Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

januari 2017

Ojdå 50+!!!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Nu tror jag dagarna smiter förbi fort här o tåget tuffar på ... min lila vagn med guldkant och vita dukar på lunchplatsen har fått sällskap av lila värmeljusstake med guldvärmeljus. Det doftar gott - lavendel. Åh vad alla kämpar på väl och skriver dag för dag!

Just nu har jag haft fullt sjå med att hålla hjärnan (tankarna) i styr inför anställningsintervjuer. Jag hoppas på det bästa o får potentiellt ett önskat besked imorgon på en tjänst. En tjänst som jag tror på!!

17 dagar

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Har efter massor med år av rökande gjort stopp. Så överraskad över att det funkat och går bra. Använder tuggtobak och nu börjar jag få dåligt samvete över just tuggtobak. Vilken väg har ni tagit ut ur cigarettrökandet?

70 dagar!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Big day today! Firar 70 dagar, alltså 10 veckor nikotinfri! :)

Idag är en bra dag. Jag har promenerat o tränat o nu är det rätt skönt att bara ligga o vila o ta det lugnt. Igår var inte lika bra... Då var jag hemma hela dan, trött o inaktiv o med tankar på att gå o köpa ett paket cigg för att det kändes så hopplöst...

Men det gjorde jag alltså inte o det är jag såklart extremt glad för nu.

Jag ska fortsätta att göra saker som är bra för mig o som jag mår bra av :)

Jag är så sjukligt trött

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Hjälp! Jag är såååå trött! Igår var jag ledig och låg mer eller mindre hela dagen i soffan. Idag är 4e dagen HELT utan cigaretter. Jag tjuvrökt ett par då och då sen nyår. Mått väldigt illa mellan varven men nu är det denna bedövande trötthet! Jag står inte ut! När går det över? Beror det på rökstopp eller är jag sjuk? Vaknade pigg, men efter nån timme lockar soffan igen. Hjälp! Jag börjar bli rädd för den här tröttheten.tänk om det aldrig går över.

Nikotinsuget är noll. Har absolut ingen lust att ta en cigg. Kommer ett sug så har jag lätt för att avstyra mig själv till att köpa cigg. Allt,utom tröttheten går bra. Bara jag slutar vara så här jävla supertrött så kommer jag må bättre än någonsin

5 Rökfria år !

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Stolta och glada över 5 rökfria år ,Maken 2 och ett halvt år rökfritt nu :) .Vi båda rökte ca 40-45 år och har lyckats dra oss ur helvetet nikotin .En känsla av seger och livslust :) VI KLARADE DET ! Vi rökte för ca 3000 kr i månaden ,dom pengarna spenderar vi på resor med våran numera husbil .Ett nytt liv med livslust och glädje och mera energi har vi fått .Kunde vi inbitna rökare sluta så kan alla ,man måste bara ha bestämt sig ! Läs loggar ,peppa varandra,va starka det går att strypa nikotinspökert för gott .Stor kram till er alla därute i etern / bonilla

Snart en vecka!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Känns helt ofattbart att jag fortfarande håller upp, är så nöjd. Försöker hela tiden att peppa mig själv och se till att ha någon sysselsättning. Att ha goda vanor och inte dippa i blodsocker är också viktigt så det gäller att planera löpande för bra mat.
Må så gott allihopa! :-)

Det går väldigt bra...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

och det känns som att jag nog har slutat för gott den här gången. Jag vet att det är alldeles för tidigt att "ropa hej" ännu, men det känns väldigt bra. Passerade 8 veckor igår och snart är det alltså 2 månader.
Jag äter fortfarande mycket och unnar mig en del godis, men jag har låtit det vara ok nu för ett tag framöver. Byxorna är trånga men jag ska ta tag i maten/kosthållningen och godisätandet inom den närmsta framtiden och se till att träningen blir mer kontinuerlig. Har i alla fall anmält mig till en Yoga-kurs på 15 veckor, så det är ju en start i alla fall. Jag väger mig aldrig så har ingen koll på kilona utan jag går helt och hållet på hur jag känner mig och hur kläderna sitter och tanken är ju att inte behöva gå upp i klädstorlek, så klart.
Har påbörjat boken "Äntligen ickerökare" igen. Läste den för något år sedan men då hade den ingen effekt. Den här gången lyckas den dock "twista" mina tankar ordentligt, på ett bra sätt. Men tyvärr är den lite långrandig och tråkig så jag får ofta gå tillbaka och läsa om, vilket kanske är bra i och för sig.
Kämpa på alla duktiga, med både rökstopp och vikt!
Kram på Er

4 veckor

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Då har man passerat ännu en hållplats på min resa,4 v :)
Tåget tuffar på i fin fart tycker jag! Min vagn är nu full i väldoftande liljekonvaljer. Redan på onsdag kommer en ny hållplats 1månad!

Åh va duktiga ni är å kämpar!!
Kram

VI SOM VILL GÅ NER I VIKT TROTS RÖKSTOPP

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Det här kan bli vår viktiga viktminskningstråd.

Alla vi som slutat röka eller ska sluta och som oroar sig för vikten kan skriva här. Vi ska peppa varandra, låta var och en välja vilket sätt man kan gå ner på själv (alla sätt är tillåtna, vårt gemensamma mål är viktminskning).

Vi väger oss på onsdagar, vill du inte sätta ut din startvikt så behöver du inte det men googla på BMI och skriv hur många kilo du vill ner eller att du vill undvika gå upp i vikt samt hur du vill göra för att gå ner i vikt.

Vi kan skriva hur ofta vi vill vad vi tränat, vad vi ätit och hur vi mår. Blir någon sugen på godis och dylikt och känner att de inte kan unna sig det så skriv..

Vi vill alla hjälpas åt :)

Ska nåt tilläggas här så säg till så lägger jag till.

Nu ska vi krympa kläder och lukta gott inför beach 2017

Haka på!

344

Igår rökte jag inte.
Nikotinsug nu: Inget.

344 dagar - ettårsdagen närmar sig med stormsteg. Jag har den senaste veckan eller så känt av ett större röksug än på länge. Röksug, fortfarande inget nikotinsug. Kanske är det för att jag i någon liten del av mig öppnade upp fönstret att jag efter ett år skulle kunna ta en (en!) tjuvcig?

Jag tror inte längre på det. En cigarett kommer inte ge mig något, den kommer bara smaka illa. Tre cigaretter kan kanske få det att bli gott igen men då kommer jag även vara fast igen. Jag måste sätta upp ett nytt mål. Suger kan jag hantera med ett sikte, utan riktning är jag rädd att trilla dit igen.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se