Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

januari 2015

Första dygnet

Igår rökte jag 7 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hmmmm nu vill Jag sluta för gott- men har velat det innan oxå.
Hur som helst så bestämde jag mig igår att sluta då Jag har rökhosta och svårt med andningen. Men jag är Såååå himla orolig att jag ska börja igen efter att hostan har lagt sig. Litar inte på mig sj

4 veckor avklarade

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

I morgon har jag varit helt nikotinfri i fyra veckor.
Det är först nu jag känner att jag har full kontroll. Finns inte mycket som skulle få mig att ta en cigg nu. Möjligen en livskris, men någon sådan är inte på ingående (vad jag vet).

Vinster hittills:
Mår bra i kroppen. Enklare att träna, bättre flås.
Har tid över till att fokusera på jobbet, utan att ha tankar på nästa cigg.
Ökad lust.
Det där med mer färg i ansiktet vet jag inte om det stämmer på mig, kanske lite.
Ökad självkänsla.
Ökad aptit och smak/doft, matintresse.

Nackdelar:
Humöret. Är inte så lynnig i humöret nu, men kanske lite robotlik, trött.
Sömnproblem. Vaknar någon gång per natt, men det hänger nödvändigtvis inte ihop med rökstoppet.

Nästa mål: 2 månader

Trevlig lördag gott folk... hang in there!

Det behövs inte mycket....

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Oj då, det behövs inte mycket för att Mr Cigg återvänder med sitt lismande och pockande:(.
Han ser säkert sin chans nu när särbon är sjuk och helgplanerna gick om intet.
Nu har jag tråkigt - jo men det hände att jag hade det när jag rökte också, försök inse det!!! VAD blir roligare om jag röker - absolut ingenting.
Det gäller att ha garden uppe hela tiden - JAG SKA INTE RÖKA IDAG HELLER - BASTA!!!!!

Bonilla firade tre år igår

Väntade att få se Bonilla här på loggen igår, även fast hon slutade efter mig så har hon varit en av de som gjort att jag inte gett upp, har varit tillräckligt att veta att det finns fler som går genom samma saker och att man inte vill släppa förbi (tävlingsdjävulen kryper fram). Stort grattis och tack för att du funnits där.

100 dagar tobaksfritt och snöänglar

100 dagar tobaksfritt =25 paket á 45 gram x 175 kr = 4375kr ej förbrukade pengar och 1 kilo och 125 gram tobak som inte rullats cigaretter av och rökts upp. Det är inte illa, men man kan ju verkligen hålla sig för skratt om man tänker på alla de 42 åren. Nej,nej; här vill vi inte veta mer. BARA BLICKA FRAMÅT!
Är glad att vara så här långt på väg men firar inte som jag hade tänkt. Jag fick sorgebud igår, min käraste väninna är inte längre med och jag är jätteledsen.
Hade gjort snöänglar i skogen på krönet av backen hela veckan. Legat på rygg och blickat upp i trädkronor och himmel tills kylan började tränga igenom. Igår gjorde jag en till, riktigt fin.
Så nu är det väl att knata på, äta dagar, se upp för sprickor och annat snubbelverk, sy mina kaoslappar, hänga på loggen och försöka med lite vardag kanske. Kämpa på ni alla som vill bli rökfria!

Halleluja! Unbelieveable.

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Får nog byta namn till Pelle. Har vart rökfri 1 månad imorn.
Logga in en snabbis för att käcka läget med dagarna om de står still eller vad. Hehe.
Nä. Tiden har rusat fram. Har byggt muskler o förbränt fett under tiden ja vart borta.
O det vanliga klassiska. Jobbat.

För övrigt du Gesine, apropå vänförfrågan ja skicka. Om du säger att de inte går så går de nog inte.
Vi kan ju snacka ändå. ;)
Ha en God helg allesammans.
Drar till med en wiskey imorn tror ja.
Se om man fixar den utmaningen. Off course!

En tröst i nöden!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Tusen tack för era bloggtexter, det underlättar och stödjer verkligen när läget känns svårt!!

Har senaste veckan nästan trott att jag är på väg att bli psykiskt sjuk, är ledsen och arg om vartannat, känner mig lurad och besviken fast inte speciellt röksugen egentligen. Handlar nog mer om identitetskris och att jag inser hur mycket som jag med cigaretternas hjälp har sopat under mattan. Saker som jag nu måste ta itu med. Det sjuka är att fast jag i bakhuvudet vet ungefär vilka strategier jag kan använda så lyckas jag hela tiden på ett eller annat sätt undvika att få något gjort! Självdestruktivt liksom, ska ju inte komma här och tro att man är något :-(

Läste något intressant om nornikotin, försökt googla men hittar inget vettigt. Inser också att detta är långt ifrån över. Ska man skaffa psykhjälp eller är detta "normalt"??

