Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

september 2016

Röksugen!

Humör nu: Mycket dåligt .

Och så kom då en skit dag. När man är på botten och det känns som om någon sparkar på en fast man ligger ner. En fet panikångest. Darrade som ett asplöv, kallsvettades trodde jag skulle kräka rätt ut. Gick runt runt och tänkte om och om igen måste ha en cigg! Men nej han ska inte få mig dit! Hans makt över mig blir det stopp för!
Jag orkar verkligen inte! Var hos en läkare.. Han sa - byt liv! Va? Seriöst?!

Nej jag står emot. Rökte inte. Och nej jag kan inte byta liv..

dag 6

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

blir galen på det här...
inatt vaknade jag 4gånger... varav en gång så vaknade jag endast för att mitt ben gjorde så otroligt ont...
tror jag lyckats sträcka nån muskel eller något.

men jag tycker att den här dimman kan ta och lätta snart, känns som om jag kollar på en trailer för en riktigt tråkig film..
Det eller så får den jäveln som drogar mig på morgonen sluta med det och göra något bättre med sitt liv...

det positiva med att nu ha plågat sig igenom 6 dagar utan snus är att om än att snus suget ibland kommer och övermannar mig så har jag klarat dessa 6dagar alldeles själv.
och det är fortfarande 2,5dag fram till att jag måste stå och vara en trevlig person på jobbet... så förhoppningsvis kommer någon att sluta lägga konstigheter i mitt morgonkaffe innan dess.

är en riktigt stor "synd om mig dag" idag,... men jag måste skriva ner allt det här.. så jag kommer ihåg det sen när jag är glad igen, eller senare när jag får svårt för att hålla mig borta från snusen för det här är sista gången jag slutar..

Tredje dagen

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Igår var en riktigt jobbig dag, det var första dagen utan cigaretter på jobbet. Och jobbet är en av de svåraste ställena att inte röka på, också till och från jobbet. Det är som att min hjärna ställer in sig på någon annan inställning. Hela tiden kommer det tillfällen som är så svåra att hålla sig ifrån, det är 10 min innan tåget kommer och det står tre rökande tjejer i närheten som skulle vara så lätta att fråga ifall man fick en cigg. Eller så går man förbi en pressbyrån innan jobbet, ingen kö och det skulle vara så lätt att bara knalla in och köpa ett paket. Hela dagen igår var en enda stor frestelse och det är ett mirakel att jag klarade mig hela vägen dit och hem igen utan att röka. Idag känner jag mig inte så kaxig, jag sjukskrev mig faktiskt från jobbet idag så jag skulle slippa utmana mig själv som igår. Det skulle varit sista jobbdagen idag, nu kommer jag vara ledig fram till operationen. Och sen kommer jag vara sjukskriven i två veckor. Så då kommer alltså tre veckor ha gått innan jag ska ut och jobba igen, jag hoppas att det kommer hjälpa mig att komma över det här jobbiga. Efter 3 veckor så ska ju den värsta skiten vara över säger dom.

Dag tolv

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hej!

Nu var det några dagar sedan jag skrev här. Att behovet av att skriva av sig har minskat en aning måste man ju se som något positivt. Hela livet kretsar inte längre runt rökning, eller rättare sagt, att inte röka. Jag räknade ut att jag har "tjänat in" ett helt dygn. Om varje cigarett tog ca 6min att röka, och jag rökte ca 20 stycken = 120 min/dag. Och eftersom jag snart varit rökfri i 12 dagar är det 24 timmars intjänad tid! Galet när man tänker på det! Inte för att jag kan skryta med att jag gjort så mycket vettigt under detta extra dygn (antagligen mest tänkt på rökning) men det är ändå häftigt.

Resan fortsätter såklart med sina upp och nedgångar. Jag har fortfarande många prövningar framför mig. Det svåra är ju faktiskt inte att sluta röka utan det är att inte börja igen.

Jag önskar er en härlig rökfri helg!

Hmm

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Jahaja här har ni mig, den kämpande men endå misslyckade johlin! Jag har haft perioder som rökfri första gången va nog 2008 då höll ja upp i några år sedan 2015 höll ja upp några månader! Å hör sitter ja nu, men noll motivation att sluta! Igår bara tänkte ja att nej nu tar ja en dag i taget här o rökte inget igår, har inte rökt idag heller o abstinensen är stark, har gråtit o skrikit som en stor barnunge på 35 år hah! Jag älskar att röka, det första ja tänker när ja ska upp e ooooh morgoncigg, cigg när man pratar i tele, cigg när man ska åka o handla, cigg i reklampauserna, cigg efter maten , cigg hela jävla tiden, det e därför ja vill ta en dag i taget o bara låta bli, för ja röker bara mer o mer känns det som! Men är inte alls tillräckligt motiverad att sluta! Men tänker att ja kanske finner nån motivation snart! Usch ja e negativ ja vet men det tillhör ju allt detta med att sluta!

dag 5´..

Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

då är jag inne på dag fem.... låter lite bisarrt, trodde faktiskt inte att jag skulle kunna hålla mig så här länge.. men förhållandena har varit gynnsamma med långledig och inget sällskap :)

men det som förstör mina dagar totalt just nu är sömn... jag sover inte om nätterna eller jo jag somnar men sen vaknar jag... inatt vaknade jag 5 gånger.. visserligen var en av gångerna för att smörja in benet med voltaren för det gjorde jätteont igår (antagligen en ny typ av träningsvärk)
hela smalbenet och vaden var öm, men för en som joggar kanske 20m i månaden för att något kräver det ,till att jogga 2km morgon och kväll så är det väl ok med en hemsk träningsvärk :)

så 5 dagar ca 6720 min och då alltså 6720 segrar..

Jag är stolt över oss här inne, och jag är sjukt stolt över mig så hejja hejja hejja ;D:D:D

222

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Det var någon vecka sedan jag tittade efter men nu när jag öppnade appen visade den 222 rökfria dagar och 4444 orökta cigaretter. Massa pengar men mest tänker jag tid. Givet att varje vig tog tre minuter (japp, jag var en snabb rökare) så hade jag på dessa dryga sju månader lagt 222 timmar på att röka. En månads heltidsarbete med rejäl övertid. Stämmer naturligt inte exakt men något ska man ju fortsätta räkna på.

Nu då?

Igår rökte jag 1 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jag vaknade på morgonen igår och var jättepepp. Nu skulle jag sluta röka.. vad tror ni händer efter frukost? Japp, ut och blossa MEN sen dess har jag inte rökt någonting!! Det kanske har något att göra med lunginflammationen som jag blev diagnostiserad med igår men ändå!!

Men jag behöver lite hjälp. Jag går och tänker: vad duktigt jag är. Jag kanske kan ta en här och där. Men det går ju inte. Hur skulle ni tänka efter att sjukdomen har gått över och det är "fritt fram" igen? Hur ska jag göra för att hålla mig motiverad? Det är ju inte abstinensen som är jobbig utan vanan (för mig iaf).

PS. Tack för uppmuntrande kommentarer på tidigare inlägg!

snart en dag till

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

ja då har jag tagit mig igenom en dag till.. är sjukt trött i benen för helt plötsligt så joggas det morgon
& kväll.... idag har jag dessutom flyttat och lyckats laga mat,, är första måltiden jag lyckats laga nu på 4 dagar.. :P
har dessutom insett att coop & hemköp är sämsta affärerna... dom har inte selleri.... hur kan man inte ha selleri på hyllan.
Så idag fick det bli en extra sväng till ica för att bunkra selleri....

huvudet har varit deg hela dagen.... börjar fundera på om någon drogar mig på morgonen... för hej och hå man undrar var huvudet är halva dagen.. xD nu efter en intensiv jogging tur och lite mat har det återkommit till högsta läget på nacken... men kände mig som en trafikfara när jag var på sellerijakt...

Avsked från loggen

Ingenting varar för evigt, inte heller mitt lättsinniga, bekymmersfria liv på loggen.
Sommaren är slut, de lyckliga dagarna vid Höga kusten är över.
Livet har plötsligt blivit mycket alvarligt och all optimism, all livsglädje och alla positiva krafter behövs nu på närmare håll. Nu gäller det inte längre att stå pall mot frestelsen att tända en cigarett, nu är det en helt annan strid som jag rustar mig för.
Men jag ville inte försvinna in i dimman utan att säga adjö till alla er trevliga människor som jag har kommit i kontakt med under mina snart tre år här på loggen.
Jag har gjort en sista kommentarrunda nu. Det kändes lite vemodigt, måste jag erkänna. Så många personer, så många olika öden, så många vänner och allt detta lämnar jag nu för att ägna mig helt åt mina närmaste. Järnhälsan har jag i behåll, positiv grundinställning likaså och det tänker jag kasta in i striden.
Och jag skall vinna, en dag i taget, njuta av varje dag som vore den den sista.
Aldrig ge efter för dystra tankar, alltid ha det positiva i livet i focus, alltid glädja sig åt livet.
Sista hälsningen från Gesine.
Und PEB: Ich verlasse den Zug, aber der fährt auch ohne mich, du bist ja noch an Bord, oder? War doch eigentlich ganz lustig. Vorbei, Vorbei, jetzt kommt wirklich was ganz Neues, Unbekanntes.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se