Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

september 2014

Det trodde jag inte...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Inte trodde jag för en vecka sedan att jag skulle skriva det här: rökfri sedan nio dagar och det går bra!!! Har knappt tänkt på att röka idag ( nja, typ inte...) och känner mig så nöjd med mig själv. Behöver inte ha ångest över trötta luftrör eller stinkande askkoppar... Behöver inte smita undan för att röka och kan krama vem jag vill när jag vill utan att skämmas över att lukta rök. Jag kan om jag vill!!!

Nu är det dags

Igår rökte jag 1 cigarretter och snusade 4 prillor.
Humör nu: Ganska dåligt.

Nu ska jag försöka.. Är jätteförkyld och hostar nästan tarmarna ur mig bröstet är fullt i slem och efter en fest i lördags kände jag på söndagen att nu måste jag göra nåt, jättehes och svårt att andas.. Livrädd för KOL eftersom jag haft problem med andningen länge pga psykiska besvär.. Men jag är också rädd för att gå upp i vikt för gör jag det tror jag inte att jag klarar av att sluta :/ Snälla stötta mig nu och tala gärna om hur ni känt och mått i hals och lungor när ni slutat..

Skrovlig i halsen

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag har nu hållt upp med allt vad nikotin heter i snart 9 dagar. Tidigare rökte jag runt 10-15 cigg om dagen (ibland mer) och/eller tuggade dessutom Nicorette frenetiskt. Nu känns det som att jag har ett sår i halsen och jag har dessutom till och från ganska skrovlig röst så att jag måste harkla mig titt som tätt. Den lilla hypokondrikern i mig antar genast det värsta men för att lugna mig tänkte jag höra om det är fler som har fått problem med halsen efter ett tag. Tilläggas kan väl att jag var rejält förkyld för ett tag sedan och hostade länge så det kan ju vara en förklaring till att det känns som att jag har ett sår i halsen. Men hur länge ska man vänta innan man går och kollar det och kan det helt enkelt ha att göra med att jag lagt ner allt nikotin? Tack på förhand!

Då närmar jag mig 8 månader!!!

Jippi, så skönt att slippa ciggen. Behöver dock mina miniprillor ibland, men jag är trots allt inte en rökare längre, jippi!

Dag 34! Himmel och pannkaka. Det går undan!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jag har klarat en månad och ja lite till faktiskt!

- Jag tänker inte längre: jag vill ut på balkongen och ta en cig
- Jag tänker inte längre: jag vill ut och ta en cig på jobbet.
- Jag har inte rökt en massa cig.
- Jag har sparat pengar.
- Detta är en beslut jag tagit helt själv och genomfört själv med stöd av er alla. TACK!!!

Men. Snart ska jag på jobbfest. Jag vill inte bli feströkare, så det blir ett test!
Jag drömde att jag tog en cig, men när jag vaknade skrattade jag för att det bara var en dröm! Jag var glad att jag inte rökt. Underbart!

Juntro 104 dagar!!! GRATTIS

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra.

Grattis Juntro till 104 dagar!!! Sorry jag missade din 100 dag!

Känns ok

Igår rökte jag 1 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Ja då är jag inne på dag 1. Egentligen var det igår som det skulle fimpas men jag hade lämnat mitt ciggpaket hemma - så det låg så snällt och väntade på mig. En cigg blev det igår och jag smulade sedan sönder de som var kvar.
Idag känns det jättebra. Känner inte sug trots att jag inte har tagit den annars så efterlängtade morgonciggen.
Körde ett jobbigt pass m min PT igår och jag känner hur lungorna inte vill vara med. Ser sååå fram emot att känna hur min kropp blir friskare allt eftersom dagarna går.
En dag i taget....framåt!

Så besviken...

...jag är...Ja inte på mig själv (jo kanske, men det ären annan historia) jag har inte börjat röka igen men det var nästan så att jag bara gav upp. Tills jag påminde mig om för vems skull JAG har slutat röka...Det är BARA för MIN skull, ingen annans...
Jag har en särbo sedan åtta år. Han bor 13 mil ifrån mig så vi ses inte jätteofta. Han har i alla år klagat över min rökning (han röker inte själv, har aldrig ens smakat) och hävdat att ALLA kan sluta röka hur lätt som helst. Det är inga problem och det är bara idioter som röker för eftersom alla vet att det är farligt, dyrt och ohälsosamt i största allmänhet så finns det ju verkligen ingen anledning att fortsätta. Det är bara att ta sig i kragen och sluta! Och klarar man inte det så har man dålig karaktär och är dum i huvudet.
Man skulle kunna tycka att han skulle vara själaglad nu när jag har slutat. Han slipper vänta på mig när jag bara ska ta ett bloss, han slipper gnälla över att allt tar så lång tid när vi ska någonstans för att jag ska röka innan, han behöver inte pusta när jag går ut efter att vi ätit någonstans för att röka, han behöver inte tänka på att boka rum med balkong eller nära utgång om vi ska bo på hotell så jag slipper stå i regn och storm eller gå kilometervis för att kunna ta mitt bloss. (Värst på morgnarna)
Nej det är ju idel goda nyheter, jag är fri som fågeln och redo att följa med var helst han skulle få för sig att vi skulle ta vägen.
Gissa om han är glad? Gissa om jag har fått ett ord till uppskattning?
"Jo det är klart att jag är glad, men det var ju inte för min skull du slutade"...
"Jo det är klart att jag är glad, men jag är inte imponerad ett enda dugg, eftersom det är så dumt att röka så är det ju självklart att man måste sluta. Så svårt kan det ju inte vara....Jag fattar inte varför du inte har klarat det tidigare"...

Snabbspola tiden.

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Efter ett antal till- och- från snusande år så fick jag en uppenbarelse i helgen. Och bara BESTÄMDE MIG. Vill inte vara en snusande småbarnsmor, snusande akademiker (inom hälso och sjukvård som rök på laxen) eller snusande fru. Usch. Kan inte identifiera mig med en snusare- för jag "snusar ju inte på riktigt". Mitt mantra. Men nu har jag lurat mig själv färdigt!

Sagt och gjort.
Dag två och jag har ringat in de största cravingssituationerna över dagen: före frukost, efter lunch, efter em kaffet och efter middagen. Då är betigningsmekanismerna starka. Och vill inte ersätta med socker, typ godis. Så nu kör jag stenhårt på tuggummi eller halstablett.

Längtar tills jag klarat min första vecka, för att känna att abstinensbesvären avtar mer o mer. För mitt humör är inte att leka med och inte heller i kombo med lite PMS och dålig nattsömn.

Är livrädd för att blir mer sockersugen och GÅ upp i vikt- huga.
Så målet är inte bara att sluta snusa utan också att hålla vikten .
Idag: 49,3 kg.

Behöver allt stöd jag någonsin kan få.

Spam

Kära administratörer!
Vi har spam här på riktigt nu!
Var snäll och ta bort annonsen, jag vill inte köpa ngn jacka!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se