Är jag inte lika bra ?

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Detta inlägg är inte baserat på vad jag läst här, om någon skulle tolka det så.
Det finns ju två vägar att gå när man bestämt sig. Antingen kör man med nikotinersättning annars kör man Cold Turkey (som det tydligen kallas).
Jag har provat båda vägarna tidigare, uppenbarligen har inget sätt varit bättre än det andra eftersom jag är på G igen!!
Nu kör jag med nikotintuggummin och jag är förvånad över hur bra det går:). Jag tror inte alls att jag kommer att bli beroende av dessa, det kommer att plana ut och nedtrappning har jag i viss mån gjort redan.
Det känns lite som att man inte är riktigt lika "duktig" om man inte klipper tvärt och avstår från nikotinersättning??!! Är det så?
Man borde ta den väg som känns rätt för en själv. Jag går mot min andra rökfria helg och kan inte säga att jag dag 11 haft några större bekymmer. Nu börjar jag rannsaka mej själv, kanske är jag inte så "duktig" som jag själv tycker, så länge jag har nikotinet som "hjälp"??
Vad säger ni här på sidan? Jag tål att bli kritiserad...................

352 askar!

Denna enorma hög av askar skulle jag ha konsumerat om jag inte hade slutat röka.
Hur skulle jag ha mått nu i så fall? Ja, inte så bra som nu.
Och nästan hade jag inhandlat nr 353. Detta skall jag ha i minnet när jag härnäst inbillar jag mig att det finns något som den där lilla goda cigaretten. Den finns inte för mig. Den kanske aldrig har funnits, jag är inte längre säker på det och jag vill inte veta, inte föreställa mig den, inte prova, inte sukta efter den. Det enda jag skall skall tänka på är att det aldrig skall bli någon ask nr 353, inte i detta liv.
Till alla er som kämpar mot rökfantasier - att klara av ett anfall av röksug ger mycket mera tillfredsställelse än den godaste av de bästa cigaretter ni någonsin har konsumerat. Tro mig, jag vet för att jag just har kommit igenom en rejäl svacka
Det är en fantastisk känsla att ha besegrat sitt gamla rökarejag och kunna fortsätta att vara interökare eller åtminstone intelängrerökare.

Hur lågt får man sjunka?

Jag är i en ordentlig svacka, det är inget att hymla om. I min fantasi är livet som rökare ett enda lyckorus, i mina ljusare stunder vet jag att detta är en stor fet lögn. Men dessa ögonblick av klartänkthet är en droppe i havet. Jag ser för det mesta inga fördelar alls med interökarelivet. Jo, två vinster finns kvar i minnet.
1. Blodcirkulationen är mycket bättre, ända in i fingertopparna. Jag har alltid varma
händer och kan hantera motorsågen utan att fingrarna domnar av vibrationen.
2. Kroppstemperaturen verkar vara högre, jag fryser inte lika lätt som förut. Det betyder att badsäsongen blir mycket längre för min del. Förut var gränsen 14 grader, förra sommaren blev det 12. Men det är långt till dess, än är det is på sjön.
Alla andra fördelar har försvunnit ur mitt minne sorgligt nog. Jag mår bra helt enkelt
Och då kan jag röka lite igen.
Idag tog jag bilen till sopstationen och åkte förbi affären, där jag inte hade något att göra. Men innerst inne hade jag redan bestämt mig - jag köper en ask xxx.
I en liten hörna av min hjärna pep en liten, liten röst: nej,nej,nej, gör inte det!
Jag klängde mig fast vid hyllan med choklad - nej, jag är inte godissugen.
Och vad kom jag till kassan med? EN JÄVLA CHIPSPÅSE!
Jag tycker inte om skräpmat och tomma kalorier, mår dåligt efter fet mat. Och det är ingen ursäkt att det var ekologiska chips, junkfood som junkfood. Jag har tryckt i mig halva påsen nu, kommer att tömma den helt innan dagen är slut och kommer att må jättedåligt efter det. Att ligga i soffan och äter chips - hur lågt får man sjunka?
Enda trösten i eländet - jag har inte köpt den där jävla asken, men det känns inte bra att jag hade tänkt göra det. Men jag börjar bli lite rädd för mina hjärnspöken, det är väl så ett återfall går till, eller? Tyvärr saknar jag erfarenheter på denna punkt för att jag har aldrig slutat röka förut - bara tidsbegränsad nikotinfrihet i samband med graviditet och det är inte samma sak.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se