Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

december 2016

Rökfria tåget 2017 - ohoj ohoj från andra sidan perrongen

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Rökfria tåget 2017 har rullat in på perrongen mittemot där rökfria tåget 2016 stannade. Juntro - som blir konduktören för rökfria tåget 2017 hälsar alla välkomna! Har du varit en av medresenärerna på rökfria tåget 2016 är det viktigt att du bordar det rökfria tåget 2017 om du inte är helt mentalt säker på att låta bli användandet av nikotinet.

Har du inte varit medresenär på rökfria tåget 2016 men vill kliva på årets rökfria tåg är du extra starkt välkommen på en resa utan dess like! Det är en resa över berg och dal, i ljus och i mörker, i värme och i kyla. Det är en resa med stormar i tankevärlden (mentala stormar) där vi sannolikt tappar resenärer på vägen , där vi sannolikt får hurra lika högt när de kommer tillbaka och då vi skapar nya vänskapsrelationer, lär oss om allt möjligt som har med rökfritt liv men även annat vi delar i livet att göra.

Några kommer att ramla av tåget - de säkrade inte sin vagn tillräckligt hårt. Det är bara okej att vara medresenär om vi är rökfria. Faller vi är rekommendationerna att resa sig upp så fort som möjligt, borsta av dammet, rengöra fasaden och den mentala tankevärlden och springa/rulla ikapp det tuffande tåget snarast möjligt - det blir svårare och tuffare ju längre det dröjer innan du lyckas koppla på din kupé på tåget igen. Men GE ALDRIG UPP!!!

Tåget 2016 startades som sagt med Lotta som lokförare, Roxy som eldare, PEB som konduktör. Många fanns med på resan. Gesine var konduktör på tåget 2015 - hängde med ett tag in på hösten 2016. Många är de som kommit och gått och det finns de som hälsar på då och då och vi blir så glada när vi ser dem.

Regler är bra!! Det rökfria tåget 2017 rullar igång med samma regler som fanns på det rökfria tåget 2016:
- Vi röker och snusar inte detta år. Vad som händer sedan vet vi inte, det är tillräckligt stressigt att ta beslutet och genomföra slutarökarprocessen.

2016 Tåget är framme

Humör nu: Mycket bra.

Så mina vänner nu är det dags, det snus och rökfria tåget 2016 går i mål. Dammet från de sista kurvorna lämnar vi bakom oss och vi rullar in mot perrongen. Vilket år vi har haft, vi har upplevt mycket sol, regn, hetta, is, snö, vinter, vår, sommar, höga berg, djupa dalar, mentala stormar, avsked av medresenärer, återkomster, nya vänner, mat och dryck, nyfödda barn, hundvalpar, lycka men tyvärr också besvikelse och hårda landningar.

Detta mina vänner är slutstationen för det rökfria tåget 2016. Resenärer som fortfarande inte är mentalt säkra på låta bli att använda nikotin ombedes att borda det rökfria tåget 2017 på andra sidan perrongen. Det blåa loket(Norna ville ha det så) kommer att rangeras om till för det nya tåget.

Vi startade tåget 2016 med Lotta som lokförare, Roxy som eldare och mig som konduktör. Vi hade massa trevliga människor på tåget med individuella vagnar. Gesine, konduktör 2015, åkte med utan vagn tills hon av personliga skäl hoppade av i början på hösten. - Gesine min vän, vi saknar dig, hoppas allt går bra.
Det finns en massa andra namn som numera inte är aktiva längre som jag tänker på Trilla, Minimal, Britt, Norna, Cignot, Åsa, Jessica, Annie, KlaraElvira, Endagitaget. Jag har helt säkert glömt flera, förlåt får det.

Tåget är givetvis en fantasi, men en posistiv sådan som lever av att vi alla hjälper till. Det behövs positiva ting när man tar på sig uppgiften att sluta röka! Ni alla som loggar här är en del av detta.

Reglerna för det snus och rökfria tåget är enkla:
• Vi röker och snusar inte detta år. Vad som händer sedan vet vi inte, det är tillräckligt stressigt att verkligen ta beslutet och genomföra att sluta röka processen.
• Den som röker innan vi går i mål trillar av tåget, och får springa för att komma ifatt. Det gör jävligt ont att trilla av tåget.

Dag 98

Imorgon är det alltså ett nytt år.
Nya erfarenheter, vinster och en stor hög misslyckanden väntar :)
Men till skillnad från alla andra år inleds detta utan cigg och utan snus!
Jag tror ändå att detta mindre helvete har gett mig mycket tillbak, jag känner mig som en bättre version av mig själv som klarar allt för i övermorgon är det 100dagar!:D

Och till alla er där ute.. nu är bäst och otroligt starka! :D
Och gör er och mig en tjänst missunna er inte en cigg ikväll för ni kommer ångra er!:p

Gott nytt år allihopa!

Snart 2017

Humör nu: Mycket bra.

Önskar er alla ett Gott Nytt År! Själv fortsätter jag den rökfria resan och nu är det 194 dagar sen jag tog mitt sista bloss. Tänker fortfarande på cigaretter ibland men tanken försvinner lika fort som den kommer!
Kramisar till alla därute! ❤️

Tjugonde dygnet

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

GOTT SLUT På 2016!!!

