Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

november 2015

lite tufft

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Heej hej

Jag är ny här så får se om jag klarar av detta. Tycker det är fint med en blogg här iaf så att man kan stödja varandra.

Jaha, nu har det gått en vecka sen sista cigaretten och känner yrsel mest hela tiden OCH känner för en cigg men så tänker jag på att jag känner mig lite bättre i halsen så jag går inte och skaffar några. Ska tillägga att jag inte tar varken några tuggtabletter, tuggummi, eller nåt annat substitut. Ska man gå till den vidriga askoppen och lukta på den så att man blir avskräckt?

Smaka maten

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

En av det mer positiva grejerna med att sluta röka är att man smakar maten igen. Tänk här har det gått år utan att känna smaken ordentligt. Helt skjukt, hur kan man utsätta sig för något sådant. Idag lagar jag spaghetti och köttfärssås.

Dag 50 utan nikotin, tänker inte ge upp

Helgen gått bra.

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra.

Ja nu är det måndag. Helgen har gått bra utan cigg även fast man tagit nåt glas vin. Känns kanon bra tycker jag. Hoppas ni andra har klarat er också.

Hjälpmedel

Hej är det någon som har erfarenhet av att sluta med Zyban, berätta gärna hur ni upplevde det!

hjälpmedel

Igår rökte jag inte.
Nikotinsug nu: Mycket lite .

Med förkylning och ont i halsen..peppar det än mer att avstå rökningen.
Räknar till dag 8. lätt abstinens. Lakritsroten är min bästis nuförtiden..
Älskar verkligen att tugga på den den lugnar och frächar i munnen.
i mars var 4 månader rökfri , trilla tillbaks,men men Denna gång kallar jag mej fd. rökare.
Jag ska lyckas :)

hjälpmedel

Igår rökte jag inte.
Nikotinsug nu: Mycket lite .

Med förkylning och ont i halsen..peppar det än mer att avstå rökningen.
Räknar till dag 8. lätt abstinens. Lakritsroten är min bästis nuförtiden..
Älskar verkligen att tugga på den den lugnar och frächar i munnen.
i mars var 4 månader rökfri , trilla tillbaks,men men Denna gång kallar jag mej fd. rökare.
Jag ska lyckas :)

Riktigt jobbigt i dag.

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Fan i dag är det så jäkla jobbigt. Jag vet inte om jag är röksugen men det känns så. Mår riktigt dåligt. Ont i kroppen ont i huvudet svettas i omgångar osv. Vad händer med mig??? Är sååå nära på att gå ut och röka men vill inte det och ska fan inte heller!!!! Men det är inte långt ifrån. Vill bara ligga på soffan och må skit. Vill inte prata med omgivningen eller göra nåt. Skulle vilja låsa in mig till det bara är över. Hoppas ingen annan mår så här för det är verkligen inget roligt. Ha det så bra alla.

Kan inte låta bli...

Hej alla!
Kan inte låta bli att skriva nu när jag ser att så många "gamlingar" är inloggade! Det går lite upp och ner förstår jag av era inlägg...
Grattis PH för att du håller ut!
Juntro - härligt att du är tillbaka! Lycka till nu...
RoxyJulietta - dig har jag följt lite, du var så på hugget ungefär när jag när jag tappade sugen och satte mig på utvisningsbänken..
Det "svarta hålet" (90 - 130 dagar) verkar få många på fall - att tänka ut en strategi för att klara av det får mig att tveka / skjuta upp mitt nästa rökstopp...
Men jag har inte gett upp, tänker komma igen!
Läser era inlägg och hejar på er alla tappra som kämpar på!
Återkommer...
Kram "nu"

Återfall

Igår rökte jag 20 cigarretter.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej alla nya o gamla användare! Medsystrar o bröder! Det har burit mig emot att skriva detta men nu gör jag det ändå. Jag har börjat röka igen.. Har rökt från och till i ca 2 veckor. Jag föll på att jag unnade mig en enstaka cigg enstaka gånger och på att jag för tidigt tog tag i en rad andra saker så som vikten för tätt inpå rökslutet. Det blev lite för kämpigt o tungt helt enkelt. Sedan jag började har jag tänkt o sagt att jag ska sluta massor av gånger men nu är jag helt inställd på att sluta på tisdag så att jag röker sista måndag kväll eller natt. Har hamnat i en kris sedan jag började röka igen med ångest, sömnsvårigheter, besatthet av cigg, skuld o skam osv osv.. Så jag längtar efter att sluta o komma på banan igen samtidigt som jag är rädd för vad jag ska göra av alla känslor, abstinens, tid osv igen när jag slutar röka. Detta är första gången jag kommer använda nikotinhjälpmedel (förra gången slutade jag med laser), känner att jag har svårt att klara utan. Använder redan munspray o kommer använda plåster också. Jag SKA klara detta! Kram alla fina :)

Tom känsla

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Denna vecka har jag haft en tom känsla i bröstet nästan hela tiden. Min fru sade åt mig att läsa "the easy way" igen så det började jag med igår, och det verkar fungera. Jag är lugnare igen. Det är märkligt hur hjärnan fungerar och hur hjärntvättade vi är. Nikotinet borde vara ute ur min kropp sedan länge men ändå kände jag denna tomma känsla. Dag 46

@Juntro, när jag började här så bläddrade jag runt här bland äldre inlägg. Jag kan ärligt saga att jag fastnade för dina blogs. Jag gick igenom nästan din hela blog historia. Desto mer gör det mig ledsen att du föll tillbaks igen, men jag är säker på att du och andra har lärt er något av det. Vi får aldrig aldrig börja igen, en ända rök räcker för att det skall vara kört igen.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se