Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

juni 2016

Dag 1

Igår rökte jag 10 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Första dagen för mig utan cigaretter. Halva dagen har gått och det känns okej, antar att det kommer bli jobbigare sen..
Gick till affären och köpta massa nyttiga snacks, har hört att man äter mer efter rök stopp? Hur har ni upplevt det?
Ska ut och gå med hunden snart, det kommer bli jobbigast. Brukade alltid röka ett par ciggaretter på långpromenader...
Intalar mig att hunden också kommer må bättre från och med nu.

Herregud jag klagar efter en dag och vissa här har hållit upp i flera månader.... Ni är grymma!

Dag 10

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Det går relativt smärtfritt detta trots att jag varit rökare så många år. Samtidigt är det lite som en sorgeprocess som man ska igenom. Abstinensen lindras ju genom Champix men saknaden av de invanda ritualerna kring rökningen gör mig lite sorgsen emellanåt. Det är nog därför jag är inne på denna sida så ofta. Har bytt en ritual mot en annan. Tur denna nya inte skadar. Är det någon som blir less på mina inlägg så det ju bara att scrolla vidare :) Lycka till på vägen mot ännu en rökfri dag alla som kämpar!

Dag 9

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Dag 9 och det kan gå en lång stund utan att jag tänker på cigaretterna. Då är det mest en saknad och inget röksug. Saknar att gå ut och bara vara med jämna mellanrum. Saknar belöningen då jag gjort nåt mindre kul som t.ex att dammsuga. Får försöka komma på nån annan belöning och ut kan jag ju gå fortfarande. Har i alla fall skaffat en liten stressboll om jag saknar nåt i handen ;) Styrkekram alla som kämpar!

103 dagar och inser vilken tur jag haft

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Då var jag äntligen över på andra sidan om det magiska 100 strecket! Och de senaste dagarna har gått förbi utan en enda smygattack av längtan - livet går vidare liksom. Det känns lite skönt att ha loggen här, då kan jag gå in och titta på tidigare tankar som kankse inte känns lika tydliga idag - helt enkelt för att beroendet numera är vilande.

Egentligen är det alldeles för tidigt att säga något om det, men jag har precis fått reda på att jag är gravid. Och lättnaden över att inte vara tvungen att handskas med nikotin och rökberoende just nu känns fantastisk. Istället kan jag i lugn och ro fokusera på att hantera alla andra känslor och rädslor som dyker upp i och med det här. Och glädjerus blandas med tårar, precis så där som omvälvande som det kan vara.

Hoppas ni alla har en fin dag!

8 dagar avklarade

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Tänker på förra tisdagen som var min första rökfria dag. Visst har det varit jobbiga stunder men som jag sa till sköterskan från vårdcentralen som ringde idag: Det har ändå gått bättre och lättare än vad jag trodde innan. Förstår också att suget kan drabba mig lång tid efter rökstoppet men nu är det slutrökt! Som tur är så har jag ingen rökare i familjen eller bland de närmaste vännerna så den frestelsen slipper jag. Visst fortsätter vi alla på det rökfria tåget?

Mindre saknad tror jag

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag var på vårdcentralen idag för hjärtsymtomen o tröttheten men alla prover var helt normala hittills.. Så det återstår att se vad den här stora tröttheten beror på (började innan jag slutade med nikotin). Jag mår iaf helt okej, det går upp o ned mkt som vanligt men jag tror jag börjar sakna nikotinsprayen lite mindre! Ibland under dagen kommer jag in i en sån saknad efter själva proceduren mest o jag blir helt lost, liksom "Ska jag inte ta något nu? Vad konstigt". Men ibland känns det helt naturligt att jag nu är fri o jag sysselsätter mig med annat o tänker inte ens på nikotin. Nu längtar jag efter att kunna lägga fler o fler dagar bakom mig (På dag 10 nu) o efter att bli lite piggare. Jag är så glad att det ser ut som att jag kan fortsätta med Champixen iaf!!

Första dagen som rökfri avklarad

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej! I söndags kl 23.00 rökte jag min sista cigg. Första rökfria dygnet är därmed avklarat och jag är inne på dag nummer 2. Så här i efterhand var kanske valet att sluta röka mitt i sommaren inte det bästa. Det kommer bli en ordentlig utmaning med alla grillkvällar, sommarfester, utlandsresa och tråkiga timmar i solstolen som ska överlevas utan ciggen. Men jag kände att varför ska jag dra ut på det till hösten. Rätt tillfälle kommer aldrig att komma och klarar jag sommaren så klarar jag allt.

Sist jag var rökfri var i höstas i 3 månader men började igen i januari pga att jag hittade ett oöppnat paket på Konsum och dum som jag var så tog jag med det hem och rökte upp det sen var man fast igen. Men nu är det dags igen. Min kropp orkar inte röka mer. Jag orkar inte röka mer. Samtidigt är jag livrädd och vill inget hellre än att blossa mig igenom hela sommaren.

Första dagen gick ganska bra. Är ovanligt trött och har ständigt en lätt huvudvärk och hjärtklappning till och från. Solen skiner ute men jag håller mig mest inne för att minska röksuget vilket är lite tråkigt. Försöker att hålla mig ständigt sysselsatt för att tänka på annat. Känns som att jag håller på att bli sjuk vilket alltid händer när jag ska sluta, näsan rinner och jag börjar få ont i halsen.

Kramar

Avgiftningseffekt?

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

En fråga till de som blivit rökfria: Har ni upplevt att ni luktar illa? Jag tycker huden luktar svagt av gammal askkopp :( fast jag duschar dagligen. Är inne på min 8:e nikotinfria dag och tar Champix.

Påbörjat v2

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hipp hurra för en ny dag. Igår var en bottendag så nu kan det bara bli bättre. Solen tittar fram och det bidrar nog till en positivare inställning. Nu är det dags för en Champix så håll tummar och tår för att illamåendet blir hanterligt. Tänk vad man utsätter sig för men det är det värt om jag tar mig till ett rökfritt liv. Kram till alla!

Dag 179

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Öland var rökfritt och fantastiskt. Vi var 18 personer som umgicks i flera dagar och inte en enda cigg röktes av någon. Det kändes såå skönt att slippa vara den som gick iväg för att röka stup i kvarten. Nu är det verkligen bekräftad, jag hade minst lika roligt i år som föregående år då jag fortfarande var rökare.

179 dagar, 6216 kr och 2147 icke rökta cigg. Otroligt.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se