Tjugonde dygnet rökfritt pågår - Tjugonde dygnet som icke-rökare.
Jag är hostigare nu igen och funderar på om det är kroppen som rensar systemet, flimmerhår som växer ut, eller om jag är förkyld. Upplever inte att det är slemhosta på samma sätt som när jag rökte. Det finns i vilket fall ingen orsak till varför jag skulle röka igen. Jo, men lukter: jag undrar om någon annan i tredje veckan upplevt att omgivningen luktar aska typ, trots att det inte finns någon aska i närheten?

Det är som sagt till sist nyårsafton och igår fick vi hem vår nya soffa och soffbord och matta. Dessutom kunde vi hämta ut våra nya ringar (vi uppdaterade förlovnings/vigselringarna). Förlovningsringarna var klara så vi hämtade ut dem. Vigselringen kommer till veckan. Jag hade vuxit ur mina gamla ringar. Igår hade jag fullt upp med sådant som tog upp tankevärlden men stundtals även triggade nikototintankarna. Men tog mig igenom utan att flippa ur (vi satte ihop soffan själv, jag och ... inte maken ... han gav upp ... utan SONEN på 14 bast *stolt*). Nu saknades det ändå en del av soffan, men den är ändå ihopsatt och vi får invänta den del som saknas (vi vet inte om den är inne på lagret på butiken eller om det är en leveransmiss än).

Vad har idag att bjuda på då? Idag har att bjuda på, en lugn kväll tror jag där jag kommer att följa nyårsfirandet på någon av tv-kanalerna. Ingenting som är planerat egentligen. Jag skriver säkerligen ett till inlägg ikväll.

Just nu har jag 19dagar, 12 timmar och 56 minuter rökfritt, sparat 1016 kronor, jag har inte rökt 390 cigaretter, jag har vunnit 2 dygn, 23 timmar och 38 minuter i förväntad livstid och jag har inte inhalerat 3907 mg CO.
kramar

Gott Nytt År!!!

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Det nya året börjar snart, man kan göra precis vad man vill och få året så som man vill ha det!!

Det är bara än själv som är ansvarig i slutet,,, både för sina handlingar och konsekvenser av dessa.

Don*t give up what you want most
for what you want now

Tänk på det när ni firar in nya året inatt :-)

dag 6

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

god morgon alla tappra. vart ska man börja....
sov 0 föregående natt och gårdagen var långt ifrån kul. det enda positiva jag kan se nu är att jag inte rökte.

vill inte skrämma folk men detta är nog det tuffaste jag varit med om, skulle inte göra om det, helt sjukt hur dåligt man kan må utan att vara sjuk. fy fan. aldrig mer nikotin.

till det positiva, börjar närma mig en vecka nikotin fri, fantastiskt. kan knappt tro det själv.
tror och hoppas den värsta stadiet av abstinens har passerat, sov några timmar i natt, tack o lov.
allt börjar kännas lite lättare.

ska sätta mig ner och jobba med framtiden, målbildsträning, stress och annat som kan hindra en nikotin fri framtid.

gott nytt år och kämpa på

Hallo 2dagar kvar!!

Igår rökte jag 5 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra.

Halloj alla kämpar! Har en tid följt er här å jösses va duktiga ni ä!!
Ni är sånna förebilder och man blir så himla motiverad av era inlägg :) på söndag blir jag med på er resa på allvar. Har försökt sluta ett par gånger men nu känns det som jag har rökt klart! Det smakar Lixom inte längre och all dret man drar ner nä fy usch. Denna gången har jag skaffat mig en ringa till kompis om ja behöver spy lite över livet samt handlat plåster å sugisar men det bästa är att min motivation den här gången är tusen gånger så stark för nu ska jag klara detta.
Det är inte svårt att sluta röka,det svåra är att inte börja igen;) ska ta hjälp av loggen här för då blir man peppad som få. Har följt vissa av er sedan i somras,så hade jag haft lite bättre karaktär då så hade jag varit tant grön i hasorna! Hoppas nu på att hitta en ny kämparkompis som man kan trigga o pusha! Ikväll ska jag ta några glas vin o röka,imöra blir det nyårsmiddag och alkoholfritt och på söndag börjar min största resa! Kämpa på ni rökfria och ha ett gott nytt år :)

Över förväntan

Igår rökte jag 4 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra.

Nu är det inte långt kvar av år 2016 innan vi får
ringa in 2017
Vet inte vad man kan vänta sig av det nya året
men det kommer att bli många utmaningar so
man ska försöka klara Inte bara att jag ska sluta
röka även annat som man kommer att få jobba
med Men jag gillar läget nu när jag bestämt mig
Sista Januari blir den dag jag hoppas att jag kan
ändra mina vanor till det bättre

Önskar er alla här
GOTT NYTT ÅR!!!!

Året rusar mot slutet

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Ja det är precis vad det gör. Och nu fyller man upp den tiden som man rökte med massor av annat...ja hur hann man att röka...fattar det inte.
Som sagt nu är detta året till ända & vilket slut...jag är rökfri =) & jag har fått nya underbara vänner här inne som jag saknar när jag inte är här hahaha.
Jag åker gärna med på erat tåg 2017 även om jag inte visar mig dagligen för det är inte fullt än va?? =))

Vill önska er ett riktigt Gott Nytt År allihop och nu är det plattan i mattan mot 2017 =)

Många Kramar fr Julängeln

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se