Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

februari 2016

Effektivt...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Gick in i appen och den hävdar att jag inte rökt drygt 1500 Cigaretter på de här 80 dagarna. Ett paket om dagen och all den skiten ner i mina lungor. 1500+st. Det är så ofantligt äckligt, när röksuget kommer så tänker jag alltid "bara en" men det blir aldrig bara en, för mig blir det 1528st (ungefär) på 80 dagar och c:a 4700kr. Usch, nä nikotinmonstret vann inte idag heller och med de siffrorna i färskt minne kan hen dra dit tobaken växer och röka ihjäl sig själv. Jag vill inte ha'n.

7 dagar

Nikotinsug nu: Ganska litet .

Var uppe hela natten och vred och vände... Kände även att strupen var irriterad. Hmmm... Kan de fysiologiska förändringarna redan vara igång? Näää

Firar en månad idag!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Idag firar jag en månad (28 dagar) rökfri! Hurra hurra! Extra roligt är att jag idag börjat på en praktikplats och det kändes verkligen jätte, jättebra där! Så man kan säga att det var en belöning för mig :) och också att jag mkt välbehövligt fixat håret o köpt lite nya kläder som jag matchade med superfina smycken inför jobbet. Så jag är så glad o tacksam! Det känns som att det verkligen går framåt för mig nu på så många plan! Sen är våren precis på G också och det är otroligt välkommet! Allt positivt som händer gör att det troligtvis kommer kännas lite lättare att börja minska på nikotinmedlen snart (har fortf. plåster o spray). Känner mig redo för det nu men väntar lite eftersom det är lite dumt att minska precis när jag börjat på min nya praktikplats.

Började röka efter 9 mån uppehåll....

Igår rökte jag 14 cigarretter.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Efter att ha slutat i feb - 15, började jag i nov- 15 dum som jag var... Märkte stora skillnader i min egen hälsa och välmående, men alkoholen fick mig att tappa omdömet och dum som jag var utsatte jag mig själv för en situation som inte blev hållbar. Jag åkte fast, sedan var motivationen att fortsätta som bortblåst. Jag kände mig så besviken på mig själv...

Men nu! Idag sa jag efter 2 cigg och en massa hosta att det var nog, klarade jag att hålla upp 9 månader klarar jag att göra det för gott. Så nu sitter jag här igen fullt besluten att göra ett ytterligare försök, framförallt då jag och sambon planerar en graviditet!

Nya tag

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Ja, jag föll igenom igår men jag har bestämt mig för att sluta slå på mig själv. Jag rökte 4 bloss, inte en hel cig eller en ens halv. Jag köpte inga cigaretter. 4 bloss.
Så fruktansvärt ovärt att börja om allt (för så känns det) för fyra bloss. Den lilla jävulen i bakhuvudet säger att jag lika gärna hade kunnat röka en hel cigarett om det ändå ska vara så här men den goda rösten säger bra, det visar ändå på någon form av kontroll även i riktigt dåliga stunder.

Det jag ska ta med mig från detta är att balansen är så sjukt viktig nu. Igår gick det fel och marginalerna var för små. Jag MÅSTE hålla koll på sömn, blodsocker och undvika att hamna i nån form av konflikt ett tag -det här är viktigast nu och allt annat får stå bakom.

stress = rökning

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Jag vet inte riktigt vad som har hänt, från att ha varit ganska lugnt på sug-fronten så smäller det till pang-tjong och jag blir jätteröksugen. Kan inte inte sluta tänka på cigaretter och skulle ge min högra arm för att få röka. Det är svårt att få det med skolan att funka som det ska och städa har jag slutat helt med känns det som sen jag slutade röka. Det finns ingen vits, jag får ju ingen belöning för det.

Jag ska inte röka, jag ska inte röka, jag ska inte röka. Hade det dock bara varit jag hade jag köpt ett paket idag och skämts som en hund efter jag hade rökt, men nu måste jag ändå tänka (minst) tio varv till. Grymt imponerad av er som klarar det utan att ha något "extra" att sluta för, förutom sitt eget liv då dvs.

Bort med dig ditt jäkla nikotinmonster, jag har inte tid och lust med dig! Jag har en hemtenta att skriva (gissar att det är anledningen till att hen dyker upp också).

6 dagar...

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Imorgon har jag varit rökfri i 7 dagar.

Duktiga vi är

Igår rökte jag inte.
Nikotinsug nu: Ganska litet .

Helt plötsligt röker ju varenda människa! Tog en långpromenad i solen idag och varannan människa jag mötte hade en cigarett i handen?! Jag som faktiskt brukade skämmas över att röka på mina promenader då det kändes som att jag var den enda. Det svarta fåret. Men nu helt plötligt har det blivit nya grejen här i området haha

Men det känns riktigt bra nu. Jag är röksugen och kommer på mig själv med att utbrista högt (även fast jag är ensam) att "en jävla cigg hade ju suttit sjukt bra nu!!" Haha :) men aldrig aldrig att jag skulle ta en.
Vill påminna alla om hur duktiga vi är. Detta är ingen lätt kamp speciellt inte när det känns som att man inte riktigt får ut nå bra av det. De flesta positiva effekterna av att sluta röka kommer ju efter en tid och jag kan inte va den enda som tycker att det känns lite hopplöst emellanåt.. Större aptit, sötsug , eventuell viktuppgång, depression m.m. Är ju några bieffekter av rökstoppet men ORKA kämpa dig igenom den tiden! Snart kommer vi till den härliga friheten alla pratar så gott om och jag vågar verkligen tro att allt detta är det bästa beslutet vi någonsin fattat! För framtiden.

5 veckor rökfri.

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Hej <3
Är inne på min sjätte vecka rökfri. Använder nikotin tuggummi,o E-cigg.
Men har ett fruktansvärt rök sug hela dagen idag :(
Hoppas det är bättre i morgon. Lycka till till alla <3

Vad har hänt med loggen?

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Vad har hänt med loggen? Var är alla gamla vanliga välkända ansikten? Dessutom så lite kommentarer på det man skriver och väldigt få svarar när man skrivit något till dom. Känns väldigt tråkigt. Det behöver bli mer liv på loggen! Mer skrivande o mer kommunikation. Kom igen nu alla! Den här loggen är viktig o den blir vad vi gör den till.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se