Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

maj 2014

När jag ändå är här...

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

... skriver jag en rad också. Pappas bortgång i tisdags har utmanat mig rejält, jag menar, vem skulle klandra en sörjande som känner behov av att dra ett bloss? Träffade min syster på begravningsbyrån igår, hon röker och ville ha en paus mitt i mötet. Det hade varit så jäkla enkelt att följa med ut och ta en cig men det gjorde jag inte. För jag har ju valt själv, jag vill inte röka mer.

Dag 1

Igår rökte jag 8 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Igår kväll när jag skulle sova bestämde jag mig! Idag är min inställning; Jag har slutat röka!

En vecka och idag är det lördag

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Lördag är en svår dag. Men idag känns det inte särskilt svårt i alla fall! Har ingen fest planerad och röksuget är väldigt lite så detta ska nog gå bra.
Igår drack jag lite vin med killen, nästan helt utan röksug :D En får fira det lilla!

200 dagar !!

Grattis, Tinttu!
Vi har lyckats ta oss ända hit!

Jag får SYRE i lungorna!!!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Alltså....
Det är UNDERBART att sluta röka... Dag 10 och jag fyller mina lungor med SYRE...
Det är inte tungt och det är inte jobbigt.. Det är underbart att få luft igen :D

Behöver skriva av mig :)

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Hej alla rökslutare:)
Jag har insett att den här sidan är väldigt viktig för mig. Det är ju många som skriver att dom berättar för alla de känner att de ska sluta, för att bli peppade och för att det inte ska finnas undantag. Problemet för mig är att jag är en så kallad smygrökare. Min familj och de på jobbet vet inte att jag röker/har rökt, utan trott att det bara hänt på fest. De enda som vet är vänner och pojkvän, så därför är det skönt att bekänna här! Och kanske kunna få lite stöd av er andra som dessutom vet vad man går igenom.
Jag kommer förmodligen skriva här nästan varje dag eftersom jag älskar att skriva av mig.

Mina vänner är själva rökare. Och dom är stolta över mig. Men självklart vill dom inte lyssna på mitt tjat om att sluta röka hela tiden eftersom de själva är rökare som inte vill kännas vid det. Förmodligen har de ångest själva över vad de gör men är inte mogna att sluta än och lever därför i förnekelse och förtränger nackdelarna. Vilket jag förstår, en har ju varit likadan!!!
På något sätt tror jag även att dom inte riktigt vill att jag ska lyckas för att dom då måste ta tag i sina egna känslor... Eller vad tror ni? Kan det vara så?
Har förresten fått väldigt mycket finnar också!! Kan det bero på rökstoppet? Hade förväntat mig bättre hy men så blev det tvärtom :o! Läste nånstans att det är för att gifterna ska ut men vet inte om det stämmer? Någon med samma problem?

Ha det gött och lycka till med ännu en rökfri dag!

Prövningar.... Dag 10

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

En släkting har hastigt lämnat jordelivet...
Ingen kunde förutse detta
Endast 47år gammal..
Sorgen är stark trots att vi inte umgicks nåt speciellt stod han mig nära.
Och igår efter att jag fick beskedet var det nära mycket nära att jag tog till ciggen som tröst...
Men jag tänkte... Om jag röker nu så kommer han ändå inte tillbaks i livet och inget annat blir bättre av att jag röker heller så jag lät bli...
Vi får se hur det går idag.... men jag tror jag håller upp idag med
Nu ska jag ut i solen..
Ha en fin dag!! Och sluta inte kämpa

Uppvaknande och vit månad

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Jahapp. 5 dagar sen jag drog ner rök i lungorna. Abstinensen är inte svår. Känner mig bara lite överenergisk och får hög puls och svettningar ibland. Ser det som positivt! Det är liksom bara skönt att känna hur giftet lämnar kroppen och att inse vad ciggen gör med en. Jag har ju abstinens på grund av cigaretterna liksom, och inte tvärtom. Om jag inte slutar nu kommer jag lida av abstinens resten av livet!!!

Jag är tacksam för att
- jag slipper stå utanför porten å med cigg i handen och skämmas
- löpningen går lättare för var dag!
- jag inte behöver ljuga för mina föräldrar
- jag inte behöver ljuga för mig själv! Jag slipper ångesten av att jag rökt
- jag inte stinker
- jag sparar pengar
- jag inte är torr i halsen av vidrig rök

Och jag har bestämt mig för att det inte finns några undantag. Det finns inte på kartan att röka då och då. Från och med nu är det "aldrig mer" men jag börjar med ett delmål. En månad ska jag klara och det vet jag att jag gör. Om det så ska bli en månad utan fest och alkohol. Ja! En vit månad helt enkelt.

Äntligen blivit medlem

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Hej!
Efter att ha vart här inne ett bra tag och läst vad andra skrivit har jag själv äntligen tagit mig i kragen och skaffat ett konto. Tror och hoppas att det ska peppa mig mer!
Rökte tidigare varje dag, upp till ett paket om dagen. Bestämde mig för att sluta för över en månad sen, men har fått bakslag varje gång alkohol varit inblandat. Men jag tror jag är redo nu. Redo att sluta upp även med feströkandet, för det håller inte i längden! Jag är så äckligt jävla trött på cigg. Framförallt är jag trött på skammen och hur dom pinnjävlarna framställer mig. Har aldrig varit bekväm med att vara rökare. Kan tillägga att jag tog min första cigg vid 17 och nu är jag 20. Så jag tänker sluta innan det är försent.

Behöver sluta feströka, tips någon?

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Har varit "rökfri" i över en månad nu.. Förutom på fester. Alla mina vänner röker extremt mkt, särskilt på fest och det är jättesvårt att stå emot! Vet inte hur jag ska göra!? Festar ju rätt mycket också, är bara 20 år.
Vardagarna är inga problem överhuvudtaget längre, men så fort det vankas fest och alkohol kommer suget. Jag brukar då ha BESTÄMT mig för att inte röka men ångrar mig alltid på kvällen och röker ändå.. Det värsta är ju att jag klarar av att hålla det på den nivån, röker inte på vardagen ändå och får inget sug men jag får abstinensbesvär, oftast sömnproblem. Och det är inte värt det ens ju! Så varför ska jag plåga mig med att röka å ha det "gött" för stunden när jag vet att jag får lida för det ett bra tag efter?
Tips någon?
Har läst allen carr och han har verkligen lyckats övertyga mig om vardagarna men på fest känns det som jag försakar något utan ciggen och jag vill inte känna så. Vill bara sluta med det.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se