Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

mars 2015

Jag har inte

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Jag har varit rökfri 8 dagar nu.
Jag har INTE rökt 221 cig under denna tiden, och jag har sparat 697:-, säger appen "Rökfri" som jag tycker är inspirerande.

Jag har lunginflammation nu, får penicillin och hoppas att det verkligen "bara" är det. Jag har aldrig vågat göra någon spirometri i rädsla för vad resultatet skulle bli. Jag känner en stor skillnad i min andning och i min rosslighet nu, jämfört mot när jag rökte, trots att jag fortfarande är sjuk.

Jag har abstinens emellanåt, då vill jag helst ha en jättestor box-säck hängandes från taket, och boxarhandskar på händerna, och bara slå slå slå... Men jag hänger i, härdar ut, försöker glömma av - och så har det gått en liten stund igen och jag överlevde utan att röka.

Uttorkning...

Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket lite .

Min fru har haft diare, 1 vecka.. samma för min del.
Vi har icke fått behålla varken mat eller vatten. Uf.
Så både hon o ja fick då ligga med dropp på sjukhus X-antal h.
Ja kom på mig själv med att inte ha mycket tankar på rökning under dessa h. Inget röksug.
MEN, när vi var klara på sjukhuset för akut uttorkning då kände ja att ja ville röka.

När dessa j**la cigg är slut, då e dem slut.
Ja vet att ja sagt de förr men den här gången tycker ja att ja känner mig starkare.
Typ, en AHA-upplevelse. Efter sjukhusvistelsen.
Högst obehagligt o ligga där med en nål i armen, vätskan rinner in i blodet, kissnödig hela jäkla tiden.
Sen tänkte ja ett steg till vet ni; Ja tänkte att nästa gång ja åker till sjukhus önskar ja inte hamna där av kol åtminstone. De va min thought/ tanke.

GLad påsk!

Och så har man börjat...

Nysa som en tok och fräsa ut rinn-snor.. :) Va f-n nu då!?

Får tokiga nysattacker då och då, inget jag haft tidigare vad jag minns.. lustigt.
Har läst mig till att även detta tydligen har med flimmerhålen i näsan att göra och att kroppen försöker göra sig av med grejer den inte vill ha kvar där inne.. men jisses vilka nysningar!! Skönt dock, för det känns som att det gör nytta. :)

Någon annan som också går eller har gått igenom nysnings-stadiet?

Kramar i solen! (Va, vilken sol?)

/PH

Det går framåt

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jag har klarat det i nästan en vecka nu!

Känner mig otroligt stolt och glad (just nu) över att det faktiskt går. Jag såg framför mig att jag skulle vara ett lättirriterat, helnervöst vrak, men det här går ju faktiskt!

Och ingen hjärtklappning på kvällarna när jag ska sova, ingen stress över att hinna röka precis när man kommit utanför dörren eller ur sängen på morgonen eller när det nu må vara, inget mer illaluktande, ingen mer skam över att röka!

Jag tänkte att jag skriver ner allt det här optimistiska, glada, för jag räknar med att inte alla dagar kommer att vara lika bra. Är fortfarande rädd för "att glömma" hur det är att vara rökare och bara minnas det positiva med rökandet.

Kämpa på!

En vecka, drygt

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Lite mer än en vecka har nu gått sedan jag slutade.
Min kompis, som fick mig att ta steget efter att jag pratat och tänkt så länge på att sluta, gav upp efter en halv dag ska försöka sluta på nytt i morgon. Han kommer få fan annars :)

Detta har varit jättepositivt för mig. Min fru röker ju fortfarande och vill inte sluta eftersom man kan bli tjock!!!! Hon ska försöka om jag inte går upp i vikt. Skönt att ha press på sig. :)

Har suttit och läst vad andra har skrivit på loggen och jag blir förfärad när jag ser hur nikotinet påverkar oss. Att sluta röka är en ganska individuell kamp, eftersom vi förknippar rökningen med en massa saker som är positiva för just oss. Det finns ju inget positivt med att röka, tänk att vi kan tro det. Vi är jätterädda för att säga att vi känner smaker när vi slutar röka, för att det låter fånigt men vi kan utan att blinka framhålla en massa, nästan magiska egenskaper hos en enda cigarett. Jag vet att om jag röker en cigarett så startar min "rökfriklocka" om på noll och jag kastar mina framsteg åt skogen, jag har har gett detta med att sluta röka samma omsorg och omtanke som min "vän" cigaretten hade. Jag är beredd att gå långt för att skydda min rökfria vecka och vill göra allt för att det ska bli en vecka till.

