Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

januari 2014

Symptom vid rökstopp

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Idag hände något kul men konstigt. Kände en oerhört stark doft av äppelkaka med kanel när jag klev in i fikarummet på jobbet. Tidigare har jag inte känt doften av bakverk och mat så kraftigt. Efter någon timme började jag få värk i näsan, som sitter i fortfarande. Blev alldeles matt med huvudvärk och skippade min promenad som jag tänkte mig under nästa rast.

Någon mer som haft ont i näsan? Haha..

Här är det pepp och sanningar av människor i samma båt

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Tack för att ni finns! här haglar det goda orden och hejaropen i en strid ström vissa är mer aktiv än andra. men så skönt att gå in här och förstå att man inte är ensam! det här klimatet ska vi jobba vidare på och det är vi som gör den här sidan egentligen, ha en fin nikotinfri helg alla!

I månad

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Idag ville herr nikotin vara med mig och det kliar i halsen helt galet (flimmerhåren på väg tillbaka) och just nu är herrn här! man kan tycka att efter en månad borde det vara lugnare, samtidigt som i går och i förrgår gick det som en dans. Det är väl så att det blir längre emellan de dåliga dagarna? Imorrn är vi bortbjuden på middag för en krogsväng senare, jag äter middagen när de börjar springa på balkongen och röka går jag hem! just nu är jag inte stark och vet att.. finns en cigarett i närheten och 2 glas vin så är det kört. Kan vara skönt och gå hem och vara pigg dagen efter inget ont som inte har något gott med sig! tänkte inte bli rökare igen även om jag är sugen idag! styrka till er som sitter i samma båt!

POSITIVA TANKAR!

Nu ska jag tänka positiva tankar. Provade förut att säga två olika meningar, dom var:
1) - Jag MÅSTE sluta röka!
Denna kändes negativ och gav ett obehagligt sug i nedre delen av magen.
2) - Fan va gött att vara rökfri!
Denna kändes positiv och gav en pirrande känsla i övre delen av magen, lite som när man är kär.

Jag tänker köra på mening nummer två. Det är ju hur gött som helst att få ha ett sådant mysigt pirr i magen, helt klart bättre än det obehagliga suget.
Det märks ändå också väldigt mycket hur bara positiva tankar kan göra skillnad. Men men, nu ska jag inte sitta här och lova något. Jag ska bara flyta med och använda mig av lite meditation och fylla mig själv med positivitet. Det tror jag kommer funka.

Over and out!

Äntligen icke rökare - Allen Carr

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jag ska villigt erkänna att skepsisen var enorm när jag började läsa denna bok. Men jag gav mig tusan på att läsa den, och jag gav mig tusan på att jag skulle tro på allt som står i den.
Jag har läst halva boken nu, och att sluta röka börjar kännas lätt och än mer självklart. Jag börjar känna en enorm övertygelse att jag inte kommer att vilja röka efter att boken är slut. Känslan har redan börjat bli starkare och starkare, och känslan att det är lätt börjar bli större och större.
Även om du är skeptisk, så läs den. Jag är en cynisk, skeptisk människa som sällan tror på något jag läser om det inte finns tydliga källor. Men jag är förbluffad över hur känslan ändras kapitel för kapitel.
Jag ser fram mot den här resan nu, den kommer att bli rolig.

80 Dagar!

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Idag ska jag fira 80 dagar med att lyssna på Melissa Horn (alltså LIVE) och gå ut och dricka en öl med mina två vänner efteråt.

Igår fann jag mig i en situation som skulle ha triggat ALLA mina röklustar förut. Kocka med barn. Inte bara barn utan 12 stycken, och inte jämnåriga utan mellan 6 och 12 år gamla barn. Ovanpå det, fick jag ingen barnvakt, så min egen 3-åring fick dessutom komma med. Jag höll på att bli panikslagen i början när ingen (utom min egen unge) ville göra som jag ville och inte ends indelning i grupper lyckades, men jag bestämde mig för att nu fan ska jag klara av det här, och visst gjorde jag!!

Vi hade till och med tid över för lek efter allt diskande och städande!

