Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

december 2015

Tråkiga nyheter

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Jaa.. Jag har tråkiga nyheter. Jag har fallit dit igen. Det blev bara värre o värre med nikotinsprayen o tillsammans med andra omständigheter ledde det till att jag mitt i natten fick ett sånt fruktansvärt röksug att jag gick 20 minuter och köpte ett paket cigg. Sen ikväll köpte jag ett till. Tänkte att det är ändå dan innan nyår så då kan jag lika gärna röka året ut.. Munspray kan säkert hjälpa vissa och för mig var det bra i början men sen blev det som det blev. Sen en annan sak som jag blev riktigt ledsen över är att när jag pratade om mitt sprayproblem så fick jag massa svar men när jag så oerhört stolt o glad berättade att jag varit helt rökfri i två veckor fick jag inte ett enda. Förrän efteråt. Naturligtvis har jag ingen annan än mig själv att skylla att jag föll tillbaka men ibland när man står o tippar kan det räcka med ett uppmuntrande svar så man håller sig på banan. Kände att det var ju så illa med munspray så varför inte lika gärna röka. Dumt jag vet men det här är mina känslor och tankar. Jag har ofta berättar att den här loggen är min livlina och att det är ni som hjälper mig hålla mig rökfri, kanske dumt att sätta så stor tillit till en logg där människor kommer o går o det är lite si o så med svaren ibland. Men ni som har hjälpt mig genom att stötta mig (Ni vet vilka ni är) särskilt Lotta sätter jag mkt högt.

Så det var de dåliga nyheterna. De goda är att jag med stor glädje hoppar på rökfria tåget! Och denna gång hoppar jag inte av. Inte en endaste cigarett ska komma i närheten av min mun under 2016. Jag är mer taggad än nånsin och jag blev jätteuppmuntrad när jag såg alla tågresenärer! Jag hoppas att 2016 blir ett år när vi kan stötta varann i både med o motgång så gott vi kan.

Hoppas att även en tidigare av o påhoppare är välkommen att stiga på? Jag kan sköta elden Gesine. Let the game begin.

Jag vill ha en lila vagn!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Åh jag vill också vara med på tåget. Jag vill gärna ha en lila vagn! Jag behöver göra detta i huvudsak för min egen skull (men även mina barns) och lite extra motivation är ju aldrig fel!

Vart bär det av? :-)

Här är min billjett!!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Varsågod Lotta, här är min billjett för det rökfria tåget. det är bara att knipsa till den. Skall hjälpa till så att det inte spårar ur helt.
Om vi har ett blått lok så skulle det se fint ut med röda vagnar, eller är det så att vagnarna har olika färger? Kanske blir roligare så. "Välkommen till det rökfria tåget, vilken färg har din vagn?"

Rökfritåget närmar sig slutstationen -1.1.2016!

Hallo alla passagerare- Sanna, Norna, Mistluren, PH och alla ni som steg på medan tåget redan rullade. Är ni kvar? Imorgon stannar tåget för gott - det kanske kommer nya tåg, med en ny lokförare och en ny konduktör, vem vet.
Vi som sitter i rökfritåget har iaf kommit fram - 1.1.2016 och kan stiga av för att ta en rökpaus på perrongen. Det har vi gjort oss förtjänta av.
Nää, skojar bara - kiosken är ju stängd och ingen har en ask i fickan. Vi är helt överens om att det inte är bra att ha något liggande. Interökare har faktiskt inte cigaretter undanstoppade någonstans, ingen tobak heller och pengarna slösar vi på något annat. Det är mycket möjligt att jag köper mig den där asken som jag inte köpte i början av året, men inte imorgon och inte i övermorgon heller. Jag är en fri människa, jag kan göra vad jag vill. Vill jag röka - varsågod. Vill jag inte - då gör jag inte det. Men aldrig att jag skulle gå tillbaka till den tiden, då jag inte hade något val. Fast det är klart - naturligtvis hade jag ett val redan då. Annars hade jag ju inte valt att sluta röka. Det känns bra att vara en fri människa som kan välja och att veta att jag alltid kommer att välja det bättre alternativet.
Njut nu av en eller ytterligare en rökfri Nyårsafton och då träffas vi förhoppningsvis i morgon på perrongen - utan cigarett i handen.
Nyårshälsning till alla gamla och nya bekannta, även till obekannta nykomlingar!
Hälsning, Gesine

