Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

augusti 2014

Hjälp!!!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Åh nej!! Bråkat med familjemedlem.... Vill röka. Vill inte, men vill. Hjälp mig att inte på impuls åka ned och handla cig. Jag tänker...bara en.

godkänt

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

75e dagen och jag fick veta igår kväll (mitt i natten nästan, kl 23,30 ungefär) att jag är godkänd på tentan, 0,5 p över gränsen ... phew. Det blir alltså fortsättning direkt och det känns skönt. Startar imorgon. :)

Och dit åker jag ... rökfri!
Håll ut!

Ekonomitips

För mej är en moroten vid rökstopp den ekonomiska biten i allra högsta grad. Alla dessa tusenlappar som t o m vore bättre att man satte tändaren inunder, och lät den ena efter den andra gå upp i rök..............

En idé kanske vore att ha en griffeltavla där man dagligen suddar ut totala vinsten och skriver dit den nya högre summan, alternativt en not på kylskåpsdörren där man noterar vinst efter vinst efter vinst efter......
Blir mera synligt än en överföring till bankkontot, det kan man ju göra senare OM man inte unnat sig en massa trevliga saker för pengarna:)

När jag hade ett halvårs rökfrihet, gick jag bl a en dag till Kicks, pekade på en det ena och en det andra utan att ens fråga om priset. Så betalade jag en rejäl slant och hade fortfarande en tjock plånbok när jag gick därifrån. Onödigt??? - inte alls - det var en underbar lyxig känsla att inte ens behöva reflektera över priset. Dessutom kunde jag njuta av att känna att jag luktade gott:)

27 kr

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

27 kr fick jag lägga till,för popcorn och 3 biobiljetteri idag,var på bio med barnen,det var ciggpengar jag hadde sparat.roligt att göra något kul istället för pengarna går upp i rök ......kramizar

Tjohoo! Klarade handla mat utan att köpa cig!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Yay! Klarade mathandlingen utan att köpa cig. Röksugen just nu efter maten, men känns ändå ok och inte hopplöst.

4 dagar!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Nu har jag varit rökfri i 4 dagar! :)
Känner mig mycket stolt. Trodde ärligt talat inte att det skulle vara så lätt att sluta.
Har haft lite röksug mellan varven men dem har jag knappt märkt av.
Är dock fortfarande förkyld... vilket jag hoppas börja ge med sig snart.
Det är aldrig roligt att vara sjuk.
En sak som jag har märkt efter det att jag slutade röka, är att jag inte är lika uppvarvad och stressad längre. Utan jag känner mig något lugnare faktiskt.
Vilket jag tycker är helt underbart! Kopplar av på ett helt annat sätt.
Känner ni igen er?
:)
Hej!

Långa dagar...

Börjar förstå lite av vad sambon pratade om...

Det ÄR en skillnad att sitta på jobbet och ha annat i huvudet mot att vara hemma hela dagar och inte ha något speciellt, akut osv som dyker upp och måste tas om hand.

Inser nu att väldigt många av dessa cigaretter som man rökt under helgerna enbart var cigaretter för att fördriva tid och för att man inte hade bättre saker för sig.

Nu sitter jag och dricker kaffe, glor framåt och i mobilen om vartannat och är lagom uppstressad.

Jodå, Zyban tar udden av det hela, men jag skulle ljuga om jag sa att lördagen och denna bit in på söndagen varit superlätta.

Kan inte sitta still, vet inte riktigt vad jag ska göra av mina händer och ben. Ser antagligen helt mupp ut där jag sitter. :)

Well, det går väl över så småningom och imorgon är det jobb igen och lite annat att tänka på.

Jag vill hålla kvar sommaren!

Ingenting varar för evigt, tyvärr. Inte ens den längsta, varmaste, mest arbetsintensiva och rökfriaste sommar på många år.
Precis som för 2 månader sedan har jag hela stranden och hela havet för mig själv. Precis som i början på säsongen känner jag inget behov att röka en cigarett före eller efter badet och precis som då har jag cyklat ner till stranden för att komma undan röktankar. Nej, jag har inget nikotinbehov, jag har förstått att jag inte var nikotinist, utan vanerökare. Tack för den insikten, Cignot, du som påpekade att jag aldrig har rökt enligt din Guru Carr. För att jag aldrig uppfattade mig som skuldtyngd, stinkande, skamfylld rökare, för att jag aldrig eller mycket, mycket sällan drog halsbloss. Föratt jag ända fram till mitt första tidsbegränsade uppehåll rökte basisk toback i form av cigariller eller pipa, eller självrullad av speciell tobak - inhandlat i tobaksaffär, som fanns på den tiden lite varstans i stan. För att jag inte fattade att cigaretter innehåller sur tobak och att man måste dra halsbloss för att få i sig nikotinet. Jag förstår nu varför jag hade så svårt att hitta en lämplig cigarett som inte smakade skarpt och äckligt och vars rök fick mig att hosta. Jag hittade ett märka till slut. Men jag fortsatte ju att röka som jag var van - som en cigarill eller pipa och det är en helt annan teknik, som man kan googla sig till, om man vill.

Vaknade och grät inte i alla fall

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Vaknade morse och grät inte.
Jag känner mig känslig men ändå på relativt bra humör. Stolt att jag inte stack till Statoil och panikköpte cig igår vid 23-tiden. Jag känner att det finns risk att göra det idag, men efter hur jag mådde igår har jag ingen lust att gå igenom det igen, och eftersom jag vet att jag kommer att vilja sluta röka igen om jag börjar så är det just idag större chans att jag hoppar över rökningen idag.
Jag tror problemet för mig många gånger handlar om ett snabbt impulsköp. Jag har bara varit rökfri i 4 dagar nu. Jag för över 56 kr till mitt sparkonto på kvällen om jag lyckas hålla mig ifrån cigaretter. Fasiken, sjukt hur mycket pengar man spenderar på cigaretter....på gift.

Men jag kan inte släppa rädslan om cancer...om rädslan av hur mycket jag redan förstört. Jag är en sån hemskt som började röka när jag var 13...klart jag kommer att få cancer.....

Vinster

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej!
Jag är ny här öppnar loggen varje morgon och tycker att det är toppen att den finns,
I morgon är det 2 veckor sedan jag tog min sista cigarett, har rökt ett paket om dagen. Jag har rökt i 45 år och har försökt sluta hur många gånger som helst men inte lyckats.
Men den här gången skall det gå, jag har tänkt om, att andra bryr sig inte om jag börjar röka igen dom har hört det här hur många gånger som hels med mitt sluta röka.
Det är bara för mig själv jag gör det här för min hälsa och ekonomi.
Jag har fått munsår i mina mungipor är det någon annan som fått det, men det går väl över med tiden.

Håll ut ni också.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se