Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

maj 2017

Efter 4 veckor fortfarande nikotinfri

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Det har nu gått 4 veckor sedan jag slutade röka och tycker fortfarande att det gått mycket lättare än jag trott.Jag vet också att det kommer andra tider och att faran inte är över men jag kan säga så mycket som att
händer inget dramatiskt på känslosidan kommer jag inte att börja igen. Väntar också på någon form av halsinfektion vilket alla säger ska komma men den tiden den sorgen. Har inte använt något hjälpmedel mer än halstabletter. Den enda gång jag känner mig röksugen är när jag är hungrig för då rökte man ju lite extra för att dämpa den känslan men annars mycket lite nikotinsug. Brukar då ta mina halstabletter som jag alltid har med mig annars lite melon, en banan eller något som sysselsätter munnen en liten stund tills känslan är över. Jag försöker undvika sådant som man eventuellt går upp i vikt med. Måste nog vara motivationen som gör att jag upplever det hittills som relativt enkelt att sluta röka.

Inte kåt längre efter att ha slutat röka?

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Har inte rökt på ca 30 dagar, har inte speciellt stort sug, lite grann då och då men helt klart hanterbart.
I alla fall, som titeln lyder känner jag mig helt asexuell, är inte sugen på att ha sex, att träffa tjejer, när jag rökte brukade jag onanera flera gånger om dagen, nu inte ens 2 gånger i veckan.

Jag kan fortfarande få stånd och orgasm osv, men grejen är att jag har exakt 0 lust?
Hände exakt samma sak förra gången jag slutade röka, sen när jag började röka igen kom kåtheten tillbaka som blixt från klar himmel.

Har hört att det ska bli tvärtom, att man ska bli mer kåt av att sluta röka? Vad fan är det med mig? Någon som har haft samma problem? Har jag förstört mig såpass mycket av cigaretter att jag kommer vara såhär livet ut? Kommer kåtheten tillbaka om jag väntar tillräckligt länge?
Sorry för tusen frågor men detta är jobbigt.. Är mellan 20-25 år om det spelar någon roll.

Beslut

Igår rökte jag 12 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Rökt min sista cigarett.....igen. Trött på mig själv för att jag har så svårt att bestämma mig. Längesen jag köpte hem nikotintuggummi och det känns som det enda jag tänker på är att sluta röka. Innerst inne vet jag att jag måste ta tag i rökningen för att må bättre efter 30 års bolmande, usch va många år. Måste våga ta steget. Kanske en bra början att skriva av mig här. Läser här och inspireras av alla er som delar med sig.

Vill verkligen sluta

Igår rökte jag 3 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Jag bestämde mig för att sluta röka för 5 veckor sen. Jag klarade 5 dagar men minskade rökningen från 20 cigg till max 3. Jag mår lite dåligt över att jag inte klarar att sluta, jag är motiverad men....jag har 2 cigg kvar som jag tänkte röka imorgon och har lovat mig själv att inte köpa mer. Jag vill verkligen sluta!

1 Månad nu..!

Humör nu: Mycket bra.

För en månad sedan slutade jag röka. Det känns härligt att betrakta sig som icke rökare. Men det har inte varit så lätt varje dag. Trots allt så överväger det positiva med att skippa ciggen överlägset. Har dock fortfarande kvar vissa abstinens besvär. Kan känna tomhets känsla och ett visst mönster av depression. Nåja, det blir väl bättre ju längre fram jag kommer. Jag återkommer längre fram igen. Ha det fint alla Ni hjältar där ute.

will someone write my paper for me

Igår rökte jag 16 cigarretter.

write me paper

write an essay for me

Igår rökte jag 17 cigarretter.

teen homework help

Snart 1,5år

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej Sluta-Röka-Loggen,

Jag vill lämna ett litet meddelande om att jag nu inte rökt sedan den där juldagen för snart ett och ett halvt år sedan. I början var jag inne här och läste jämt men nu har jag inte längre behovet.

Jag skriver en liten logg här ändå, kanske peppar det någon? :)

Det är så skönt att kunna säga att jag inte saknar ciggaretterna och hade jag vetat att det (faktiskt) skulle vara så lätt och bra att leva utan ciggen så hade jag slutat för länge sedan.. Det var ju trots allt 10år som jag rökte, med lite pauser då och då.

Mest skönt är det att slippa ångesten av att "jag borde inte röka", den låg i bakhuvudet hela tiden när jag rökte och kom fram extra mycket när jag hostade, när jag tränade, när jag var med familjen, när jag rökte framför barn, när jag hade ont i halsen.. ja ush.

Nu som icke-rökare är jag extra stolt över mig själv!!

9:e dagen!

9:e rökfria dagen idag, Haft väldig abstinens men på något vis stått emot dessa dagar. Vill så gärna få vara rökfri nu och på riktigt få kalla mig exrökare. Äter Champix och hade definitivt inte klarat det annars. Är dock inne på min 4:e kur i ordningen. Hoppas så innerligt på mig själv denna gång. Fantastiskt härligt att läsa era inlägg om både hur kämpigt det är (känner så väl igen mig) samt hur underbart det är att vara rökfri, det peppar!

9:e dagen!

9:e rökfria dagen idag, Haft väldig abstinens men på något vis stått emot dessa dagar. Vill så gärna få vara rökfri nu och på riktigt få kalla mig exrökare. Äter Champix och hade definitivt inte klarat det annars. Är dock inne på min 4:e kur i ordningen. Hoppas så innerligt på mig själv denna gång. Fantastiskt härligt att läsa era inlägg om både hur kämpigt det är (känner så väl igen mig) samt hur underbart det är att vara rökfri, det peppar!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se