GOTT NYTT ÅR

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Dag 114
hej på er alla rökfria :)
Vill önska er ett gott nytt år. Låt nu inte nyårsfesten göra så ni faller tillbaka.
Kan vara svårt när alkohol är inblandat.
Själv brukar jag väldigt sällan ta något, har inget behov av det och roligt kan jag ha ändå.
Var starka nu alla och kom till baka nästa år fortfarande rökfria. Jag hejar på er
Styrke kramar /Lotta

Tog bort för många inlägg

Igår rökte jag 10 cigarretter.
Humör nu: Ganska dåligt.

Blev ombedd att ta bort inlägg jag skrivit som blev tre istället för ett Men så
gick alla bort men jag skriver inte något nytt utan bara skriver att det är snart
rökstopp för mig Inget nyårslöfte otan ett konstaterande att nu får det vara slut
med allt vad röka heter Skönt att man kan skriva här på loggen och hoppas på
lite peppning på att klara av det

Gott Nytt År

Tobakspaketet

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Ända sedan jag slutade med rökningen har jag haft ett tobakspaket liggande oöppnat. Jag har knappt vågat titta på det tills idag. Idag tog jag mod till mig och tog med paketet till den lilla tobaksäffern där jag brukade köpa tobak. Fick lite dåligt samvete när jag fick se de osålda paketen av den tobak jag brukade röka. Jag tvivlar på att den snälla damen har andra kunder här på landet som röker samma tobak som jag rökte. Men det kan inte hjälpas jag förklarade för damen att paketet gör mig nervös eftersom jag har slutat röka och frågade om det gick bra att lämna tillbaks det, och tillade (inte utan stolthet) det vore inte bra om jag fick återfall nu efter 80 dagar. Jodå, det gick utmärkt att lämna tillbaks det. 80 dagar, respekt!, sa den gamla damen.

wtf, dag 80

Så var man på det igen!

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

För drygt 14 månader sedan så trillade jag tillbaka på pinnen, det hela var mycket på grund av jobbet.
Hade en period på kontoret som var mycket påfrestande på psyke och sömn, så när vi fick en ny kollega som röker som en borstbindare så föll jag ganska snabbt tillbaka på avstressnings-ciggen.
Så nu i November bestämde jag mig för att sluta röka igen

Två dagar kvar

Igår rökte jag 8 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt.

Vet inte om det här kommer fram Det är något med spam så mina blogginlägg inte kommer fram Tänkte i alla fall skriva lite här
Idag när vi var o handlade köpte jag min sista cigg-ask Hade tyvärr slut på ciggen då
Men nu måste jag visa för mej själv att jag menar allvar att jag ska sluta röka
Vill inte säga något till någon ang mitt rökstopp Inte blir det bättre av älta det

Har funderat på någon inhalator att ha i början Vet någon vad jag menar Man tar som ett sug i den istället för att röka Har någon provat ????

Nyårshälsningar!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej alla rökslutare!

Jag tänkte önska alla gott nytt rökfritt år! Jag firar 109 dagar som rökfri och nikotinfri idag och ser fram emot ett helt rökfritt 2016.

Det är mycket som ska bli bättre 2016. Men viktigast är förstås nikotinfriheten. Jag passade på att gå upp 7 kilo i vikt i samband med rökstoppet. Det är sånt som händer och till sommaren ska jag vara tillbaka till normalvikt igen tänkte jag. Skynda långsamt och bara vara lycklig över att jag gjort mig av med ett helvetes beroende! ni som kämpar och sliter, ge inte upp! Det blir bra efter hand, jag lovar!!!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se