Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

november 2016

Lycklig nu?

Det har varit en hel del inlägg här den sista tiden som har handlat om att ge upp och att glädjen har försvunnit. Som vi alla vet så är det inte lätt att sluta, även om det fysiska nikotinbehovet är borta så tar det tid för psyket att ställa om sig. Tyvärr ibland lång tid, jag är nu över 400 dagar men jag tänker fortfarande ibland (men bara ibland) på att röka. För mig har det sedan länge inte med nikotin att göra, det är bara hjärnan som spökar.

Är det så att man blir glad av att inte röka? Nej, det funkar inte så. När vi slutar så tar vi bort något (om än ett gift) som vi är vana vid. Det uppstår ett tomrum. Därför gäller det, tror jag, att hitta något annat att bli glad över men det kommer inte automatiskt av sig själv. Man behöver inte bestämma sig direkt, bara processen att tänka på hur man skall belöna sig kan hjälpa. Jag funderar fortfarande, vad jag vet är att min numera större hundvalp gör mig glad. Dags för kvällspromenad.

Ännu en rökfri dag..

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Ny uppdatering..
128 rökfria dagar
har inte rökt 2454 cigg
sparat 7749 kronor
Känner mig rik och har fått bättre livs kvalite helt enkelt.Är så himla tacksam över varje dag som jag får vara
frisk och kry.Önskar även att ni också mår bra här inne.
Styrke kramar kommer här till er alla.
En dag i taget..

Sista plåstret

Igår rökte jag 2 cigarretter.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Har sista plåstret på armen nu och 17 mil till närmsta apotek....visst internet finn ju :) Ska försöka klara mig med 1 mg nikotinsparyen :) OCH min vilja...måste stärka viljaneller viljan har jag ju men får blockera min hjärna som säger till mig jag är röksugen :O

Alltså detta med att vara icke rökare

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Alltså detta med att vara icke rökare gör ju att vissa saker och ting känns lite fattigare, som detta med kaffe, smakar inte ett skit utan cigg, ta en öl, stört löjligt, funkar inte utan tobak, grogg? icke, stå och hänga på stan och invänta att lilla hustrun ska komma ut från affären, va fan ska jag göra av händerna nånstans utan en cigg, för att inte tala om hur underligt saker och ting luktar numera som t.ex. duschschampo, en doft av nåt parfymerat, behöver ju nästan nysa varje gång jag duschar, var inga bekymmer förr, smakerna som har börjat dyka upp här och var som jag måste lära mig att känna igen, lättare förr, det var bara på med mer salt och chili så var smaksensationen klar.
Den underbara panikkänslan när man vaknade och upptäckte att man var utan cigg eller tobak, det fick en att vakna till och börja rota igenom askopparna om det möjligen fanns nån liten jävla fimp som var rökbar med cirka 2—3 bloss kvar så att man orkade ta sig till bensinmacken och köpa röka, det var väl vad man skulle kunna kalla morgonens energikick.
För att inte tala om vadhållningen på om man skulle hosta upp en brun slemklump eller om den var genomskinlig eller om man skulle få brända fingertoppar när man rökte cigg utan filter, eller när det gällde att röka ner den filterlösa ciggen så långt det bara gick utan att bränna läppen av sig, ack ja , dessa små harmlösa upptåg är nåt jag inte kommer att sakna.

I Want To Break Free

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Inte för att jag räknar men klockan 11.00 i dag är det 17 dygn utan cigg. Och hur har den resan varit? Mentalt plågsam men troligen inte värre än en liten förkylning - Det sitter ju i skallen. Hjärnan vill ju ha nervgiftet så att den kan domna bort i sitt töcken av "hittepå" endorfin. Det får bli en tid till i fosterställning och frustration. Jag har tur med omgivningen och får uppföra mig hur tokigt som helst... och jag ger blanka den i vad folk tycker och tänker när jag beklagar mig över hur illa jag mår... Gammal kärlek (till rökningen då) släpper ju inte så fort. Jag har slutat många gånger och hållit mig från rökningen i månader innan jag fallit dit igen. Inte för att det är gott eller att jag ens behöver det - Det är bara det att gammal kärlek rostar... långsamt.
Mår bra nu och är taggad - Men måste bli av med kärleken till mina cigg... Snabblosset i regnet. Morgonblosset i mörkret. Förmiddagsblosset ensam på trottoaren... Nu räcker det jag säger upp den "kärleken" här och nu!

I want to break free
I want to break free
I want to break free from your lies
You're so self satisfied I don't need you
I've got to break free
God knows, God knows I want to break free.

Oooops I did it again

Igår rökte jag 2 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt.

så jag var inte så stark igår, dumma mej....gick till grannen ochj låna 4 cigg, rökte 2 av dom grrr, lämnade de resterande 2 hemma nu när jag åkte till jobbet, tror jag slänger dom när jag kommer hem, nä jag ska inte tro...jag SKA slänga dom, det här går inte...jmenar det här att tillåta mig att röka, förbaskat också.
Jag kan skriva här, och vara ett bra exemplar hur ni INTE ska göra hehe.
Nä, jag skaaa klara det

Ha en jättefin dag alla nikotinkrigare/kram

4 veckor!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Ja nu inleds min fjärde vecka som rökfri, och fortfarande har jag många jobbiga stunder men har i alla fall inte trillat dit.

Kram

7 dagar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Hej folk! Ny här på sidan och inte helt 100 hur man gör.
Jag har inte rökt på 7 dagar, vilket känns stort. Första dagen var hemsk, var arg som satan. Sen blev det ändå lite lättare fram tills igår, för nu gråter jag typ så fort jag är själv. Jag har fullständig panik och jag vet inte varför. Jag har inte varit ute på min balkong sen jag slutade och är typ livrädd att gå ut dit. Jag vägrade gå till Ica i 5 dagar bara för att jag trodde att då är jag fan körd, men jag var ju tvungen till slut. Slutade med att jag stod vid den enda kassan utan cigghylla ovanför. Och jag höll mig.
Det som är jobbigast nu är hopplösheten. Fick mer panik när jag började läsa inlägg här, folk som hade lyckats hålla sig i flera månader och sen fick återfall! Hur fan ska jag lyckas hålla mig då??? Jag menar, det har för fan varit de längsta 7 dagarna i mitt liv typ. Hjälp?

Trött

Igår rökte jag inte.

Har varit rökfri superlänge men jag känner mig inte särskilt glad. Jag borde vara glad, jag har inte rökt en cigg än så länge. Sen jag slutade röka försvann glädjen, borde det inte vara tvärtom. Det blir nog bättre hoppas jag.

Återfall

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Tog ett återfall idag efter 6 veckors pina utan nikotin, jag ger upp, jag klarar inte av att leva utan nikotin, livet känns meningslöst utan, provade med att snusa låtsassnuset Onico men känner att jag blivit beroende av det också, så idag gav jag upp och köpte riktigt snus, men tyvärr blev det ett paket piptobak också, jag har bestämt mig för att sluta röka men jag klarar inte av att vara helt utan nikotin, så det får bli snus i fortsättningen trots allt, jag tänker röka upp tobaken och sedan lägga av med rökningen. Jag tycker det har gått bra att vara rökfri, men att sluta med snuset är ett rent helvete, så jag ger upp, jag är nöjd om jag kan sluta med rökningen trots allt.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se