Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

mars 2014

Pepp!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag är lite förvånad över hur bra det går, idag tror jag inte jag tänkt på rökning/haft röksug en enda gång på hela dagen! Oftast när suget kommer fram är det i samband med intag av alkohol, när attityden blir lite relaxad och det sunda förnuftet försvinner. Men jag vet att även dessa sug kommer försvinna med tiden.

Just nu är jag dock så himla pepp på träning! Var ute på årets första löprunda igår och det gick så bra! Sprang 5 lugna km och det märktes att jag hållt igång med spinningen men droppat ciggen. Vart inte anfådd eller fick håll, hade gärna sprungit längre men vet hur viktigt det är att öka intensiteten gradvis.

Idag betalade jag min resa så nu är det klart - en veckas träningsresa är min! Åker till Spanien om en dryg månad för lata dagar av strand, sol och träning!! Åker med en av mina bästa vänner och är svinpepp. Ytterligare en anledning att hålla i rökfriheten :)

57 dagar idag, kan inte fatta hur fort dessa gått.

Jag är tillbaka!

Igår rökte jag 15 cigarretter.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Hej gott folk!

Oj oj oj jag trodde jag hade kontroll över det okontrollerbara!!!!

Var rökfri i 2 veckor. Rökte i 3 veckor. Var rökfri i 1 månad. Nu har jag rökt en månad.

Är inte det magiska talet 3?

Nu slutar jag för gott!

Vill ni veta varför? För jag är så förkyld att jag bara kan ligga i sängen. Nu kommer jag ihåg varför jag ville lägga av från början. Vill bli av med det här giftet för gott. Komma igång med träning. Äta sunt och få självförtroendet och styrkan tillbaka.

Jag behöver er! Kommer titta in varje dag igen. Det hjälpte mig siktat skriva av sig.

Har läst och sett att det gått bra för nästan alla!! Ni är så jävla grymma! Ni har inte gått miste om något jag lovar!

April ska bli min månad!!!!! Start imorgon... Och det är inget aprilskämt :)

Firar fyra veckor idag!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Oj, tänk att det gått fyra veckor redan! Det känns bättre och bättre för varje dag och det dyker upp fördelar hela tiden! Känner redan nu på flåset att det blivit bättre och det piper aldrig i luftrören längre. Beläggningen på tungan är borta och jag behöver inte tvätta håret varje dag för att inte stinka rök i håret.

I lördags satt jag och maken ute på altanen med varsin öl och njöt av solen. Utan cig. Det gick det med! Men jag sa då till maken att jag inte vet när jag kan umgås med rökare igen, men nu har jag tänkt till. Klart jag kan umgås med rökare, jag behöver ju inte röka för det. JAG har ju valt att sluta röka för att JAG vill, inte kommer jag att ta ett bloss bara för att andra röker, inte en chans!

Fyra veckor......

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

utan att röka. Börjar känna mig sund och väldigt glad över att det går så himla bra. Varför har jag inte klarat detta tidigare? Det går ju hur bra som helst. Massor av pengar sparar vi, min man och jag. Livet är ju helt underbart när man slipper stressen över att inte ha cigaretter hemma! Bara att kunna gå ut och fika utan att tänka på att jag inte får röka till kaffet. Kunna gå på bio utan att få panik efter 45 minuter för att det inte är paus så jag kan gå ut och röka- Ja lista kan göras lång på vad man inte kan göra som rökare, men detta slipper jag nu. SÅ HÄRLIGT!!!

När glömmer jag

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Alltså, kommer det nån gång den dag då jag helt glömt bort att jag nånsin rökt?
Så skönt det skulle vara, andra viktiga saker kan jag minsann glömma, varför inte då nåt så oviktigt o osunt som rökningen?
Idag är det faktiskt inte det första jag tänker på då jag vaknar, inte det andra o tredje heller :) WOW
Nu tänker jag knappt på cigg när jag kör till jobbet heller, brukade röka på väg till jobbet i min veteran volvo bil ....nu snart, då vädret är varmare så ska jag städa min gamling.... så den blir fräsh o fin, få bort den unkna röklukten, yes det ska jag göra.
Så blir min röda gamla volvo så söt o fin @>-
Kram till er alla där ute som gjort slut med nikotina eller nikotinus

Lärt mig mycket

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Oj vad jag har lärt mig mycket av mitt återfall, det de handlar om är att jag vill/önskar sluta röka och vara fri och att inte plåga sig igenom uppehållet! för det bli bara ett uppehåll då! Inte tänka att man längtar efter en cig hela tiden hur dum får man vara egentligen? Ingen önskar att röka, Jag önskar verkligen att bli fri igen och trots att jag var sjuk hela tiden vid förra stoppet så mådde jag ändå bättre. Det handlar om ett VAL jag gjort inte en uppoffring och ett lidande. Vi är ju ganska korkade som hakar upp oss på att ta en cig hela tiden fast vi vill sluta.. nu ger jag järnet igen! och ni med?!

Vill sluta röka men.....

Igår rökte jag 11 cigarretter.
Humör nu: Ganska dåligt.

Jag vill sluta röka men klarar mig sådär 1 vecka sedan är det kört.

VÅÅÅÅR !!!

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

28 dagar som rökfri ingen jätte abstinens längre men ett enormt sug!!! Det hör ju till !! De är vår!! Kan knappt se en sommar framför mig utan att få njuta av en cigg. Helt stört men så känner jag .. Men tänker inte röka

Sug.....eller????

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

De senaste dagarna har hjärnan signalerat att jag vill röka??!!! Nja skulle inte tro det men mitt "gamla" jag har tydligen inte helt flyttat ut utan sitter på sidan av och tycker att vaddå.....något bloss kan du väl ta??? Jag står emot - jag vill inte men jag ska inte säga att vi inte har diskussioner om vem som har rätt :) Mitt ickerökande jag eller mitt gamla rökande jag!
Lite svårt att förstå varför det suget ska komma nu när jag ändå är inne på snart 1 månad rökfri???
På onsdag träffar jag min sluta-röka-sköterska på vårdcentralen, ska ta det med henne då. Till dess hänger jag i och bearbetar processen.

vinster

Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Igår satt jag ute i min rökstol på terasen, lutade huvudet bakåt mot väggen, sträckte ut benen och kände hur vårsolen värmde mitt ansikte. Med jämna mellanrum sprang ungen opp på trappan och hade någon viktig kommentar som hon ville dela med mig. Jag tänkte för mig själv, att de här stunderna är sådana som man EGENTLIGEN borde spara i sitt minne, det här är det där EGENTLIGA levandet, det RIKTIGA livet. Inte jobb, pengar, hus, bilar, dagis, matkassar, planer, drömmar, hundar, ångest, utan en stund i solen med den du älskar mest inom en 10 meters radie. Jag hade INGEN lust att röka, INGEN. Det är de här situationerna som jag har varit rädd för att jag aldrig ska sluta sakna, de här "sitta i solen och njuta"-cigaretterna. Och det fanns INGEN saknad.

I bastun på kvällen övade vi medvetenhet med ungen. Vi andades in, andades ut, kände hur det kändes i alla kroppsdelar, en efter en, kände efter hur skönt det är med varm och fuktig luft runt omkring en. Det gick riktigt bra, ungen var tyst i 2 minuter och lekte mindfulness med mamma. Sen sa hon:
"Okej, mamma, nu är det min tur, nu gör vi pruttljud, så här, titta mamma" och så gjorde hon pruttljud med munnen mot armvecket....
haha! mindfulness in your face, liksom.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se