Men jag var så stolt, där stod jag och gav order åt höger och vänster och den enda som lyder är min lilla 3-åring som diskar, och sopar, och torkar bord och plockar undan. Min lilla hjälpreda.

Nu ska jag jobba lite till och sedan åka hem, föra ungen till mormor, ta en lång dusch, klä mig i klänning och högklackat och åka in till stan. Trevligt veckoslut alla ni fina!

En månad

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag har tagit mig till andra delmålet - en månad! Första var en vecka, sen kändes en månad som ett bra delmål. Nästa är två månader.

Jag är så galet glad över allt stöd man får här, jag blir både rörd och känner en himla tilltro på alla er andra som kämpar på med.

Vi kommer klara det här!

Ha en fantastisk helg.
Kram

Blää.

Igår rökte jag 10 cigarretter.

Ligger och mår illa. Har ont i halsen för att jag rökt. Känner mig hur dålig som helst. Blir faktiskt arg på mig själv. Liksom, hur kan det ens vara "gott" eller "trevligt" att förpesta sig själv? För det är det ju inte. Nä, i morgon så får jag fan skita i att röka. Det här fungerar inte. Cigaretterna och jag behöver göra slut på vår dåliga relation.

Usch. Nu ska jag sova, om magen blir bättre det vill säga.. vill faktiskt inte stanna hemma från skolan i morgon :-(

Kraaaaaaaaaaam från Jessie :-)

Ulven på besök

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Idag kom har på besök. Ulven i fårakläder.

Som en blixt från klar himmel byttes styrkan i att sluta ut mot viljan i att röka.

Jag försökte skaka av mig djävulen på väg hem från spårvagnen. Jag mumlade att jag hatar honom. Rabblade ramsor som hans död och utförde mental voodoo på idioten i min hjärna.

Det var den längsta promenaden jag haft från vagnen. Men död var fanskapet efter en tallrik soppa hemma och jag- jag kände mig starkare än någonsin som stod emot.

Men jag håller hädanefter ögat lite extra öppet för det rara fåret- "viljan". Man vet inte när det byter skepnad igen. Och då- då kommer jag stå beredd med hela mitt kavalleri!

Oh happy day

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Snart är dag 4 förbi och jag har världens energi! Vet inte om det beror på att jag haft världens förkylning och varit hemma och känner mig "utvilad", om det beror på rökstoppet eller att jag faktiskt ätit frukt för en hel månad de senaste dagarna. Ja eller en kombination av alla tre.

Jag tror de flesta känner såhär att man inte riktigt vågar lita på sig själv vad gäller bakslag vid rökning. Jag har en starkare motivation än någonsin men kan inte sluta tänka "tänk OM jag tar ett bloss" fastän jag inte vill men ändå gör det. Låter ju heldumt att göra något som man egentligen inte vill! Men jag antar det är just dum man blir vid rökning. Det är ju oförståndigt.

Jag har många gånger varit i diskussioner om att allt är bra i måttliga mängder, även rökning. Problemet är ju att rökning inte går att hålla måttligt.

Idag tyckte jag det kändes tomt på lunchrasten på jobbet. Jag är van vid att gå iväg och få en stund för mig själv och den möjligheten hade jag inte nu när jag höll mig kvar i lokalerna. Jag var inte sugen på själva rökandet utan kände att jag ville ta en paus och vara för mig själv. Kanske ska jag ta en kort promenad på 5-10 min bara för att komma undan och samla ihop tankarna imorgon? Knasigt nog tänker jag att jag inte skulle orka, men jag har orkat att smyga in i buskar och snår under flera års tid.

Ett annat problem jag stött på idag är att jag alltid har sett rökningen som min identitet. När min kollega frågade under en av pauserna om vi skulle ut så talade jag om att jag slutat. På något vis kände jag mig inte längre rolig. Fast det är nog snarare tvärtom. Jag har ju mer energi och klagar inte på huvudvärk och stress. Det måste ju vara roligare att umgås med en positiv människa som har mera ork. Dessutom var jag med i gemenskapen i fikarummet även om jag gick "miste" om sällskapet i rökrutan.

Jag tycker själv att allt jag skriver låter lite konstigt men helt normalt. Haha, får mig faktiskt att skratta.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se