Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

oktober 2015

Livet just nu

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hej alla vänner. Jag är nu inne på dag30 tror jag. Skall jag göra en sammanfattning kan jag nog säja
1 jag har slutat hosta
2 fått bättre ork vid motion
3 känner dofter bättre
4 har mer pengar i plånboken
5 mindre stress?
ALLT ÄR NOG EGENTLIGEN POS!
MEN........Gud så jobbigt! Jag hoppas ändå att det blir bra. Livet går vidare!

Hemsk vecka :(

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Dag 52. Så jätte jobbig vecka. Jag får kämpa med mig själv hela tiden. Röksuget kommer tätare igen jag är så deppig och ledsen på kvällarna .hyn och naglarna är inget vidare, viktuppgången är inte rolig och värst av allt är att jag fortsätter att samla på mig så extremt mycket vatten :(. När ska det lugna sig med vattnet? Känner mig som en pluffs ........ Nej nu får det gärna kännas lite bättre... Kämpa på alla
Kram från mig

Helg och inget fredagsbloss!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Hej!
Jag är ny här. Hamnade här när jag googlade på det här med abstinensbesvär. Den här veckan har varit tuff. Jag har nikotinplåster som hjälpmedel. Men just nu är de fysiska besvären jobbiga. För mig visar röksuget sig med halsbränna, darrig i kroppen, körigt i magen och frossa. Hade inte de här besvären i början av rökstoppet. Min hjärna försöker övertala mig att nu har jag varit så duktig i snart 5 veckor, nu kan du ta ett bloss som belöning! Börjar få svårt att se vitsen med att vara rökfri. Som det här med att man ser fräschare ut! Vilken bluff! Hyn är glåmig, finnig och jag ser ut att ha åldrats flera år på denna korta tid. Sen känner jag mig ensam, som om en kär vän lämnat mig i sticket.
Men jag vill vara rökfri! Jag vill lägga mina pengar och tid på bättre saker!
Trevlig helg till alla som kämpar mot nikotinet!

Nålar i örat

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Sådär nu har jag fått nålar i örat igen. Känns bra, skulle bli galen utan dem.

Dag 19 !!

Inte så svårt att bita ihop...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

I jobbsammanhang händer det då och då att jag blir vansinnigt irriterad. Trots att jag slutade jobba på ett ställe för några år sedan så har jag ibland en påtvingad kontakt med stället på ett professionellt plan. Varje gång det händer så blir jag irriterad och lite nedbruten.

För bara några veckor sedan utbröt en ganska kraftig reaktion som lätt skulle ha kunnat ta mig tillbaka till ciggträsket. Men den arbetsplatsen har sabbat så mycket för mig så nöjet att få mig att börja röka igen ska det inte få. Det blir en karamell eller två istället som tröst!

Ha det så bra och ge er inte!

Dag 14 och 15

Igår rökte jag inte.

Hur knäppt kan det bli. Bad en kollega som vet att jag har slutat bjuda på cig. Ja sa hon. Jag tänkte till och vi talade om träning. Kom då säger kollegan. Nej tack jag avstår säger jag. Får en konstig blick med lite beundran i. En annan dum sak jag gjorde..Trots att gymledaren tyckte jag borde lugna mig...Igår körde jag ett cirkelpass typ gym med dotter Vi avslutade med mys i bastun. Dagen efter ett boxpass! Cyklade glad hem och kände hunger. GICK in på kiosken och köpte macka och chokladbit. Det konstiga var att jag inte hade en tanke på cig. Reagerade på mitt val och min reaktion först en timme senare. Läste och Somnade nöjd.
Idag kunde jag knappt gå pga träningsvärk. hehe.Är huvudet dumt får kroppen lida. Trots det har jag hellre träningsvärk än depp pga abstinens och rökhosta pga cig.
Kände mig superpigg i skallen i alla fall.
Virrpannan Annie

Rökstopp nr:3, dag 2

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej!
Ny här och har precis inlett det tredje och förhoppningsvis sista rökstoppet. Att vara rökare har under en lång period gett mig stor ångest... att tillföra dessa gifter till kroppen och dessutom betala dyra pengar för det - galenskap!! Så less på skiten..ändå är det så svårt.

Det som tidigare varit svårast vid rökstopp är att låta bli ciggen i samband med alkohol. Av den anledningen ska jag nu även lägga ner alkohol, åtminstone till en början.

Jag anser att de fysiska utsättningssymptomen är mycket jobbigare än själva vanan. Brukar må som sämst ett par veckor in i rökstopp med stark ångest och depressiva symptom, sömnsvårigheter,yrsel, trötthet, hjärtklappning osv.. Vill inte använda läkemedel av olika orsaker. Hur tar man sig igenom den fullständiga systemåterställningen och klarar av vardagen samtidigt? Skulle egentligen behöva åka på nån form av rehab :)

Funderat på om man kanske behöver något substitut att trigga belöningssystemet för att klara av det. Börja träna kanske?

Mvh, EJ

Dag 17

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Hej på er, detta är min första post här. Jag tycker att det är jobbigt, men jag vägrar att ge upp. Hur länge kommer det att hålla på så här? Man förväntar ju att det blir lättare efter ett tag. Än så länge är monstret lika stort som i början.

Suck, vilket elände

Champix dag 4

Igår rökte jag 20 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Dag 4 på champix kuren och i dag börjar jag med två piller per dag istället för ett som varit sen start.

Känner mig.. apatisk? stirrig! Röker lika mycket som vanligt, känner ingen skillnad på smak.. är supertrött hela dagarna.

Läser om biverkningar men tror jag har "tur" som redan äter antidepp sen flera år samt sömnpiller, kanske jag varken får sömnproblem eller psykiska besvär då jag redan äter piller mot sånt, skulle vara skönt att slippa.

1499 1500 dagar

Idag är det 1500 dagar sedan jag slutade, i morgon har jag 1500 helt rökfria dagar. Så kommande jubileum blir den 21 september 2016, då firar man 5 år. Jag trodde inte att den här dagen skulle komma när jag började min färd mot rökfriheten.
Kunde jag lägga av efter 32 år så kan nog alla göra det.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se