Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

november 2013

3 dagar fri från ciggaretterna!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Idag känns det fantastiskt! Att sluta röka är absolut det bästa beslut jag tagit. Det känns bara SÅ bra. Enda gången det kändes lite jobbigt och ovant var efter lunchen idag, men efter fem minuter ungefär så var den känslan borta.

Kan absolut rekommendera Allen Carrs bok "Äntligen icke-rökare!". Den har hjälpt mig att se på detta från ett helt annat perspektiv.

Guldkant i livet.

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

30 dagar som icke-rökare och vissa dagar, vissa stunder säger fortfarande nikotinspökena till mig att

"Livet är mycke roligare med cigg"

Men jag säger nästan i samma sekund att NEJ livet är inte roligare med cigg. Livet ser likadant ut - enda skillnaden är att när jag var rökare så gick jag ut då och då och andades in gifter. Och ser man på sitt liv så är de verkligen den enda skillnaden - jag gör samma saker som innan.

Så om ens liv är tråkigt utan ciggen så borde man finna olika hobbys och/eller andra lyckotillfällen, för att se något så GIFTIGT som en guldkant i livet, i vardagen känns så sorligt - de måste finnas mer hår i livet än att ta sönder sin kropp på de sätt ciggen gör.

Så mitt tips är att när tanken slår dig att livet utan cigg är tråkigt - se på ditt liv. Vad är skillnaden då och nu? Och hitta sen en guldkant i livet som ger dig energi, glädje och kärlek dagligen !

Bort med er cigg!

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Nu har jag givit bort en hel limpa med cigaretter till en vän; samt dem resterande cigaretterna som jag hade kvar!
Nu vill jag inte ha några fler cigaretter!
Jag är mycket glad över mitt beslut och jag har så mycket att vinna på att sluta!
Yey till ett friskare liv! =)
Tack alla som skriver här på sluta-rökarloggen!

Kämpar på!

Igår rökte jag 7 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jag kämpar på med att försöka sluta röka, men det är inte lätt! Dock det där klippet på youtube som "Hemligheten" lade upp fick mig verkligen att bli äcklad! Tänk att rökarens lungor ser ut sådär! =( Mycket hemsk tanke - men det ska det bli ändring på! Om mina lungor ser ut sådär och om det är det där som jag ska andas in för varje cigarett tror jag hellre att jag avstår! =)
Jag såg resultatet och jag tycker mycket synd om våra lungor just nu! På dem som har slutat kommer i alla fall lungorna så småningom att repareras. Det ska jag ha i åtanke och dessutom lade jag till detta videoklipp som ett utav mina bokmärken.. =P Så varje gång jag vill röka tänker jag sätta mig framför datorn och titta på denna video!

Tack så mycket för detta givande videoklipp "Hemligheten" !

Ett måste.

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Kolla in detta klipp, speciellt ni som är sugna på en cigg. För detta är våra lungor och de fylls med tjära när vi röker - vi kväver oss själva.

http://m.youtube.com/watch?v=lMDfyF1VF6o

600 dagar

Idag är det 600 dagar sedan jag slutade röka HURRA HURRA !!!!!!!!

dag 6 zombiefierad igen, men!

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

ja idag har varit en rätt så dålig dag egentligen... huvudet har varit på utflykt någonstans i skogarna och lyckades dåsa av i IKEA kön har ingen aning om hur länge jag stog där! gick in i min egna värld och allt runt om bara försvann... haha ja herregud vilken makt nikotinet har över en! x)

Dock så har jag hittat en hemsk sak som hjälper för att rensa huvudet och en sysselsättning där det är bra om huvudet blir till dimma och allt går på mekanik!
Håll i er.. det är jogging... kan tilläggas att jag tillhör gruppen av människor som starkt motsätter sig motion med syftet att motionera. ska man träna ska man träna omedvetet och inte för tränandets skull, har jag alltid haft som resonemang...
men ja det fungerar och det är ju det som är det viktiga, jag satte upp ett mål om att jag ska komma "så långt", och sen körde jag på det att klarar jag det här, så klarar jag att sluta med nikotinet. :)
Och bäst av allt, det är första gången på hela dagen som jag är helt klar i huvudet! :)

Och måste bara säga tack till alla er som skriver här!
att få ta del av era dagar och tankar gör det här så mycket lättare, man känner sig inte lika ensam i projektet eller hur man ska förklara det :)

Planera framåt.

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

(29 dagar som icke-rökare)

Idag ska jag ordna fint här hemma, gå förbi systembolaget och mataffären - ikväll ska jag och min kärlek äta en god middag, dricka gott och planera inför våren 2014 <3 De är super viktigt att leva här och nu, både för hur man mår idag men även för att de är de som sätter tonen för framtiden. Plus att de är viktigt att ha något att se fram emot. Så då slår vi ihop allt på en kväll - en underbar fredag där vi planerar saker att se fram emot ! :) Och de är extra skoj att planera då jag vet att jag sparar undan 1200 kr varje månad - de finns lite mer yta att röra sig på så att säga.

Någon annan som tänkt på de att de alltid fanns pengar till cigg - hur lite pengar man än hade, hur mycket man än gick på knäna och fick vända på slantarna - så fanns de pengar till cigg? Så därför finns de alltid 1200 kr att spara undan varje månad - känns verkligen magiskt och roligt när jag tänker på de. De är sånt man får tänka på när man slås av tanken att livet utan cigg känns konstigt - de finns så mycket där ute som bara väntar på att man ska upptäcka de :)

några bakslag

Igår rökte jag 1 cigarretter.

har rökt lite de senaste dagarna, saknar det så mycket. inte köpt några egna cigg, men fått av andra. det är gott och mysigt, och man får en paus.

samtidigt är det äckligt, ohälsosamt, dyrt, och inte alls mysigt.

Fredag

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Idag är det fredag. Jag ska vara ensam hemma, det är skönt. Jag ska ut med hunden och jag ska sy, eller kanske städa. Hur som helst ska jag göra något, gärna något kreativt. Sedan går jag kanske i bastun. Kankse jag till och med dricker en öl?
uuh...allt låter så bra så här på förhand, men jag vet att bara jag kommer hem (ut med hunden går bra, det känns så naturligt) så slår rastlösheten och likgiltigheten på igen, och så sitter jag där och angstar över att inte orka göra något, inte få något gjort, inte villa vara hemma, inte veta vad jag ska ta mig till, villa dricka den där ölen för sakens skull, men egentligen inte villa ha den. Blä.

Nå, nu målade jag fan på väggen igen. Kankse allt går bra den här gången.

Jag fick en bok av min kompis, den heter "Äntligen icke-rökare!" och är skriven av Allen Carr. Har inte kommit så långt ännu, men är fast ebsluten på att läsa slut den.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se