Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

januari 2016

Vad händer

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Nu har jag hållit upp i 4 veckor. Kör med starkaste plåstret fortfarande. Har bra stunder, men mest tunga!! Jag känner liksom ingen förbättring någonstans!? Känner mig bara olycklig! :(

Plåstren slut

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Idag satte jag på det sista plåstret sedan ska jag fortsätta
ändå utan några hjälpmedel 13 dagar med plåster som jag
inte vet om det hjälpt eller om det gick tack vare att jag hade
bestämt mig för att sluta
Men efter så lång tid man rökt måste väl kroppen känna att
någonting fattas Hoppas att det kommer att gå bra även om
jag bara har att lita på

Tillbaka igen

Igår rökte jag 14 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Jag hade inte tänkt komma tillbaka hit pga av allt som hände på loggen i samband med mitt återfall men pga att det inte gått så bra utan loggen och att jag ändå fått lite stöd av ett fåtal personer väljer jag att komma tillbaka ändå och så stannar jag om det känns ok, annars får jag välja att gå vidare själv. Jag la ner mitt hjärta o min själ i den här loggen o tåget o öppnade i mina svagaste stunder upp om mina misslyckanden. Det blev inte så bra för mig. Nu återkommer jag och jag kommer att försöka bortse från sådant som inte stämmer med min livssyn. Jag slutade iaf nyss och jag slutar för min skull, och det drabbar ingen annan än mig själv om jag återfaller. Men jag känner mig motiverad och hoppas och ska kämpa för att det nu skall gå hela vägen :)

50 dagar utan nikotin.

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Tiden bara flyger iväg och det är skönt att vara rökfri!

Snart har det gått två månader sen jag fimpade sista cigaretten. helt otroligt egentligen. Det finns bra dagar och dåliga dagar och det här med belöningar är jättesvårt nu när jag inte kan belöna mig själv med en cigarett efter att jag städat, tvättat, lagat mat, åkt uppåt, handlat... Eh ja ni förstår poängen, när jag öht gjort något.

En bra sak för mig att tänka på är att jag inte vill att mina barn ska börja röka, sannolikheten att ge gör det är ju större om jag röker eftersom barn sällan gör som man säger åt dem utan som man själv gör. Inte vill jag att de ska ha en så här vidrig ovana. Sen kan det ju hända att de ändå börjar röka men jag hoppas att de är smartare än så. deras föräldrar var inte så smarta men pappan har iaf varit rökfri nu de senaste sex åren. Det är jag som inte riktigt vill släppa min snuttefilt mer än tillfälligt.

Det ska bli skönt när ytterligare lite tid har förflutit, för ju längre tid som gått desto lättare och bättre blir det är min erfarenhet.

Dagen är kommen

Igår rökte jag 20 cigarretter.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Dagen med stort D är här och det är tid att sluta röka. De var ett halvår sen ja sa så för första gången och fortfarande bållmandess. Gått några timmar ett dygn och sedan sprungit till butiken för att unna mig ett par cigg , för ja ska ju sluta sen ? Kan på alvar säga att det var länge sen jag mått så dåligt som nu min karaktär känns trasig och min själv respekt på noll. Men det är just därför det är tid hög tid att sluta. Under denna tid har ja läst allt ja kan komma åt måste säga att Allen carr sluta röka bok är mäst pris värd om någon vill ha ett tips ! Riktigt bra bok där men men Idag är dagen och ja satsar allt, tror inte ja jag ork till ett nytt försök om ja inte lyckas nu. Ja vill bli hälsosam ! Sluta kasta pengar på bäver bajs (jo de finns i dem underbara pinnar vi drar i oss mmm så gott). Rökt 20 cigg per dag i över 10 år.
Vill inte lukta bajs
Bli älsosamm
Få tillbaka min självrespekt
Har några cigg kvar sen är det bara framåt !

Det är inte ok!

Jag reagerar mot språket som används i somliga inlägg och kommentarer.
Ord som "fascist", "lägervakt", "nazist", "nazikärring" etc har inget att göra här på loggen. Jag har varit med här ganska länge - ett sådant språkbruk och sådana personangrepp har aldrig förekommit.
Jag tycker att det inte bidrar det minsta till hjälp och stöd för alla som skriver och läser här.
Som sagt - DET ÄR INTE OK!
Hälsning, Gesine

Det finns faktiskt ett liv utan nikotin

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hej alla tappra människor som beslutat sig för att ge upp en stor del av livet. Ni som trotsar en tänd belöning varje gång telefonen ringer, kaffet är klart, ungarna bråkar, ett glas vin på krogen, en solig dag på balkongen, första semesterdagen, tvättstugan, tvätta bilen eller bara för dåligt samvete. Jag har varit rökfri i 32 dagar nu med mer eller mindre besvär. Något som hjälp mej är att för varje rökfri dag har jag kryssat i min almanacka så jag kan blicka tillbaka och räkna mina rökfria dagar. Och jag lovar, desto mer kryss du räknar desto mer motiverad blir du att sluta. Tävla mot dig själv. Det är du som betyder någonting. Kryssa massor!!!!

Skärpning!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt.

Jag har varit borta från loggen ett tag, men kikade in idag och blev riktigt ledsen.
Den här loggen har betytt mycket för vissa människor, och har varit ett stort stöd.
Även för mig i början av mitt rökfria liv. Därför tycker jag att det är så tråkigt att se att vissa människor förstör stämningen genom att bete sig illa mot varandra. Om ni vill hålla på och kasta skit på varandra kan ni väl byta mailadress så slipper alla andra lida för att ni ska få sista ordet mot varandra!
Här inne kämpar alla mot både sina nikotindemoner och eventuella andra demoner, snälla respektera det!
Jag var bara tvungen att göra ett inlägg då jag blev djupt besviken på hur stämningen blivit här.
Lycka till alla som kämpar!
Och nu hoppas jag att det kan bli bättre stämning här framöver och att ni som håller på och ska hånar varandra lägger ner! Visa respekt för dom som verkligen behöver den här loggen.

Motivationen att skriva är död.

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Men att röka tänker jag då ändå inte göra. Tråkigt när någon ska ta på sig rollen som de svagas(?) beskyddare. Det finns ingen som har ett liv som är rakt fram och utan bekymmer, om det finns har då jag aldrig träffat henom), men som någon skrev; när rädslan för att dö är större än rädslan för att sluta röka så funkar det. Inte automatiskt så klart men motivationen att inte längre förgifta sig själv blir större. Vet inte hur många gånger jag skjutit upp att sluta röka och rättfärdigat rökandet (för mig själv). Jag behöver för min egen del ha en nolltolerans mot tobak och nikotin, annars fungerar det inte för mig. Jag känner mig själv, det börjar som feströkning och efter tillräckligt lång tid sitter jag där och drar i mig ett paket om dagen. Det finns ingen måttlighet hos mig när det kommer till cigaretter. De är ju det bästa som finns! Eller ja, tror jag när jag röker.

Sen om någon vill "röka måttligt" så är det helt upp till den personen. Men de flesta som är här är inte ute efter att lära sig röka måttligt utan att sluta helt.

Dag 143

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

vill bara titta in och säga hej till alla kämpar. Fullt upp i verkliga livet, det underbara rökfria livet. Det är verkligen ledsamt att det blivit så här på loggen :( jag tittar in nån gång i bland. Orkar inte riktigt den dåliga stämningen här. Tänker på er mina sluta rökar vänner , Hoppas att allt går bra för er alla kramar till er
Lotta

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se