eftersom det luktar så starkt och på så långa avstånd. Och står någon 5meter bort ungefär och blossar så känns det nästan som att man själv röker när man andas in den passiva röken.
När jag rökte, och vid tidigare rökstopp hade jag såklart tyckt det var underbart att andas in andras rök. Det spelade ingen roll hur lång eller kort tid det hade gått, jag tyckte cigaretterna luktade bra, jag blev sugen på en. Den här gången med vaping är det helt annorlunda. Det kände jag redan när jag stegade in vaping, cigaretterna är äckliga. När jag känner cigarettrök nu så luktar det bara illa, att andas in andras rök är otrevligt. Och jag läste de som skrev om vaping, att de när det gått en månad eller två tagit en cigarett pga nyfikenhet eller så, och försökt röka men att de klarat max en eller två bloss och sedan slängt cigaretten, då visste de att de inte kommer att röka igen.

229000 cigaretter

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Here we go again..... 42 år x 15 x 365 = 229000 cigaretter - undrar hur f.. jag kunde göra det ????? Var rökfri i ett par år nyligen men föll tillbaka
Nu är motivationen i topp - ekonomin i botten och hälsan inte bra (låter konstigt från lungorna när jag ska sova)
I alla fall -- ingen cig på 2 dagar - jag har gjort avtal med min fru om att jag säger till när suget kommer och att vi hitter på saker att göra i stället för att röka - gå, läsa, städa eller helt enkelt sex - oavsett vilket leder det bort fokus från cig och fler saker hjälper på konditionen också

4 år utan tobak!

Humör nu: Mycket bra.

Eller 1461 dagar som räknaren säger.

Var tappra alla ni som nu kämpar. Det är genomförbart även för den värste rökaren.

Kram från Norna.

Hjälp

Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Peppa mig,snälla! Har inte rökt på fyra dagar,stort för mig,men är så sugen. Måste klara av att sluta röka,behöver pep

44 dagar

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

44 dagar idag!
Träningen och löpningen går super.
Inte mått illa en enda dag sen jag slutade röka, inget nackbesvär som jag hade innan.
Är förkyld första gången efter jag slutat röka och känner inte alls att jag är lika "sjuk" som när jag rökte , mindre hosta och mår bättre trots förkylning :)
Känner fortfarande lite rökig då och då, ibland mer ibland mindre... undrar när det blir mindre markant ?

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se