Jag deltar inte mycket i sociala medier, har ej Facebook å sånt men på mitt inlägg här har jag fått sporrande respons och det är jag jätteglad över. Tack!!

Johan

Blir galen!

Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Nu har det gått 24 timmar sedan jag tog min sista cigarett och det här med att sluta röka är så mycket tuffare än vad jag hade kunnat ana. Jag har rökt i ca 6 år och bestämde mig idag när jag vaknade att jag skulle sluta röka, kände helt enkelt att jag har fått nog av att starta dagen med att parfymera mig med cigarettlukt.. Är det någon som har något tips på vad man kan göra när röksugen blir alldeles för mycket?

Dagen D

Igår rökte jag 4 cigarretter.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Förra veckan på onsdagen bestämde jag mig för den 24677 gången att jag ska sluta, fann mig själv strax därefter utanför med en cig i handen och sträckrökte flera cigaretter. Likt att en kär vän skulle resa bort och aldrig komma tillbaka så ville jag aldrig släppa taget, som en final goodbye. Anyhow, ringde sluta röka linjen, lyckades hålla hela torsdagen och fredagen fram till kl 20, sen föll jag dit igen hela helgen. Var så mycket festligheter, tyvärr...

Måndagen kom! Jag hade kvar cig från helgen. Pratade med sluta röka linjen och nu ska jag sluta på riktigt. Rejäla bakslag då jag rökte tre cig på förmiddagen, sedan bröt jag sönder cigen, slängde dem och sen gick det bra. MEN likt förbannat rotade jag bland soporna likt en heroinist och lyckades dra in ett par bloss. Ångrade mig sen, såklart!

MEN!!! Imorgon, då mina vänner kommer dagen då jag ska förbli rökfri!! Tänkte att det kanske blir ännu lättare att blogga om det, ju mer offentlig man är desto mer tar det emot att röka! Vore tacksamt med pepp för nu kör vi!!!!

Tisdag-Dag 1!!

Kör vidare!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

11 dagar 21½ h, har ja nu vart utan nikotin.
Det går lättare än vad jag trodde, med tanke på att psyket är knäckt av feber. Man undrar;
Tar det slut?! Jupp, någon gång får ja väl hoppas.
782, 11 kr har jag sparat på att inte köpa och röka cigaretter.
Lungorna ger mig nu en glad min åt att inte rökt 297 cigaretter!

Jaha, och så en sväng av depression igen då..

Halo i regnet!

Så har man hamnat i en liten deppar-dipp igen då.. och det mesta känns jobbigt, trist och deppigt igen.

Stel i nacke och rygg och ont i halsen från och till, strular lite på jobbet, och livet känns lite som i limbo just nu.

Kanske är det bara pga det fantastiska vädret vi har just nu (ironi), eller så är det något annat. Who knows?

Dock har jag inte haft några besvär med bröstet idag, och har kort arbetsvecka denna vecka pga påsken, så bara det borde ju göra en glad, men icke då.

Well well.. i morron kanske man är på bättre humör igen.. ska ju enligt SMHI vara sol i morgon.

Kram!

/PH

Nu kör vi!

Igår rökte jag 10 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Mitt första inlägg...

Nu har jag verkligen bestämt mig! Nu får det vara nog. Trött på att röka, hatar rökning, skäms över min dåliga vana. Har försökt att sluta ett antal ggr tidigare, men på något märkligt sätt är det annorlunda denna gång?

Det har inte gått en dag utan att jag tänkt att jag måste sluta, för jag vill ju inte röka längre! I morse när jag gick upp hade jag 1 cigg kvar i paketet. Hade tandläkartid 8.15. Känner mig ofräsch i munnen, tänderna är långt ifrån vita pga nikotinet. Ska jag åka till tandhygienisten och ta bort tandsten och få dom hyfsat vita igen för att sen direkt efter åka och köpa ett paket och så fortsätter det bara. Nej, nu får de fan vara nog. Jag satte på ett plåster, högsta dosen. Nu har det gått 8 timmar sen jag rökte sista cigaretten.

Det har gått bra idag. Rök suget har kommit och gått, men inte nämnvärt jobbigt. Har delat upp dagen i etapper, första var att vara rökfri fram till lunch, sen sa jag 16.30, sen blir det att hålla sig fram till jag lägger mig ikväll. Små mål.

Så nu hoppas jag att kvällen blir lugn.....återkommer...

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se